Reklama

Reklama

Oltre il guado

  • angličtina Across the River

Obsahy(1)

Marco Contrada pracuje ako etológ na taliansko-slovinských hraniciach. Za pomoci moderných prístrojov zaznamenáva voľný pohyb a správanie divokej zveri. Jedného dňa narazí na staršiu schátralú budovu, kde sa rozhodne prespávať. Po niekoľkých nociach si uvedomí, že jeho technika zaznamenáva omnoho viac, ako sa môže zdať. Opustený dom totiž skrýva svoje hrôzostrašné tajomstvo. (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (80)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Prírodná scenéria nádherná.Film vie dobre narábať z atmosférou. Jeden človek,všade samí les a daždivé počasie,schátraná dedina a do toho všetkého znie zaujímavá hudba,ktorá sa sem hodila a atmosféru ešte znásobovala.Páčil sa mi fakt že nejde o FF projekt a kamera bola vynikajúca. Ked čítam tieto komentáre,vôbec by som nepovedal,že sa tu nič nedialo ale práve naopak.Zo zatajeným dychom som pozoroval hlavného hrdinu ako začína z tej situácie do ktorej sa nechtiac dostal šalieť a začína si uvedomovať,že mu začína isť o život.Nieje to krvák ale depresívna psychologická atmosféra tu je v silnom pomere.Vyvážený pomer strachu a napätia. Dialógov je tu veľmi málo a ani mi nechýbali.Za malo peňazí veľa atmosféry. ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Filmový žánr horor jsem u sebe považoval už za uzavřenou kapitolu. Bylo to něco, čemu jsem v rámci možností a dostupnosti filmů na VHS rád docela holdoval, ale co s mým přibývajícím věkem pro mne začalo ztrácet kouzlo. Prostě jsem se u toho nějak odnaučil bát a většina hororů mi dokonce přišla tupých a debilních. Vždycky jsem preferoval ty pocitové, kdy člověk má strach spíše utvářený vlastní rozdivočelou fantazií, než když po obrazovce běhá kostlivec se sekerou a skučí... Posledně jsem si dokonce řekl, že už na horory nebudu koukat. Je mraky filmů co stojí za vidění, tak proč koukat na něco kde třeba někdo běhá vyděšený v temným baráku a nenapadne si ho ani rozsvítit.. :-). Páč je to tak hustější asi..  Dneska jsem opravdu nazdařbůh sáhl do své databáze a netuše do čeho jdu si pustil tuhle italskou laskominu. Začátek vypadal na slušný survival, ta rozvodněná řeka nevěstila nic dobrého ani časný návrat... Ovšem to co se dělo pak... Už hoooodně dlouho jsem u filmu neměl tolik nepříjemných pocitů jako tady. Obdivuji odvahu hlavního hrdiny, protože já bych tam nepáchl a i kdybych měl karavan utopit nebo s ním sjet řeku, mazal bych odtamtud co by to šlo... Souhlasím s kamarádem Malarkeyem, byly chvíle, kdy jsem civěl na obraz a cítil regulérní strach... Konec to pravda krapátko shodil, ale i tak doporučuji tuhle vytuněnou taliánskou variaci na Blair witch  v nějaký sychravý den si pustit někde na samotě na chatě. Garantují vám, že na záchod ven do mokrého lesa nepůjdete. Buď to vydržíte do slunka východu a nebo nepohrdnete nejbližší prázdnou PET flaškou, ideálně tou na stole.  Výborná hudba, výborné lokace, slušná kamera... S radostí zvolávám! Horor žije! Dávám za 4 fotopasti. * * * * ()

Reklama

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Prostredie s pochmúrnou minulosťou, vhodné najmä na natáčanie filmu o 1. svetovej vojne alebo o partizánoch, kdesi v Julských Alpách, v povodí rieky Isonzo, v taliansko-slovinskom pohraničí, je najvýraznejšou zložkou tohto hororu. Komorný a minimalistický príbeh sa však uzavrel skôr než sa rozvil. Trochu ma zaujal medzinárodný rozmer filmu. Staré krivdy, hriechy a príkoria prichádzajú spoza hraníc. Vzhľadom na krajinu výroby filmu zlo zjavne pochádza zo slovinskej strany a taliansky etológ je obeťou. Len škoda, že tie dvojičky nesprevádzala košatejšia prípoviedka, a škoda, že neboli siamske. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

A nezaprší a nezaprší ... presne takto by mohol vyzerať Blair Witch, keby nebol natočený ako found footage. Jednoduchý námet, kde sa v podstate nič výrazne nedeje, takmer nerozpráva, iba jeden poľovník preskúmava v noci za neutíchajúceho dažďa les a neskôr polorozpadnutú budovu. Mnohí možno budú vytýkať nudu, ale byť na mieste toho chlapa, tak s čistými gaťami asi nikto neodíde. Všetky tieto nenápadné ingrediencie (noc, dážď, prostredie lesa, samota, mĺkvosť, hudba v podobe chorálov) sprostredkujú skutočne strašidelnú atmosféru a pokiaľ film človek pozerá v noci a sám tak sa dostaví presne taký pocit akoby človek zažíval keby sa v takejto situácii skutočne ocitol. Prvú hodinu som bol s touto atmosférou nadmieru spokojný. Pokiaľ hlavný hrdina preskúmaval tajomné prostredie dostavili sa aj znepokojivé pocity. Keď však následne ostane uväznený v tajuplnom dome vplyvom lejaku, tak sa Across the River pomaly začína stávať čoraz monotónnejší, ničím neprekvapí, ani raz čo by len trocha nezintenzívni dianie a končí viac menej úplne predvídateľné bez nejakého climax momentu. Trocha škoda, pretože prvá hodina rozhodne stojí za pozretie pre každého kto v hororoch nevyhľadáva hektolitre krvi, ale tú správnu hororovú atmosféru. Keby sa len tvorcovia neobmedzili na jedno a to isté, ale svoj koncept aj trocha rozvinuli. Každopádne na ďalšiu tvorbu režiséra som náramne zvedavý. Dajte mu už niekto nejaké prachy, aby nemusel točiť na lacnú kameru, v obyčajnom lese a s jedným človekom! CELKOVO: 3* (6/10) ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Marco Contrada pracuje ako etológ na Taliansko Slovinských hraniciach. Za pomoci moderných prístrojov zaznamenáva voľný pohyb a správanie divokej zveri. Jedného dňa narazí na staršiu schátralú budovu, kde sa rozhodne prespávať. Po pár nociach si uvedomuje, že jeho technika zaznamenáva omnoho viac, ako sa môže zdať. Opustený dom skrýva svoje hrôzostrašné tajomstvo. Výborný nápad za päť korún. Ani jeden z užívateľov vo svojom komentáre neklame. Snímok má okrem mínusov, aj svoje veľké plusy. Dosahujú však len priemernú úroveň (do kelu chlapci, veď sme sa o tom predsa už bavili - nepreháňajme ;). Bohužiaľ mňa až na záverečnú polhodinku poctivo budovaná atmosféra do deju veľmi nevtiahla. Viem byť trpezlivý pri sledovaní takéhoto druhu hororu, no "Across the River" mi mimoriadne pocity strachu nepripravil. Každopádne, dalo sa to bez ujmy na cti, či mimoriadneho sklamania v pohode vzhliadnuť - 50%. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (2)

  • Zvíře, které ve filmu představuje lišku, je ve skutečnosti pes jménem Ciko. (BlackHood)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama