Reklama

Reklama

Beloch nemeckého pôvodu, ktorému po krátkom pobyte na Divokom Západe už nik nepovie inak ako Old Shatterhand (Lex Barker), sa dostane so skupinou zememeračov pre železnicu až na územie Apačov. Tu sa spriatelí s apačským náčelníkom Winnetouom (Pierre Brice) a po spoločnom víťazstve nad nebezpečným Frederickom Santerom (Mario Adorf) s ním uzavrie pokrvné priateľstvo a bratstvo. Aj naďalej spoločne bojujú za mier a spravodlivosť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (507)

francis 

všetky recenzie používateľa

Když jsem chodil na základku, vždycky jsem se těšil na svojí pravidelnou říjnovou i březnovou angínu. Zůstával jsem vždycky tejden doma a z postele jsem si k čaji s medem a citrónem dával na videu v pondělí Vinnetoua, v úterý Poklad na Stříbrném jezeře, ve středu Rudý gentleman, ve čtvrtek Poslední výstřel a v pátek repete prvního dílu, protože ten mám nejradši - je nejvíc podle Mayových knížek. Paráda. Každej člověk ve věku od devíti do třinácti by to měl číst i vidět, si myslím. Je to vkusný. ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Dva bratři, co mohli být i švagři. Je to naivní a s realitou to nemá nic moc společného, což je ovšem výtka, která v umělecké branži nemá co dělat. Salonní spisovatel May by tím odpálil všechny podobné šťouraly :-) Ale což, pořád lepší naivní hrdinové plní cti, než komplikovanější hrdinové, co dobro a zlo stírají do jedné kaše. "Jsem já to nezdvořák, chtějí mě skalpovat a já jim nemám co nabídnout." ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

No poklad to neprekona je tu trochu vic hluchych mist misty trochu nuda a tak to tentokrat za pet nebude to pokrevni zblizeni na mne nikdy moc nefungovalo libilo se mi vic v parodii manituova bota spis jsem si pobrecel trochu po tom tragickym konci kdy Brice zahlasi zustali jsme sami muj bratre a do toho zacne hrat ta uchvatna hudba o ktery neni ani treba se rozepisovat padouch v podani Maria Adorfa nicmene opet genialni takovy neskutecny parchanti jako v mayovkach se opravdu snad nikde nevidi takze tedy za ctyri trochu ustup ze slavy ale kvalita porad zarucena ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Oproti Pokladu na Stribrnem jezere zlepseni v skoro vsech smerech. Zacnu s tim, co se nezlepsilo. Zaporak. Neni vylozene spatnej, ale Herbert Lom to zkratka neni. No a z vedlejsich vtipnejch postav vypad basnik a motylkar tu hraje jinou postavu, ale nemene vtipnou. No a v cem se film zlepsil. Jednak pribeh je zajimavej, kolikrat i napinavej a absolutne nepusobi komicky, to obstarava akorat par hlasek v ceskym dabingu, ktery pusobi trochu usmevne. Navic se dobrou pulku filmu strili, chcipne spousta postav a dojde k vysvetleni, kdo je to ten Vinnetou a Shatterhand a jak se potkali a spousta postav je navic zajimavejc napsana. Pravdepodobne nejlepsi filmova mayovka. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Jedno z posledních vzepětí rudých domorodců proti bílým utiskovatelům a dobyvatelům má hlavní linii motající se okolo stavby železnice přes území Apačů. Ti dosud vlastní to, čeho si běloši nejvíc cenili: půdu a zlato. Indiánská loviště trpí dráhou pro „železného oře“, protože jistý Santer chce zkrátit cestu a shrábnout peníze, které společnost Great Western do železnice vložila. Německý inženýr a jeho smysl pro spravedlnost má na stavbu dohlédnout. My zase nedokážeme přehlédnout naivitu v pěstních soubojích, spoustu chyb, dětinskost vedlejších postav (Sam Hawkens, Tuff-Tuff), závěrečné patetické loučení s Nšo-či a mnoho dalšího. Jenže nostalgie dělá divy. Naopak potěší útok Keiowovů na vozy, útok na Roswell nebo Santerova smrt. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (97)

  • Když jde Old Shatterhand (Lex Barker) osvobodit Vinnetoua (Pierre Brice) a potká prvního Kiowu, lze si všimnout, že okolo nich je spousta malých borovic. Když se potom otočí, aby ho zneškodnil, všechny stromky zmizí. (vevi14)
  • Vinnetouova (Pierre Brice) „stříbrná“ puška byla dvouhlavňová předovka s perkusními zámky - a umožňovala tedy pouze dva výstřely. Ve skutečnosti by po nich následovalo dlouhé a poměrně komplikované nabíjení zepředu. Je tedy nemožné, aby boje probíhaly tak, že z ní Vinnetou střílí téměř jako ze samopalu. (pjotri)
  • Než lokomotiva narazí do saloonu, uprchne Santer (Mario Adorf) štolou do vedlejší budovy. Když utíká, má v ruce pušku. O chvíli později se střetne s Indiánem a zbraň upustí na zem. Jakmile poté naskočí na koně, drží ji však opět v ruce. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (viac)

Reklama

Reklama