Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bola majetkom ešte rodu Romanovcov. Táto drahá starožitnosť však teraz z Moskvy zmizla. Honba, ktorá sa zmiznutím odštartovala privádza Jamesa Bonda (Roger Moore) na stopu tým, ktorí sa o starožitnosť uchádzajú najusilovnejšie. A ako muž s dobrou intuíciou tuší, že za prípadom sa skrýva oveľa viac, ako pár miliónov dolárov. Je tu totiž šialený ruský generál Orlov, ktorý chce zaútočiť na Nemecko, aj keď jeho nadriadení sú zásadne proti. Lenže Orlov je príliš tvrdohlavý, aby sa nechal len tak odradiť. Kľúčovým ťahom v operácii bude získať si dôveru krásnej ženy s tetovaním chobotničky. Bond je na takéto misie predsa expert... (RTVS)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (343)

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Bond 13 - Spíše slabší bondovka... Roger Moore již viditelně zestárlý, což se snaží kompenzovat řadou převleků a vtipem. V souvislosti s věkem je asi nejžalostnějším pohledem celého filmu scéna, když starý Q svorně se starým Bondem letí v balónu. Co však nelze Chobotničce upřít, tak atmosféra a několik akčních scén (rvačka na střeše vlaku či Bond pronásledován vrhačem nožů). ()

Dan9K 

všetky recenzie používateľa

Co naplat, úvod zase nejlepší. První hodina ale celá celkem ujde. Indie je fajn. Docela zajímavý a zábavný průběh. Druhá polovina však začíná těžce zmatkovat. Záporňáci vsadili na kvantitu, a zapomněli na kvalitu. Zlom nastává u WTF polibku s hlavní bond girl. Od té doby se z toho stává opět čím dál tím větší ptákovina. Z druhé hodiny si pravděpodobně nezapamatuju vůbec nic. I když ono asi ani z té první. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Vy máte ošklivý zlozvyk. Vždycky dokážete přežít." Chobotnice nevyhledávám ani na talíři ani ve vodě, ale takovou tu se dvěma horními chapadly, dvěma spodními chapadly a poměrně vzrušujícím příslušenstvím, bych si vychutnal i na souši. Proto tak nějak chápu, že 007 objevil její dobrý srdce. A já se přitom poměrně bavil, neboť tankování letadla u čerpací stanice, jízda Mercedesu po kolejích, krájení ozubeným jojem či útoky dívčí artistický armády naprosto uspokojily mé buňky toužící po zábavě. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Chobotnička” alebo Magda ? Ktorú by ste si vybrali ? Prvá sa väčšinou zdržiavala v exotickom, Plavúcom paláci na jazere Pichola v indickom Udaipuri, no i napriek tomu sa taktiež stíhala venovať aj cirkusovému oddielu pašerákov, či skôr lepšie povedané, bývala obklopená samými atletickými dievčatami... A druhá bola zase spoločníčkou afgánskeho princa v exile Kamala Chána, ktorý sa horlivo snažil za asistencie sovietskeho generála Orlova, « zinscenovať » jadrovú vojnu v rozdelenom Nemecku. Starnúci James "Licence to Kill" Bond, čochvíľa ani nebude poriadne vedieť, kde mu vlastne hlava stojí, keďže Chánov oddaný strážca v obleku a turbane, alias GOBINDA, je ním tak strašne a extrémne posadnutý, že pri každej vhodnej príležitosti ho nezaváhal ani na okamih zlikvidovať, až mi to prišlo trochu smiešne, lebo sa správal, ako mačka s deviatimi životmi, že toľkokrát mu visel život doslova na vlásku, alebo trebárs ešte špičkoví vrhači nožov, dvojčatá-vrahovia: Miška & Griška, keď jeden z nich dokonca zavraždil agenta 009, ktorý chcel ukradnúť falošné Fabergéovo vajce vo východnom Berlíne, kedy mu hneď na úvod „perfektne vrhol nôž do chrbta” , čím mi dali jasne najavo, aby som mal pred nimi daný rešpekt, pretože pracujú pre každú zápornú stranu... / Riadny pokles kvality. Strihač a potom režisér - John Glen, ma dosť sklamal, ale zase mám ešte stále chuť na ďalšie bondovky. Uvažoval som iba nad ozaj slabými dvomi hviezdičkami, čo je v podstate veľmi málo, no čosi ma od toho nakoniec odhovorilo, prečo som tak neučinil, možno kvôli niekoľkým akčným sekvenciám, bez ktorých sa tieto filmy už skrátka nemôžu nikdy zaobísť, pričom najmä tá s tryskáčom, kde bojoval Gobinda s Bondom, bola už na hrane celkovej stráviteľnosti, kedy neplatili žiadne fyzikálne zákony ! Často som tiež mával pocit filmového chaosu, neprehľadného strihu, či akéhosi lajdackého prístupu, akoby sa im ani bohvieako nechcelo ? Naopak potešili: Maud Adams a Kristína Wayborn, ďalej Sandokan-Kabir Bedi, alebo taktiež bratia David a Tony Meyerovci, sa vkusne predviedli, rovnako ako výprava Petra Lamonta. Fanúšikovia môžu byť síce miestami smutní, čo sa im prestrelo na tanieri, ale i napriek tomu nemusia zahodiť flintu do žita ?! PS: Ja osobne jednoznačne preferujem nádhernú MAGDU, než Chobotničku, i keď je podľa nej pomenovaný tento dobrodružný/akčný/špionážny/ počin. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Bond č. 13 - Smělé činy, dravý špión, osudové ženy. Chobotnička je směsí troufalosti, humoru a kaskadérských kousků. Občas mě napadal Lipského Cirkus bude!, klaunů a zvířat je vážně až až. Zdařilý je nicméně hned úvod, obecně druhá bondovka od Johna Glena nabídne dost slušných nápadů. Ostatně kaskadéři se asi dost zapotili, už jen proto, že Roger Moore je přestárlý a evidentně nestíhal. Fajn je feeling dalekého Orientu, potěší tenis na tržnici. Méně pak nechtěně úsměvný úprk „z lovu“ v džungli. ()

Galéria (140)

Zaujímavosti (40)

  • Když Bond (Roger Moore) vstupuje do cirkusu, je noc. Když z něj po přibližně třech minutách odchází, je den. (Redix)
  • Scény z východoněmeckého nádraží se natáčely v britském Petereboroughu. (Martin_Happy)

Súvisiace novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (viac)

Reklama

Reklama