Reklama

Reklama

Kay a Arnold sú manželia už 31 rokov. Po takom dlhom čase sa niet čo diviť, že sa z ich vzťahu vytratila tá povestná iskra a manželstvo sa prepadlo do šedivého stereotypu. Arnold je v manželstve v podstate spokojný a nerieši, či by sa na ich vzťahu dalo niečo zmeniť k lepšiemu. Kay je ale nešťastná a chcela by sa s manželom viac zblížiť, prehĺbiť vzájomné puto a mať zas naozajstné manželstvo. Jedného dňa Kay náhodou narazí na knihu renomovaného manželského poradcu doktora Felda, ktorý vedie v malom mestečku Hope Springs manželskú poradňu. Hoci je to Arnoldovi proti srsti, nakoniec pristúpi na Kayin plán a nasadne spolu s ňou do lietadla, aby sa pokúsil vzkriesiť vyhasínajúce manželstvo. Nastáva sled zábavných situácií, v ktorých sa postarší manželia snažia držať rád manželského poradcu. Jeho neortodoxný štýl ich núti robiť veci, ktoré im nie sú vždy po chuti, ale podľa neho údajne pomáhajú. Po nejakom čase to Kay a Arnoldovi začína ísť celkom dobre, a tak im doktor Feld nastaví ďalšiu latku - obnovenie manželského sexu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (23)

Trailer 1

Recenzie (349)

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 6.4/10] | me: Po hereckej stránke dokonalá záležitosť. Meryl a Tommy ukazujú svoje kvality doplnené o fungujúcu chémiu, ktorá medzi nim intenzívne funguje. Film ako taký nepôsobí vôbec sladko..., ani predvídateľne ako by sa z traileru mohlo zdať. Práve naopak - je to subtílna citlivá filmová záležitosť, ktorá veľmi dobre spĺňa svoje poslanie... I hate golf. I do. I think it's boring. And watching it; that's even worse. It's like being married to ESPN or something. And when you eat ranch chips... your breath smells. ()

Makky 

všetky recenzie používateľa

Už úvodná predtitulková scéna napovedá mnoho. Druhá šanca (uff, zasa tie naše názvy) na podnose predkladá problémy každého normálneho dlhoročného manželstva, v ktorom sa ozubené kolieska jednoducho časom musia obrúsiť. Naše hlavné duo nezíduc z plátna zažíva brutálny stereotyp plný nezáujmu, oddelenej spálne a nulovej intimity. Koncert sa rozbieha hneď od začiatku a hoci mám Meryl rád, tu sa nechala mierne zatieniť dokonalým Tommy Lee Jonesom, ktorého nevrlý a životom otrávený starý páprda je na zožranie. Pobavil som sa dokonale a bavilo sa aj celé kino (asi 20 ľudí??? áno, pretože Resident Evil časť 157 je viac popiči). Frankel s Meryl opäť boduje! ()

Reklama

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Citlivý film o tom, že muži a ženy sú úplne z iného cesta, ale tam kde je láska a trošku snahy, sa aj tento malý nedostatok prekoná a 31 ročné manželstvo naberie stratený dych. Dovidenia o 13 rokov, potom sa porozprávame. Bohovské výkony Tommyho a Meryl a skvelé pesničky mimochodom. Videné v rámci Season Challenge Tour ()

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Milé ženy, užite si svojich manželov kým sú ešte mladý, pretože raz sa všetko utrasie, detí sa z domu vytratia a manžel vám zaspí v kresle pri telke. Zaslúžili umelci M. Streep a Tommy Lee Jones vynikajúco stvárnili pár, ktorý sa ocitol v manželskej kríze príznačnej skôr pre stredný vek. David Frankel dokázal, že láska kvitne v každom veku a tak aktívni dôchodcovia zažívajú obnovené milostné vzrušenie, niekedy s ozaj vtipnými skutočnosťami. Každá návšteva a rozhovor problémového páru u "docenta lásky" ma pobavila, nehoriac o vŕtaní sa v ich intímnom živote. Vtedy akoby Arnold "dostal päsťou" z čoho pramenilo následné uhýbanie a šokujúce informácie, ktoré stále viedli k hustejšej atmosfére. Film môže vyvolať vlastné spomienky, takže manželky sa po dopozeraní môžu na vás vrhnúť : ) 60% ()

Riddick77 

všetky recenzie používateľa

Fantastické obsazení, výborný scénář, excelentní dialogy a aktuální tématika, která je podána velmi bezprostředně, přirozeně a citlivě. Spíše se jedná o vztahové drama než komedii, ale usměvných okamžiků, které vycházejí z reálných životních situací a problémů, je i tak dostatek. Osobité, upřímné a nesmírně přirozené! Tleskám! Režisér David Frankel potvrzuje svoji kvalitu a stává se žánrovou jistotou. Recenze zde. 9/10! [5.9.2012_novinářská projekce_kino Lucerna] ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (7)

  • Meryl Streep byla za svou roli již po 28. nominována na cenu Golden Globe pro nejlepší herečku v hlavní roli. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy Kay (Meryl Streep) připravuje Arnoldovi (Tommy Lee Jones) snídani, na jednom záběru je možné vidět, jak na pánev vyklepne pouze jeden žloutek z jednoho vejce. Jakmile však podává snídani na stůl, žloutky má v talíři Arnold dva. (Hnedoocko)

Súvisiace novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (viac)

Reklama

Reklama