Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Väčšinu svojich všedných pracovných dní trávi Bill Marks tým, že len sedí v lietadle a dáva pozor. Ako letecký šerif je zodpovedný za bezpečnosť cestujúcich v lietadle, a to ho už dávno nebaví. Neznáša lietanie a všetko s tým spojené. Lenže tentoraz je všetko inak. Neviditeľný terorista ho počas letu začne bombardovať esemeskami, v ktorých požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 miliónov dolárov, inak každých dvadsať minút niekoho v lietadle zabije. A svoje slová v tichosti hneď premení na čin - vzápätí v lietadle nájdu prvú mŕtvolu. Bill Marks sa snaží odhaliť, ako neznámy terorista dokáže zabíjať ľudí v lietadle bez toho, aby si ktokoľvek niečo všimol. Kým agent rozbehne mrazivé preteky s časom, vyjde najavo, že zloduchov účet je vedený práve na jeho vlastné meno. Je snáď on sám tým vydieračom a únoscom lietadla? Alebo je všetko celkom inak? (TV JOJ)

(viac)

Videá (16)

Trailer

Recenzie (944)

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Od té doby, co Ryback připravil pokrm z vymáčknutého oka a nožem penetrovaného mozku, jsem si tuto žánrovku, kde se hlavní hrdina postaví v uzavřeném prostoru proti nepříteli, velmi zalíbil. Proto i teď, kdy rovnici: Klaďas + pár spojenců + (stísněná atmosféra - přepálené finále) = Dobrá zábava, úspěšně řeší namísto mistra Seagala v současné době snad jeho jediný nástupce charismatický rabiát Neeson, chrochtám spokojeností. A nemá na to zdaleka 96 hodin, nýbrž jen pár desítek minut, během kterých se počet cestujících v pravidelných intervalech snižuje. 3/4 filmu sledujeme lišáckou hru na kočku a myš, přičemž si Neeson musí vyžrat roli té nejzpráskanější myši v okolí průměrného nonstopáče, která nedostane čuchnout ani poslednímu zbytku česnečky, kterou někdo v půl pátý ráno nedojedl. Scénář ho totiž provádí slepými zákoutími skoro geniálního labyrintu protivníkova mozku, vážně je na co se dívat a měl jsem i pocit jisté bezmocnosti a úzkosti. Luxusně vydlážděnou cestu však v poslední čtvrtině nahrazuje polňačka, kterou před chvíli projel hovnocuc: rozsračkovaná, nevábná. Rozuzlení a cgi finále už sem snad nepatří. Ale i přesto jsem si film výborně užil a troufám si zde mrsknout poměrně vysoké hodnocení. A vzhledem k finančnímu úspěchu filmu se brzy jistě dočkáme dalšího Neesonova kousku. Že by mezikontinentální vlak?? :) 50 miliónů dolarů(rozpočet)/199 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Bill Marks vykonáva funkciu federálneho leteckého maršála. Jeho úlohou je počas letu dohliadať na bezpečie pasažierov, ktorí by mohli byť ohrození teroristickým útokom. Pri jednom z letov dostáva na služobný mobil správu, v ktorej sa mu neznámi páchateľ vyhráža, že pokiaľ neprevedú na jeho účet do 20 min. 150 miliónov, zabije jedného z cestujúcich. Hrozba ďalších obetí sa vraj bude opakovať dovtedy, kým jeho požiadavku nesplní. Skvelá zápletka v zbesilom tempe s množstvom výborných hercov. Pokiaľ budem tento snímok brať ako "zábavu" na jedno zhliadnutie, nemám problém udeliť (3*). Pokiaľ ho však mám brať vážne a veci odohrávajúce sa vo filme vnímať ako skutočnosť, tak mi "NON STOP" pripadá, ako lacný trik kúzelníka, ktorý síce ohúri, no je popredu jasné, že ide o podvod. Nemám rád snímky, ktoré sa snažia pôsobiť seriózne, pritom sú iba nereálnou citovou vydieračkou, ktorá sa nemá o čo oprieť. Podaktoré scény síce "bežného hltača emócii" upútajú, no v mojom mozgu nenachádzajú ani za štipku logiky. Tobôž keď z hlavnej postavy, ktorá bola počas celého snímku vykresľovaná ako "idiot", urobili (ako to už v Amerike býva zvykom) národného hrdinu. Klinček po hlavičke DOKONALE trafil svojou poslednou vetou v komentáre POMO. ()

Reklama

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: John W. Richardson, Chris Roach, Ryan Engle | Hudba: John Ottman | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: StudioCanal, Silver Pictures, Anton Capital Entertainment | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 201,299,012 $ || Začínam byť alergický na filmy, ktoré sa odohrávajú celý čas v dopravnom prostriedku. Možnosti scenára a samotného príbehu sú potom tak obmedzené, že aj zážitok môže byť maximálne minimálny. Pre mňa jednoznačne najslabšia Neesonovka doteraz. Taken 1 a 2 je oproti Non-stop v inom vesmíre. 40% | Blu-Ray, HD650, EN DTS | ()

larelay 

všetky recenzie používateľa

a mne sa just najviac pacila Julinka. hrala akoby ani nehrala, ako keby sa na placi ocitla nahodou: cau, reziser, mam chut si dnes zahrat, nemas pre mna par stekov? a to myslim v dobrom :) inak film stal za prd. alebo aj za dva. ps: videne v jeden den po Walking among tombstones. a to je, vazeni priatelia, veru uplne ine kafe, ako tento takmer nonstop pruser. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Což o to, Liam Neeson je pořád největší filmový drsoň široko daleko, a Serra umí svižnou režií a šikovnou kamerou zachránit ledaco. Nad ne zrovna chytrým uvažováním některých postav a počtu logických lapsů se mi však ani přesto nepodařilo přivřít oči. Navíc to z hlavy vypadává asi tak rychle, jako cestující z odbouchlého letadla. 60% ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (35)

  • V momentě, kdy letadlo začne prudce klesat, je letuška prudce vymrštěna do stropu. V reálu by ale takový manévr díky velikosti a tahu letadla způsobil maximálně ztrátu rovnováhy letušky. (tom.nosek)
  • Letadlo, ve kterém se odehrává děj filmu, bylo během natáčení zaparkováno na letišti JFK v New Yorku. (Terva)
  • Nedává smysl, aby stíhačky doprovázely letadlo po bocích letadla. V této pozici by totiž nemohly okamžitě reagovat na žádnou situaci. V reálu by se držely spíše za letadlem. (tom.nosek)

Súvisiace novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (viac)

Reklama

Reklama