Reklama

Reklama

Do opusteného domu sa nasťahuje Courtney Collinsová so svojimi dvojčatami, deväťročnými synmi Dylanom a Zachom. Skoro však prídu na to, že nie sú v tomto dome sami. Na scénu krvavého príbehu sa vracia stará premietačka a filmy, kamera, duše detí, zavraždené rodiny využité ako obeť niekomu alebo niečomu... Malý Dylan sa mení, správa sa stále záhadnejšie a zdá sa, že je pod vplyvom divných síl. Bagulova chvíľa sa blíži. Je nejaká nádej zastaviť krvavý rituál? Je opustený dom , alebo kostol dostatočnou ochrannou? Alebo je to skôr pasca? Nájde sa pomoc? (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (388)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Úplne sa stotožňujem so všeobecne prijímaným názorom, že ide kvalitatívne o krok vzad. Dvojka nám neponúka nič nové, čo by nám už predtým neponúkla jednotka, ba skôr si myslím, že niečo i stratila. Stratila to kúzlo atmosféry starej legendy, ktoré so sebou priniesla jednotka. Tiež vidím problém v hercoch, ktorí sa mi javili pomerne nesympatickí a po hereckej stránke aj dosť nepresvedčiví. Navyše potenciál detí mi prišiel totálne nevyužitý - žiadne masky, žiadna strašidelnosť, žiaden des. Jediné pozitívum vidím v ľakačkách, ktorých tu bolo dosť, len škoda, že ich často človek čakal. Slabý priemer. 55/100 ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Courtney po ťažkom rozvode uniká spolu s dvomi deťmi pred svojim manželom. Bez ohľadu nato, že by o tom čo i len tušila, nasťahuje sa do opusteného domu na vidieku, ktorý bol v minulosti svedkom mnoha krutých udalostí. Keď sa jeden so synov začína správať čoraz zvláštnejšie, začína si uvedomovať, že niečo nie je v poriadku. Nemôžem si pomôcť, ale mne sa toto druhé pokračovanie páčilo o niečo viac. Duchariny sú môj najobľúbenejší hororový subžáner, pričom len zriedka ktorý má naozaj milo prekvapí. Nejaké mimoriadne zápory som nepostrehol, pribudli úmrtia, ktoré boli dostatočne originálne. Milujem lakačky a tak sa musím priznať, že mňa osobne v niektorých momentoch pekne nadhodilo (napriek tomu, že sú niektoré predvídateľné). Atmosféra miestami dobrá a keď k tomu prirátam solídnu hudbu, konečne môžem byť po dlhej dobe spokojný. Nebyť toho nemastného, neslaného záveru kedy sa vyslovene pýtalo pritvrdiť, jednu ☆ by som prihodil. Takto - 65% ()

Reklama

Genero 

všetky recenzie používateľa

První Sinister byl dozajista hororová pecka. Promítači v panice prchali z promítacích kabin, sotva distributor dodal plechovou krabici se zlověstným obsahem, stateční a ostřílení hororoví matadoři si v kinosálech vzájemně zakrývali vytřeštěné bulvy a paní Generová mi přemáchla spodní prádlo. Není tedy divu, že se démon pan Bubák rozhodl pro svůj velký comeback. Bohužel by některé série měly mít nanejvýš jeden díl. Pan Bubák byl před třemi lety opravdový děsupán, navodil tísnivou atmosféru něčeho neviditelného, nebezpečného a řádně zkurveného a klidně bych si s ním založil metalovou kapelu. Nyní je z něj vágus v pršiplášti, co jen tak pobubává někde v koutě a cpe se do každého záběru. Teda nevím, jakou pobírá takový babylonský démon mzdu, ale já bych za 75 hrubého alespoň natáhl přes hlavu prostěradlo a huhňal na režiséra a další členy štábu: Mulisi, mulisi, vy píče! Takže ve výsledku neškodný a uspávací horor o otravných fakanech a přiblblých lepenkových krabicích. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Áno, áno. Slabšie ako jednotka. Chvíľami to zadrháva, a to poriadne. Prvý problém - Postavy. Zatiaľ čo v jednotke sa s nimi aspoň dalo súcitiť, v tejto časti boli čiernobielo rozdelené na dobré a zlé, a tak mohlo byť úplne jedno, či tie zlé zakapú alebo nie. Ďalej - Znepokojivosť prvého dielu je nenávratne preč a namiesto toho režisér stavia na ľakačky (podobne ako v Insidious 3). Tie sú však vcelku funkčné. Taktiež by som bol radšej, keby tí detskí duchovia fungovali ako kulisa a nie aby tam drístali, pobehovali a vytvárali paranormálnu aktivitu. Napriek viacerým slabinám však horor ako celok funguje dobre a nebol som po odchode z kina rozčarovaný. Párkrát som sa zľakol, potešili vynaliezavé vraždy na páskach, dobrá hudba, a nebudem mať problém si ho spolu z kvalitnejšou prvou časťou zopakovať. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Jednotka ma bohvieako nebavila, no pár príjemne svetlých (či skôr temných) momentov mala. Nakoľko šlo o hit, producenti rýchlo dali dokopy dvojku. Príliš rýchlo. Scott Derrickson zostal ako producent a scenárista, ale veľa tomu nedal. Dvojka je klasický hororový nízkorozpočtový sequel bez akýchkoľvek ambícií. Už po vizuálnej stránke vyzerá zle, akosi televízne. Bughuul si koleduje o titul jednej z najslabších hororových filmových persón posledných rokov. Od režiséra Citadely som rozhodne čakal viac. A strašne by zaujímalo, ako v tomto prípade preživší polícii vysvetlili to, čo sa stalo (zmiznutie dieťaťa, zhorenie chlapa zaživa a podpálenie domu). "No, viete, prišlo tam také strašidlo a ono to urobilo.“ – "Aha, jasné, v pohode, môžete ísť, my už si to nejako zaevidujeme.“ - "Ďakujeme, Dovi." - "Dovi." ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (10)

  • Ve filmu měla být původně i scéna, kde chlapec sestřeluje plechovky prakem. Když je však shazuje, na plotě přistane ptáček. Chlapec na něj míří, ale vystřelit nedokáže. V tu chvíli přichází jeho bratr, ptáčka sestřelí a rozdupe ho. Vše sleduje z okna jeho matka. (pornogrind)
  • Na tabuli v kancelárii profesora je nakreslený démon červenej tváre z filmu Insidious (2010). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama