Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (viac)
Trailer 1

Polícia zatkne podozrivého zo série brutálnych vrážd malých školáčok. Podľa ich mienky je ním miestny učiteľ Dror, ktorý dievčatá údajne mučil predtým, než ich znásilnil a odrezal im hlavu. Vyšetrovania sa ujal detektív Mickey, ktorý použil pri výsluchu trochu brutality, no potom, čo náhodný svedok všetko natočil na svoj mobilný telefón a uverejnil to na Youtube, ho suspendovali. Avšak otec poslednej obete, štyridsaťpäťročný spisovateľ Yoram, berie spravodlivosť do vlastných rúk. Osudy všetkých troch mužov sa pretnú pri nezávideniahodnej okolnosti... (sochoking)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (99)

Sobis87 

všetky recenzie používateľa

Chápu, proč byl Tarantino z toho filmu tak nadšený. Je to precizně vystavěný multižánrový zážitek a řeknu vám, že s přibývajícími minutami chvílemi až nesnesitelně napínavý. Mám rád filmy, u kterých není tak snadné odhadnout, co bude následovat, přičemž v případě Big Bad Wolves jsem celou situaci průběžně přehodnocoval až do samého závěru. Navíc - vzhledem k tomu, jak je to brutální a temný film - oplývá i povedeným humorem (dosti černohumorným, samozřejmě, občas ale i situačně přímočarým). Herci jsou typově naprosto přesní, režie precizní a vyprávění, ač táhlé, po celou dobu zcela soudržné... ani zbytečná minuta navíc. Skvělý film! ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

No teda. Z Izraele jsem snad viděl jenom tenhle jediný film, a pokud bych měl hodnotit národ podle jeho tvorby, tak bych si o Židácích nemohl myslet nic špatného, ale vlastně ani nic dobrého. Tahle mrda je vážně neuvěřitelný mix brutální komedie s ještě brutálnějším dramatem, což se vidí opravdu málokdy. Slabší povahy to nemůžou zvládnout. 90% ()

Reklama

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Naprosto úžasné spojení černé komedie a žánru krimi, které funguje a šlape až do konce. Čekal jsem nějakou slátaninu, ale dočkal jsem se naprosto perfektní podívané. Tragické, úsměvné a přece nakonec tak úplně jiné, než jakou jsem čekal. Aneb pátráni po vrahovi na izraelský způsob, ve kterém nechybí ani příslušík arabské komunity (ta scéna nemá chybu a je velmi úsměvná). Závěrem bych chtěl ještě poděkovat uživateli (mOnkey) za výborný překlad. Bez jeho skvělých titulků bych se cítil blbě, asi jak pedofil zavřený ve sklepě. ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Vážně zvláštní film. Taky je jediný izraelský, jaký jsem viděl. Celé je to o únosu údajného pedofila a vraha dětí. Dva chlapi se z něj ve sklepě snaží dostat přiznání. Poté se přidá ještě otec jednoho z nich. Používají násilí, ale stejně to nikam nevede. Místy se tu dějí až bizarní věci. Nakonec vše dospěje až k překvapivému finále. Je tento muž skutečně vrah? A kde se skrývá to, co muži hledají? "Zkoušel jsi oheň?" ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Film roka 2013 podľa Quentina Tarantina. Big Bad Wolves svojmu názvu aj prívlastku od majstra režiséra dostál. Surový a brutálny kriminálny thriller s koncentráciou čierneho humoru vyššou ako rádioaktivita vo Fukušime nás zavedie do súčasného Izraelu, v ktorom má polícia takmer rovnakú povesť ako notoricky známa tajná služba Mossad - a rozhodne to nebude slušným vychovaním a príkladným, vzorovým zaobchádzaním s podozrivými. Keď vám však unesú, nakŕmia tortičkou s tajnou prísadou, znásilnia, umučia a brutálne zavraždia dcéru, uvedomíte si, čoho všetkého ste vlastne schopný. Takže policajt, známy svojimi svojskými metódami a otec dievčatka spoja sily aby spolu porazili zlo... pardon, urobili jej vrahovi to isté, aby získali späť jej hlavu, ktorú kdesi zakopal. Teda až na to znásilnenie. Predsa nebudete pchať svoj kolík, kam nepatrí. Big Bad Wolves vynikajúco mixujú žánre a dávajú vzniknúť niečomu, čo každý deň nevidíme. A (ne)prekvapivo fungujú po každej stránke - ako vynikajúca komédia, strhujúca kriminálka aj atmosférický a drastický thriller. Pochvalu udeľujem (a že to príliš často nerobím) kamere, ktorá dodáva filmu šmrc a pocit skutočne do posledného haliera skvele využitých peňazí. Scenár a réžia sú prakticky bezchybné, asi pri žiadnom filme sa mi ešte nestalo, že by som sa zasmial skutočne na každom vtipe a gagu (situačná komika je tu ozaj skvele vypointovaná a posúva humor na úplne inú úroveň, akú by ste od takejto snímky očakávali), dej šliape ako hodinky a udržiava si stabilné tempo, nie je ochudobnený ani o pár prekvapivých zvratov a skvostné finále. Herci sú proste eňo ňuňo, už teraz si ich dokážem predstaviť v nejakom inteligentnom hollywoodskom spektákli, rovnako ako režísérko-scenáristickú dvojicu Keshales&Papushado. Tzahi Grad je jedným z najkvalitnejších bad-ass magorov roka. A aby som nezabudol, oceniť treba aj skvele dramatickú a atmosférickú mrazivú hlavnú hudobnú tému, ktorá, rovnako ako zvyšok hudby z filmu, pochádza od skladateľa Franka Ilfmana, a ktorú nahral Londýnsky metropolitný orchester - vypočuť si ju môžete tu. Verdikt: 85% ()

Galéria (19)

Reklama

Reklama