Reklama

Reklama

Hundroš

  • Slovensko Mrzút (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hundroš je muž z minulosti. Vie, že dobre už bolo a nič pekné ho nečaká. Uzatvára sa pred všetkým moderným, pretože svet pre neho skončil v r. 1953. Z ulity ho vyženie až bolestivý úraz. Nutnosť navštíviť fyzioterapiu v Helsinkách znamená pre starého muža celú sériu nepríjemných epizód – napríklad jazdu autom, ktoré šoféruje žena, alebo stretnutie so svojím synom, ku ktorému nikdy nemal príliš blízko. Hundroša skrátka čaká jeden dlhý mrzutý víkend. A ako vždy - postará sa aj o to, aby bolo dusno všetkým okolo neho... (Film Europe)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (64)

laik_60 

všetky recenzie používateľa

milá severská komédia o uhundranom starom mužovi, ktorému vadilo všetko vrátane elektriky, hmmm ktovie na čo mi budeme nadávať o desať dvadsať rokov (ja už teraz nadávam a hundrem a nostalgicky spomínam na časy bez mobilov, dva štátne programy v telke, žurnály v kinách zimy plné snehu a vôni dymu z komínov). Na uliciach bolo menej aut - a všetko sa dalo opraviť bez výmeny za nové. ()

Ombak▼Penari 

všetky recenzie používateľa

Spíše než komedie bych řekl úsměvný film o mezilidském nepochopení a přesvědčení o vlastní pravdě. Film je místy opravdu vtipný a místy naopak až lyricky a nostalgicky hloubavý, ve výsledku příjemný. K dokonalosti chybí dotáhnout či vygradovat některé důležité momenty, aby byla myšlenka snímku lépe uchopitelná. ()

Reklama

Lucjen 

všetky recenzie používateľa

V škandinávskych krajinách je tématika storočných, či mrzutých starčekov veľmi obľúbená. Po treťom filme s podobným námetom sa mi naskytá veľký otáznik, kde tento záujem vznikol. Svet je skutočne plný náhod, traja rôzni ľudia napíšu tri knihy, ktoré sú si veľmi podobné... Tak Karlsson bol ten pozitívne zmýšľajúci deduško, Ove ten ufrflaný a Mrzút je ufrflaný a ešte k tomu Vám na každú možnú vec zo súčastnosti povie, že predtým, za jeho čias bola lepšia a prečo bola lepšia...a prerušiť ho môžte iba rádiom. Väčšina filmu sa tiahne, potenciál vtipných a nápaditých momentov je využitý málokedy. Postavy aj vzájomné vzťahy si získali moju pozornosť ale opäť - nevyužili ju adekvátne. Vo flashbackoch sa načrtáva jemná štúdia manželstva...a iba sa načrtne. Posledná scéna z minulosti či odkiaľ vlastne, bola pre mňa nejasná a nič mi neodovzdala. Ale aspoň sa naučíte, čo ženy myslia keď povedia "áno" a keď povedia "nie". Všetci vieme, že to nie je jednoduché - ani my samé si často nerozumieme! ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Postava dedy byla neskutecna a i kdyz na prvni pohled vypadal jako totalni prudic, se spoustou jeho myslenek a nazoru jsem se ztotoznil. Nadcasovy film, ktery poukazuje na fakt, ze rozdily mezi generacemi se stale vice prohlubuji... Mrzout narazi i na aktualni temata a s laskou vzpomina na minulost, kdy jeste Finsko bylo Finskem a Evropa, Evropou. Bavil jsem se dobre, asi jako vetsina navstevniku kina. Skoda slabsiho konce, jako by filmu trosicku dosel dech. Tento film deli jen chlup od meho plneho hodnoceni. Videno v ramci Scandi II v ostravskem Minikine. ()

Rockerman 

všetky recenzie používateľa

Dá se to přirovnat k jinému severskému podivínovi, jménem Ove, ale finský mrzout není zlý, on je jen zapouzdřený v době svého mládí, kdy samozřejmě všechno bylo lepší, než teď když už je starý. Je tu několik kouzelných scén ( ruská delegace, kácení stromu, termostat). Také dvoudenní čekání na autobus, jehož linka byla před osmi lety zrušena, potěší. No a na závěr nechybí ani usmíření a dojetí. Výborné, ale přece jen Švédsko (Ove) - Finsko (Mrzout) 5:4! ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (2)

  • Vo filme nezaznie skutočné meno hlavnej postavy. (Lucjen)
  • Antti Litja, ktorý prepožičal svoj hlas postave Mielensäpahoittaja v originálných rozhlasových hrách a zároveň si túto rolu zahral aj v divadelnom prevedení, nebol príliš nadšený svojou účasťou vo filme. Nakoniec súhlasil kvôli svojmu vnukovi. (Da_reba)

Súvisiace novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené