Reklama

Reklama

Všetko je stratené

  • Slovensko Stroskotanec na mori (viac)
Trailer 1

Zo správania osamelého morského vlka vycítite, že v živote zažil už veľa kríz. Ani tá, pri ktorej sa jeho jachta stretla s plávajúcim kontajnerom plným čínskych topánok, ho spočiatku nevykoľají. Jednoducho zalepí mohutnú dieru v boku lode, ktorá po náraze vznikla a pláva v ústrety najbližšej pevnine a do bezpečia. Lenže táto zrážka je len ochutnávkou pred sériou katastrof, ktorým musí skúsený moreplavec čeliť. Smrtiaci kokteil zložený zo silných búrok, žralokov a nefungujúcej techniky vystaví jeho schopnosti skúškam, ktoré nie je v ľudských silách zvládnuť. A to stále ešte nie je všetko... (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (624)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý vas strhne rovnako ako Gravitácia, aniž by ste ho museli vidieť v 3D a na veľkom plátne (jediná pridaná hodnota kina je priestorový zvuk žblnkajúcej vody či hromobitie v búrke). Sentimentálnou dojímavosťou a obrazovou hĺbavosťou sa na spomenutého vesmírneho rivala nechytá, ale je napínavejší a realistickejší, stavia na podrobnom sledovaní premýšľania a chovania svojho protagonistu, nachádzaní východisiek zo situácií pomocou vecí, ktoré má k dispozícii (výroba pitnej vody ma dostala). I pri odvážnej, viac ako stominútovej stopáži film funguje bez jedinej nudnej minúty či zaváhania v rozprávaní príbehu. Robert Redford svojou presvedčivou mimikou exceluje. Ale záver mal ostať bez... ()

Legas 

všetky recenzie používateľa

V rámci dramatizace vyprávění se velmi často tvůrci (zvláště američtí a pod dohledem studia) uchylují v tom lepším případě ke kompromisům mezi dramatickou linkou a realitou, v tom horším případě podřídí realitu dění na plátně gradování dramatických momentům, které jsou ale plné nesmyslů, nelogičností a nerealistického chování postav. Jako divák se nad různé nesmysly dokážu často směle povznést. Ale v případě filmu Vše je ztraceno musím smeknout klobouk, protože se panu režisérovi povedlo obě věci zkloubit. Dokonce zašel tak daleko, že ve filmu je dohromady asi 5 místopisně ani věcně nepopisných vět. Jde o monolog, který se odehraje hned na začátku filmu. Režisér a autor scénáře nechá hlavního hrdinu beze slov jednat a nebohé diváky neznalé jachtařských záležitostí v tom prostě vykoupe. Přitom postava Roberta Redforda jedná naprosto logicky a promyšleně. Sedmasedmdesátiletý Redford uhraje celý film obličejem a jeho jediné slovo za celý film má doslova cimrmanovský efekt. ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Chandor si na seba uplietol pekný bič - za prvé, tento druh filmu nie je v nenáročnom publiku príliš obľúbený, za druhé je tu málo priestoru na úchvatné scenáristické a rozprávačské figúry, vďaka čomu nie sú výsledky často valnej kvality, za čo ich kritiky odpovedajúcim spôsobom strhajú. O to vzácnejšie sú potom takéto prípady, keď zapracujú všetky zložky na 100% a dajú vzniknúť výnimočnému strhujúcemu námornému dobrodružstvu, akým je práve All Is Lost. Prakticky po každej stránke na jednotku zvládnutý film, ktorý Robert Redford utiahne úplne sám bez mihnutia oka, a vďaka jeho uveriteľnému hereckému výkonu sa dokážeme stotožniť s jeho postavou bez siahodlhých úvodov či akýchkoľvek informácii o jeho postave bezmenného morského vlka, odkázaného samého na seba v súboji so smrteľne nebezpečnou prírodou, a to, čím sa tento film líši od ostatných, je nádej, ktorú je z námorníka cítiť, a ktorá ho poháňa vpred. Chandor sa tentoraz oproti Margin Call vykašľal na dialógy, čím len dokazuje, že má súčasná kinematografia dostatok výrazových prostriedkov na podanie výpovede bez zbytočných a prázdnych fráz, a divák po celý film napriek absencii slov dobre tuší, čo sa hlavnej postave honí hlavou. Nosným motívom filmu je jednoznačne miniatúrnosť človiečika oproti zbytku sveta a civilizácie, ktorá sa derie na povrch najmä v scéne pokusu o upútanie pozornosti posádky nákladnej lode - práve vďaka tomuto motívu mi Chandor pripomenul slávny Reggiov dokument Koyaanisqatsi. K dojmu dokumentárnosti spracovania výrazne prispieva aj špičková kamera - ak si film pozriete v o triedu vyššej kvalite, zaznamenáte neporovnateľný rozdiel. Poslednou kapitolou je hudba, ktorou je v celom filme poskromne, no vždy sa objaví v praví čas aby perfektne podkreslila bezútešnosť situácie. Jedinou chybičkou na kráse je asi posledných 10 sekúnd filmu, bez ktorých sa pokojne mohol obísť. Roberd Redford vs. oceán - 1:0. All Is Lost na body poráža dokonca aj Greengrassovho Kapitána Phillipsa, a stáva sa najlepším námorným filmom roku. 99% ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Moc nekleje, nerozbíjí zlostí věci, prostě jen čerpá ze svých zkušeností, aby přežil. Přitom osud se s ním zrovna nemazlí. Režisér a scenárista J.C. Chardon neexhibuje, nechce nám ukázat krásy oceánu, neomračuje skvostnými vizuálními efekty. Je komorní a umírněný. Stačí mu herecká legenda Robert Redford a proražená loď. Vrásčitý veterán nepanikaří, pokouší se, chybuje. A hlavně nenudí. Nicméně tvůrce s ničím „jiným“ nepřichází, nic nezkouší. A to je možná škoda. Dýchat jsem rozhodně nezapomněl, a když se jeho plachetnice začne otáčet o sto osmdesát stupňů, palce jsem si zdaleka nevykloubil. ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Asi jediný film, který znám, v němž hraje pouze jeden herec. Ovšem špičkový! Charismatický Robert Redford dokáže sám utáhnout na svých starých bedrech snímek dlouhý víc, než sto minut a pokud je divák dobře naladěn, nemůže se nudit. Zajímavý a napínavý film o boji o holé přežití v mimořádně těžkých podmínkách, který má nejednoznačný závěr, což mu přidává body k dobru. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (23)

  • Natáčelo se i v zálivu Santa Catalina u pobřeží Jižní Kalifornie. Jedná se o stejnou lokalitu, kde tragicky zahynula Natalie Wood, se kterou Roberta Redforda pojilo přátelství od doby jejich společného filmu Zakázaný majetek (1966). (sator)
  • Když Robert Redford, v českém dabingu (v originálním znění se chyba nevyskutuje), zkouší volat vysílačkou, nepoužívá správnou frazeologii. Každý pokus ukončuje slovem „konec“, zatímco správně by měl říct „přepínám“ (v angličtině tomu odpovídá „out“/„over“). Slovo „konec“ naznačuje, že člověk ukončil konverzaci a neočekává žádnou odpověď. Krom toho vysílání by měl zahájit slovy „Mayday“ (nebo „Pan-pan“, případně „Nouzové volání“ pokud bychom chtěli přeložit i výraz „Mayday“) a teprve potom následuje jméno lodi. (Jarek572)
  • Okrem Mexika prebiehalo filmovanie aj na viacerých miestach v Kalifornii a tiež na Bahamských ostrovoch v Karibiku. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (viac)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (viac)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (viac)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (viac)

Reklama

Reklama