Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka amerických studentů natáčí dokument o ilegálních přistěhovalcích do Spojených států. Vyhledají převaděče z Mexika a společně s několika rodinami projdou tajným tunelem, ve kterém se do USA pašují drogy. Do Států projdou celkem bez problémů. Jakmile se ale všichni naskládají do náklaďáku, přepadnou jejich transport neznámí maskovaní muži. Brzy se prokáže, že tito únosci patří k nemilosrdné sektě, která se přiklání k patriotismu a všechny přistěhovalce brutálně likviduje. Nastává krvavé peklo, a protože sekta si hodlá natočit vlastní dokument, jediná záchrana mladé skupiny jsou jejich kamery. (montel)

(viac)

Recenzie (76)

elanius 

všetky recenzie používateľa

(104/2012, DVDRip) / Škoda, že som si skvelého Petera Stormareho neuvedomil už od začiatku, jeho Mr. Z bol bohovský. Film prekvapuje brutalitou ktorá sa vyrovná hociktorým európskym moderným kúskom. Stále mám ale pocit, že sa z tejto stránky trošku ubrať mohlo a skorej venovať čas trošku prekvapivejšiemu zratu, alebo napätejšej atmosfére. Priemer, ale v dobe hororových suchôt potešilo. Chris sa javí ako slušný príslub do budúcnosti. (6/10) ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Velmi příjemné překvapení. Skupina studentů natáčí dokument o uprchlících z Mexika a jak už to bývá v žánru zvykem - dostane se do problémů. Ne, neztratí se někde v lese. Dostanou se totiž do spárů jakési radikální organizace, která řeší problém s imigranty vlastními (radikálními) způsoby. Statická dokumentární forma se prolíná s živou found footage formou, plus čas od času je to točeno i jako normální hraný film. Undocumented tak umí využít jednotlivé plusy těchto strategií s tím, že se současně vyhýbá jejich mínusům a omezením. Výsledkem je nápaditý napínavý film, který svou formou neotravuje, ale baví. Tematicky tvoří Undocumented zajímavou triádu s nedávnými (taktéž povedenými) filmy Territoires a Red State, takže doporučuju si najít čas a dát všechy najednou :) ()

Reklama

Dellamorte 

všetky recenzie používateľa

Amerika si leští ego aj takouto formou .Pokúša sa podsunúť už aj horrorovému divákovi , aké " kalamity " nám sťahujú slučku kolo krku. Prisťahovalci / emigranti , vydieranie / terrorizmus a zbytok... Konzumné spracovanie NEoriginálného námetu pod 4 nepustí. Je to ale vďaka len neuveriteľne presvedčivému castu , ktorý pôsobil , ako by to celé už niekedy prežil. Ak vynechám Mastera "Z " ( ktorý mal akurátny voice - absencia charizmu zreteľná ) , tak parádne odvedená filmárčina. Tento x spokojná , ale podobné námety rada vynechám. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Skupinka mladíkov sa rozhodne natočiť študentský film o trhu s ilegálnymi prisťahovalcami do krajiny neobmedzených možností - U.S.A. Všetko ide hladko až do momentu keď sa dostanú do "rúk" skupinke vlastencov, ktorá má na tento problém svoj vlastný názor. Dokument sú ochotní dokončiť, avšak svojou vlastnou formou myšlienok. Filmári sa rázom dostávajú do pozície, keď začínajú bojovať nie len o život Mexičanov, ale aj o ten svoj vlastný. Herci, prostredie, kamera, zápletka, vraždy, logické chovanie (až na jednu malú výnimku) splnili všetky kvóty ratingu úrovne 4 hviezd. Pre mňa osobne milé prekvapenie, ktoré si zaslúži byť medzi mojimi obľúbenými filmami. Za zamyslenie ešte stojí úplný záver filmu kedy si zoberie slovo hlavný boss skupinky vlastencov. Zaujímal by ma názor samotného režiséra čo vlastne chcel týmto filmom povedať a k akému názoru sa prikláňa on sám. Vyznelo to totiž všelijako - aspoň pre mňa. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Málokedy pri hodnotení uprednostňujem vyznenie pred obsahom. Ale toto sa mi vážne hnusilo; téma aj spracovanie na slabšie štyri, ale ten tupý záver, ktorý (ak som ho správne pochopil), ospravedlňuje čo sa celý film dialo, to je len úbohá trápna nazi propaganda a každému slaboduchému zmrdovi čo sa s ňou stotožňuje, prajem rovnaký osud. Napríklad keď Vám z rasových dôvodov zabijú ženu, a dcéru nechajú unikať smerom k ostnatému plotu.. Ach My vlastenci, čo sme sa o chod ani vznik krajiny nijak nezaslúžili, poďme zničiť prisťahovalecké zlo, vyvraždiť mu celú rodinu.. Toto môže kvitovať len chorý chudák ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (1)

  • Tetovanie "mom" ktoré počas celého filmu môžeme vidieť Klausovi (Noah Segan) na ruke, je skutočne jeho. (metal.storm)

Reklama

Reklama