Reklama

Reklama

Film sa inšpiroval neuveriteľným, ale pritom skutočným príbehom aljašského policajta Jacka Halcombea, ktorý zrealizoval svoj vlastný, súkromný plán, aby dolapil vraždiacu beštiu - sériového vraha Roberta Hansena, ktorý sa už trinásť rokov úspešne skrýval.
Keď sa v Anchorage začnú hromadiť telá zavraždených prostitútok, na mesto padne strach. Hoci policajt Jack Halcombe riskuje vlastný život, vydá sa na vlastnú päsť nájsť zabijaka, aby tak zabránil ďalším vraždám. Keď získa informácie od sedemnásťročnej Cindy Paulsonovej, ktorej sa ako jedinej podarilo zabijakovi ujsť, je mu konečne na stope. Podarí sa mu ale vraha chytiť včas, skôr než zomrie ďalšia obeť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (343)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Na Aljaške vyčíňa sériový vrah, ktorý si svoje obete vyberá z pomedzi prostitútok. Polícia na čele s agentom Glennom tuší kto je ich cieľom, no nedisponujú žiadnymi dôkazmi za pomoci ktorých by ho usvedčili. Šanca prichádza v prípade mladej 17 ročnej dievčiny, ktorej sa ako jedinej podarilo zo spárov zabijaka ujsť. Ľahko nadpriemerný thriller podľa skutočnosti. Popravde jediné čo ma na tomto filme sklamalo, bol fakt, že divák hneď od začiatku poznal identitu vraha. Týmto krokom režiséra sa úplne vytratilo napätie z rozuzlenia príbehu. Skôr ako o thriller, ide o kriminálku v ktorej sa najviac času venuje hľadaniu stôp. Dúfal som, že budú vysvetlené dôvody prečo vrah konal tak ako konal. Ako napríklad v kultovom snímku Sedem či menej úspešných thrilleroch, Vraždy podľa Judáša, 8 MM či Zberateľ bozkov. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé zločiny a zaujímavé prostredie, v ktorom k nim dochádzalo, ale tým ho hasne. Celé to vyzerá značne podvyživene resp. televízne, scenár nie je žiadny zázrak a ak je niekto otravnejší, než Vanessa Hudgens, tak potom už len bohužiaľ ústredná dvojka súperov Cage/Cusack. Poteší obskúrny kasting (Radha Mitchell, Dean Norris, Kevin Dunn...), ale iba trochu a nikto z hercov sa týmto prúserom veru chváliť nebude. ()

Reklama

PauloZ 

všetky recenzie používateľa

Nejsem zastáncem škatulkování herců, abych pálil dvě * jen proto, že někde hraje Frnda Okatá. Obecně ale nemám problém ani s jedních z hlavních tahounů. Takže po herecké stránce si pánové odvedli svůj "standard", přičemž Cage umí zahrát víc a Cusack nedostal vlastně ani moc prostoru, vyjma závěru a to byť škoda. Jako celek obstojné, mrazivé, napínavé, atmosférické a nelítostné. Jenže stejně tomu chybí kapka režisérského umu, aby to vytáhla do pořádné, mrazivě sžíravé podívané, protože z tohohle skutečného příběhu by šlo vytřískat víc. Nelítostná zima a sníh by šel pořádně využít v režisérův prospěch a Cusackova role měla být charakternější. Minimálně to mohlo dopadnou podobně jako Cageovích 8mm a Cusackova Identita. I přes tu kritiku ale poštědřím 4*, protože 3* mi přijdou málo, bavil jsem se a závěr s titulkovým dojezd je velmi vlezlý. 3,75* ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Klasický krimi thriller modernej doby so scenárom podľa skutočnej udalosti. Síce som od nadšenia neskákal na stoličke, ani mi film neochromil moje zmysly, dokonca by sa tu našlo aj pár nudnejších miest, v ktorých tempo ide rapídne dolu, ale všetko je vynahradené perfektným prostredím a výborným hereckým duetom: Cage-Cusack. Myslím, že nadpriemer si tento snímok zaslúži. 70/100 ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Poctivé krimi na téma zarputilý policista vs. psychopatický sériový vrah. Mrazivá atmosféra zasněžené Aljašky tomu strašně slušela a svoje dodalo i to, že se jednalo o příběh natočený podle skutečných událostí. A pozor, tady se tomu dá bez problémů věřit. Pro mě bylo pozitivním zjištěním, že mi tentokráte nevadily psí pohledy Nicolase Cage a John Cusack mi v roli vrahouna také sedl. Příslibem pro budoucnost je i Vanessa Anne Hudgens. Nejspíš se k tomu už nikdy nevrátím, ale jako večerní jednohubka je to v pohodě. 70% ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (24)

  • V rámci prípravy na rolu Vanessa Hudgens strávila so skutočnou Cindy Paulson okrem prebiehajúcich konzultácií niekoľko dní navyše pre výskum a vývoj postavy. (Arsenal83)
  • V roku 2023 si film pozrel aj Quentin Tarantino a poslal Walkerovi správu s tým, že si myslí, že je to: "Najlepší film o sériovom vrahovi, aký som videl za posledné roky!" (Arsenal83)

Reklama

Reklama