Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednej decembrovej noci v Štokholme brutálne vyvraždia takmer celú rodinu vo vlastnom dome. Prežijú len pätnásťročný ťažko zranený syn, ktorý v nemocnici bojuje o život, a staršia dcéra, ktorá s rodičmi nebýva a zrejme aj jej hrozí smrť. Pre jej záchranu musí komisár Joona Linna chlapca vypočuť. Jedinou možnosťou, ako primäť traumatizovaného chlapca, aby prehovoril, je hypnóza. Lekár Erik Maria Bark si pred desiatimi rokmi sľúbil, že hypnotizovať už nikdy nebude, ale dá sa presvedčiť, čím spustí lavínu udalostí, ktoré sa dotknú aj jeho najbližších - unesú mu syna a musí čeliť vlastnej minulosti. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (193)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

nech mi nikto nechce vyhovoriť, že tento film je o celú polhodinu dlhší, ako by mal byť! navyše je na detektívku príliš predvídateľný a neoriginálny (potenciál hyponotizére tristne nevyužitý), na "rodinný" film veľmi roztržitý a plytký, scenár navyše zahltený schválnosťami a nelogickosťami - prečo rovno nezabili toho hypnotizéra? odkiaľ sa vzal tu mobil, tam autobus a podobne... človeku na obhajobu tohto priemerného thrilleru, ktorý dokazuje, že hallstromova silnejšia stránka leží niekde úplne inde, ostáva pomerne sympatické obsadenie, pekná atmosféra zadymených švédskych interiérov s vianočnými svetielkami a nádherný letecký záber nad štokholmom počas magic hour... a pár lepšie riešených scén (záver na ľade, prvé predstavenie hypnotizéra) a atmoféra niektorých častí, kedy vlastne hlavne o tú atmosféru ide; ()

Dzeyna 

všetky recenzie používateľa

Prostě moje milované Švédsko mě asi nikdy nezklame. Opět naprostá bomba, výborný příběh, napětí a všechny zápletky, u kterých se musí přemýšlet a nejlíp vyhrocený konec, jak má být. Všichni herci podali vynikající a neopakovatelné výkony. Nechápu tak nízké hodnocení od většiny uživatelů, pro mě opravdový skvost. ()

Reklama

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

Čekal bych, že film s názvem Hypnotizér bude založenej na psychologii a předevšim hypnóze. On je to ale tuctovej nezajímavej thriller, kterej netěží ani z jednoho ani z druhýho, přičemž scénárista po pomyslný půlhodině svýho výtvoru dočista ztratil přehled o tom, co vůbec píše (knížka nejenom, že dává smysl, ale zároveň těží mnohem víc z tématu a odůvodňuje vše, o co v ní jde. Ve filmu stěží přemýšlíte nad tím co a proč se právě děje (ne, není to komplikovaný, jenom hodně nedomyšlený, oproti knize dokonce dost osekaný). A to příběh sám o sobě je docela jednoduchej). Nehledě na to, že nudnej styl Lasse Hallströma táhne už tak zpackanej film ještě níž. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Příběh byl vystavěný solidně a s herci taky nebyl problém, ačkoliv hlavní vyšetřovatel mohl být maličko výraznější. Ale to nebylo nic, co by se dalo překousnout. Bavilo mě i postupné rozplétání, ačkoliv se, víceméně, drželo osvědčených postupů. Bohužel na mě byl film až příliš roztažený a zkrácení o nějakých 20 minut by mu prospělo. Občas mi chyběla i ta klasická severská atmosféra, což je něco, co člověk od skandinávských kriminálek automaticky očekává a nic nemění to, že Hallström je mezinárodním režisérem a ve Švédsku točil po x letech. Mírné zklamání, ale pořád se jedná o slušné řemeslo. 60% ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

U mnohých slabších snímkov miestni komentátori ironicky konštatujú, že najlepšie na celom filme boli záverečné titulky. Tak ale v tomto prípade si nemôžem pomôcť, na tomto filme fakt boli najlepšie záverečné titulky, ktoré zdvihli u mňa hodnotenie aspoň o jednu hviezdu. Prelet nad zasneženým Štokholmom s pôsobivým hudobným sprievodom ma rozsekal dokonca s väčšou silou než "vzdušné" dokumenty od Yanna Arthusa-Bertranda. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (9)

  • Knižní předlohy k filmu se v 9milionovém Švédsku prodalo přes 500 000 kusů. (morgos)
  • Švédský filmový institut vybral film jako švédského kandidáta na Oscara. (morgos)
  • Vo filme zaznelo aj to, že švédčina hlavného predstaviteľa – Joonu Linnua (Tobias Zilliacus) – je veľmi dobrá. V reálnom živote je tento herec naozaj iného než švédskeho pôvodu, keďže je Fínom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama