Reklama

Reklama

Príbeh napínavého thrilleru Hra peňazí sa odohráva v reálnom čase kde sa herecké hviezdy George Clooney a Julia Roberts objavujú v úlohe moderátora finančného televízneho programu Lee Gatesa a jeho producentky Patty. Ocitajú sa vo veľmi vyhrotenej situácií potom, čo kontrolu nad štúdiom prevzal nahnevaný finančník, ktorý prišiel o všetok svoj majetok. Počas vypätého stretu, vysielaného televíziou v priamom prenose miliónom divákov, sa Lee a Patty púšťajú do boja nielen s útočníkom, ale aj s časom, aby rozplietli záhadu konšpirácie, ukrývajúcu sa na pozadí súčasných búrlivých a pretechnizovaných globálnych obchodných trhov. (Itafilm)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (275)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Dzodi Foster ako reziserku teda nemam rad, ale tuna sa predviedla, natocila dobry film o spekulaciach na burzach a obchodnych trhoch. Dzordza Klunyho teda neznasam, ale Juliu Roberts /Pretty Woman/ celkom mozem, hoci teda nema HaremHabvie aky herecky talent. No a este sa tu zjavil mlady a dost talentovany O´Connell /Tower Block, Eden Lake, Starred Up 2013/, ktory konecne neprehraval a z pusy pustal celkom zrozumitelne vety, takze sa ako -tak dalo nan pozerat /v Starred up sa nedalo/. No ale je to stale len lahky nadpriemer, Fosterka sa do rezie velmi nevyzna, ale snazila sa. 77 % ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Po takovým nic neříkajícím traileru jsem čekal další vesměs zbytečný film na ohrané téma, kterým snímek nakonec opravdu je, ale jednou se dá vidět bez úhony. Klonovaný George si tentokrát odpustil vesmírná moudra, vrátil se na zem a sehrál docela fajn postavu moderátora, takovýho přirozenýho, charakterově neutrálního ani neuvěřitelný sympaťák, ani nesnesitelnej egoista, prostě něco mezi tím, zkrátka mu tu úlohu docela věříte. Jsem rád, že film se celkem úspěšně vyhnul některým žánrovým klišé která se nabízela (pochopitelně až na ten konec) i když škoda, že potom co se to slibně rozjelo, tak v druhý půli to tvůrci zbytečně dohnali do trochu neskutečnýho konce (takhle by to v reálu určitě nedopadlo) navíc ta snaha soucítit za každou cenu z chudákem vocasem kterej se nechal oblbnout vyznívá docela naprázdno (Ta jeho frajerka mu to dala dobře a měla pravdu) Takže jedná se o kovanej průměr kterej si asi znova nepustím, ale ty slabší 3* mu nakonec dám.50% ()

Reklama

Othello 

všetky recenzie používateľa

Hodně prošlá a unavená bojůvka, která zaujme akorát tím, jak dokáže nakombinovat několik tematických relikvií z různých časů do jednoho celku. Jmenovitě iluzi všemocnosti televize, syndrom Occupy, prohnané bankéře, které nelze sesadit jinak než lidovou polní spravedlností či prostý lid propojený televizní obrazovkou v horním rohu místnosti útulného baru. Ačkoli se místy daří aktualizovat celý rámec skrze potrestání ústředního kapitalisty internetovým zmemováním či se záměrně shodit ve scéně veselé videokonference se zbouchnutou holčinou mladého teroristy, finální climax s nekonečně neschopnou policií, skandujícími lidmi a epilogovou pěsťovkou do tváře zločinného buržousta nám rychle připomene, v jakém filmovém muzeu se vlastně nacházíme. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Pani Jodie Foster nie je dobrou režisérkou, a ani nikdy nebude, bývala voľakedy vynikajúcou herečkou, dnes stagnuje, k dispozícii má ligotavé hviezdy, typu Georga Clooneyho, či Julie Roberts, ktorí predvádzajú tradične nadštandardné herecké výkony, pod drobnohľadom skúseného kameramana Libatiquea, dejstvo sa odohráva v reálnom čase v televíznom štúdiu, kde namyslený LEE GATES uvádza svoju reláciu o financiách, pričom sem príde jeden mladík so zbraňou, ovešaný výbušninami bude ale tento moderátor. Je dosť nasraný, prišiel o všetky svoje úspory, lebo dal na rady od Gatesa, ale spoločnosť zaujímavým spôsobom skrachovala, a tak množstvo takých, ako je Kyle, skončili na psí tridsiatok. Teraz príde do štúdia, ktoré bude vysielať LIVE, aby mu to niekto prišiel vysvetliť... Tým pádom sa začína dráma v priamom prenose, akási REALITY SHOW, ktorú mnohí neberú ani vážne. Typická ľahostajnosť. Film pod taktovkou nadanej ( najmä po hereckej stránke ) Jodie Foster má výhodu v tom, že čo sledujem, to sa odohráva tak, ako to vidím ja, t. j v reálnom čase. Herci, ktorých v úvode spomínam, sú dosť v pohode, odvádzajú svoje dlhoročné skúsenosti, naopak, predstaviteľ Kylea, mi absolútne nesadol, Jack O'Connell, je napríklad v rovnakom znamení, ako som ja, ale nie je podľa mňa obstojným hercom ? Nie som si istý, ale výsledný dojem kazí aj On, aj samotný scenár a réžia, taktiež vedľajší herci. Film odporúčam, no s tým, že je to taký košatý, ledva priemer ! ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Jodie za kamerou má režijní ruku pevnou, Julia a George před kamerou jsou sehraná dvojka i když Geroge dostává mnohem víc prostoru a víc si to užívá, příběh má spád, nechybí mu lidský rozměr. V podstatě by se dalo říci, že všechno klape a funguje jak má, že tahle Hra peněz má samá pozitiva a jistoty. Přesto to, překvapivě, jako celek zdaleka není tak strhující a kulervoucí jak by mohlo a index filmu bude mít na burze mé paměti pravděpodobně sestupnou tendenci, bez naděje na obrat. Kdybych draze nakoupil, nejspíš bych litoval, takhle mě pokles akcií Hry peněz zase tolik netrápí. Druhou šanci už stejně nejspíš nedostanou. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (9)

  • Ve 32. a 66. minutě můžeme zahlédnout akční hru "Just Cause 3". (Dusty)

Reklama

Reklama