Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzana dospěla a utržila od života první rány. Chytla se špatné společnosti, skončila ve vězení a po propuštění se pokouší začít znova. Seznámí se se sympatickým řidičem Jurajem, ale ten, když už se zdá, že v něm našla to, co hledala, ji opustí, aby zkusil štěstí v pop music. Ke všemu se Zuzana musí bránit útokům bývalého společníka Ronyho, nyní bohatého gangstera, který se ji pokouší svést. V atraktivním hudebním snímku si každý teenager najde to své. Od řady akčních scén, přestřelek, bitek, přes lásku, chlapské přátelství tiráků a jejich nablýskané trucky, až po pašované zbraně, mafiány držící v hrsti zkorumpovanou policii a justici, spoustu písniček a humoru, a pohled do zkaženého zákulisí showbyznysu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (178)

runner85 

všetky recenzie používateľa

Prvý diel skončil kakaukovo a preto od toho filmu som čakal ešte viac, hudba je stále skvelá a pán režisér sem už pridal pár ČeskoSlovenských hereckých és ako Kramára či Ružíčkovú, prepadnutie kamiónu bolo luxusné a nehanbili by sa zaň ani v Hollywoode ... P.S komédiu moc od toho nečakajte je to skôr akčné a plné sentimentu ... ()

fisus 

všetky recenzie používateľa

Pro spoustu lidí jeto určitě odpad,ale já ho mám prostě rád.Vždycky mi říkali,že koukám na samý ptákoviny,tak tady se to potvrzuje.Už když jsem tenhle film viděl v kině jako dítě,tak jsem si ho zamiloval.Chytlavý písničky,krásná Eva Vejmělková(moje první dětská filmová láska),všechny fackující Mama Kami a skvělá minirole Pavla Bobka!Prostě pod 4 hvězdičky nejdu! ()

Reklama

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Tak jen reakce na Geminiho. Dospívání v době, kdy byl Pavol Habera na vrcholu opravdu bylo strašné. A kdyby to byl jenom on - taky Rapmasters a Lucie Bílá, a Olmerovy filmy..... .... jinak tenhle film má ode mne jednu hvězdu za Mamu Kami.¨ "Mama Kami, Kami, Kami, kam idieš, všetci ťa tu majú radi, a my tiež..... :-))) ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie trilógie režiséra Dušana Rapoša sa nielenže príbehovo (aj v skutočnosti) posúva dopredu o osem rokov, ale predovšetkým kvalitatívne v porovnaní s prvým dielom výrazne klesá. Doba sa zmenila, komunizmus padol, prišla demokracia so všetkými jej možnosťami aj nástrahami, rozpadlo sa Československo. Režisér Rapoš reflektuje divoký začiatok deväťdesiatych rokov dvadsiateho storočia aj prostredníctvom príbehu tejto snímky. Zuzana (Eva Vejmělková) bola vo väzení. Keď ju podmienečne prepustia, nakrátko ju drží gangster Rony (Maroš Kramár), ale takisto spoznáva vodiča kamiónu Juraja Halamu (Pavol Habera) a jeho závozníka Vápna (Ibrahim Maiga). Juraj postupne dostane pofidérnu hudobnú šancu v Prahe, čo spôsobí naštrbenie vzťahov so Zuzanou, na ktorom v podstate stavia prevažná väčšina filmu. Nemožno však povedať, že by svojím spracovaním diváka príbeh výraznejšie bavil. Oceniť však treba minimálne snahu o autentické zachytenie doby "divokých deväťdesiatok",  čomu v konečnom dôsledku do veľkej miery pomáha aj skutočnosť, že Rapoš film v čase "divokých deväťdesiatok" skutočne natočil. Popri ich divokosti vyniká aj všadeprítomná šeď (ako memento bývalého režimu) miešajúca sa s farebnou bizarnosťou šuštiakových búnd a pastelových sák. Autentická atmosféra filmu však takmer nič nemení na tom, že z príbehového hľadiska tento počin nenadchýna. A o nič lepšie to nie je ani v prípade hereckého obsadenia. Niežeby niekto z protagonistov snímky výraznejšie prekážal (okrem trochu otravne pôsobiacej Lucie Bílej) alebo predvádzal vyložene nepozerateľný výkon, ale pozitíva takisto hľadať len ťažko. Fontána pre Zuzanu 2 už s fontánou prakticky nič nemá, ako-taký romantický uhol zostáva zachovaný, ale predovšetkým chýba to povestné niečo, vďaka čomu by mohla byť táto snímka Dušana Rapoša pre diváka atraktívna a zaujímavá. V porovnaní s prvým dielom je na tom film výrazne horšie aj po hudobnej stránke. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

„Slobodná baba? To si kde počula?“ Duchovní otec série Dušan Rapoš nikdy žádný velký talent nebyl. Naopak jeho projekty byly pro kritiky i diváky příliš snadným terčem. Překypovaly ale takovým množstvím mizerných dialogů a zoufalých nápadů, kterým ještě zoufaleji chyběla dramaturgie, že si za to může sám. Na druhou stranu u druhé z Fontán jsem měl toho času slabost pro soundtrack. Vlastně velkou slabost. A celé to navíc vůbec nezačíná zle. Nápaditá kamera, slušně rozjetý příběh. Hudebně nadaný řidič kamionu Juraj, dívka propuštěná z kriminálu (syrové dění ve vězeňské sprše) a banda v čele se zloduchem Ronym, která ji za mříže dostala. Ten se z drobného zloděje vypracoval v majitele několika motorestů, v tom jednom se odehraje nejprve šílená rvačka, následně dohoda, že se zaláskovaným šoférem může na cestu do Ruska vyrazit právě propuštěná Zuzana. Ostatně první (podivné) námluvy už proběhly. Zuza brzy zjihne, divák si užije pár odlehčených scén a skvělých songů. Jenže jakmile si Juraje po návratu všimne svět populární hudby a on do něj bleskově vstoupí, celé se to začne hrozně sypat. Příběh se úplně rozpadne, navlečené korálky se rozkutálí a tvůrci se do poslední půlhodiny snaží dostat co nejvíc „atraktivních“ momentů. A je to mnohdy dost velký úlet. Herecký debutant Pavol Habera civilní a oproti kolegům (mnohdy až karikaturám) velmi slušný. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (16)

  • Natáčalo sa v lokalitách Bratislava, Praha, Petrohrad a Vysoké Tatry. (Raccoon.city)
  • Ibrahim Maiga (Vápno) kvôli filmu prerušil štúdium vysokej školy na Slovenskej technickej univerzite, na ktorú sa už neskôr nikdy nevrátil. (Raccoon.city)
  • Ibrahim Maiga (Vápno) vo filme pôvodne hrať nechcel, presvedčil ho až priateľ Fredy Ayisi, s ktorým úspešne absolvovali konkurz. Fredy Ayisi mal hrať hlavú úlohu a Ibrahim mal hrať jeho priateľa. Ale sponzori filmu boli proti obsadeniu dvoch černochov do hlavných úloh, nakoľko si neboli istí úspechom filmu v podaní v tej dobe dvoch v podstate neznámych nehercov tmavej pleti. Producenti teda navrhli vymeniť Fredyho spevákom skupiny Elán Jožom Rážom. Ale ani tento nápad sa sponzorom nepáčil z dôvodu, že Ráž je až príliš rebelská osobnosť. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama