Reklama

Reklama

Film sa inšpiroval neuveriteľným, ale pritom skutočným príbehom aljašského policajta Jacka Halcombea, ktorý zrealizoval svoj vlastný, súkromný plán, aby dolapil vraždiacu beštiu - sériového vraha Roberta Hansena, ktorý sa už trinásť rokov úspešne skrýval.
Keď sa v Anchorage začnú hromadiť telá zavraždených prostitútok, na mesto padne strach. Hoci policajt Jack Halcombe riskuje vlastný život, vydá sa na vlastnú päsť nájsť zabijaka, aby tak zabránil ďalším vraždám. Keď získa informácie od sedemnásťročnej Cindy Paulsonovej, ktorej sa ako jedinej podarilo zabijakovi ujsť, je mu konečne na stope. Podarí sa mu ale vraha chytiť včas, skôr než zomrie ďalšia obeť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (343)

tron 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé zločiny a zaujímavé prostredie, v ktorom k nim dochádzalo, ale tým ho hasne. Celé to vyzerá značne podvyživene resp. televízne, scenár nie je žiadny zázrak a ak je niekto otravnejší, než Vanessa Hudgens, tak potom už len bohužiaľ ústredná dvojka súperov Cage/Cusack. Poteší obskúrny kasting (Radha Mitchell, Dean Norris, Kevin Dunn...), ale iba trochu a nikto z hercov sa týmto prúserom veru chváliť nebude. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Na Aljaške vyčíňa sériový vrah, ktorý si svoje obete vyberá z pomedzi prostitútok. Polícia na čele s agentom Glennom tuší kto je ich cieľom, no nedisponujú žiadnymi dôkazmi za pomoci ktorých by ho usvedčili. Šanca prichádza v prípade mladej 17 ročnej dievčiny, ktorej sa ako jedinej podarilo zo spárov zabijaka ujsť. Ľahko nadpriemerný thriller podľa skutočnosti. Popravde jediné čo ma na tomto filme sklamalo, bol fakt, že divák hneď od začiatku poznal identitu vraha. Týmto krokom režiséra sa úplne vytratilo napätie z rozuzlenia príbehu. Skôr ako o thriller, ide o kriminálku v ktorej sa najviac času venuje hľadaniu stôp. Dúfal som, že budú vysvetlené dôvody prečo vrah konal tak ako konal. Ako napríklad v kultovom snímku Sedem či menej úspešných thrilleroch, Vraždy podľa Judáša, 8 MM či Zberateľ bozkov. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $27,220,000Tržby Celosvetovo $4,383,000▐ nečakane celkom solídny thriller založený na skutočných okolnostiach, k tomu dobré obsadenie na čele s Nicolasom Cage, ktorý občas natrafí na lepšiu úlohu, tak trošku je škoda že tajomný vrah v podaní Johna Cusacka nemá nejak viac podfarbený charakter, určite by to potom viac rezonovalo /70%/ ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Jak Nicova, tak i Cusackova novodobá filmografie, čítá kousky, které už se do kin přes svou mizernou kvalitu, raději ani nedostávají a tentokrát se po dlouhé době (od dob Con Airu) setkávají v podobně "kvalitním" snímku, tentokrát založeném na skutečných událostech. Na první pohled by mohlo vypadat, že se může jednat o mrazivý, temný thriller, ale výsledek se nedá nazvat ani rutinní, jako spíše nepovedený, špatně zahraný a ve své podstatě i nezajímavý, protože film neprobíhá jako standardní kriminálka o honu na psychopatického zabijáka, jako spíše nudné čekání na náhodu. Ani tentokrát se bohužel kluci nevyšvihli. ()

Botič 

všetky recenzie používateľa

Pro diváka zmlsaného Fincherovým Zodiacem je The Frozen Ground jen rutinním filmem na sobotní večer, který nespasí ani Vanessa Anne Hudgens v negližé. Zamrzí snad jen účast Radhy Mitchell, která se pomalu ale jistě zabydluje v rolích hodných a milujících manželek, což je posun, který mi k buchtě bojující s démony v Silent Hillu a nemrtvými v The Crazies, vůbec nesedí. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (24)

  • Dve skutočné obete Roberta Hansena neboli nikdy identifikované. Pozostatky jednej ženy sa našli v roku 1980, druhej v roku 1984. (Arsenal83)

Reklama

Reklama