Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď policajný detektív z Baton Rouge, Bud Carter (Willem Dafoe), zatkne nájomného vraha Jesseho Weilanda (Matt Dillon), presvedčí ho, aby sa stal informátorom a donášal na najmocnejší zločinecký gang celého juhu. Podsvetie ale odhalí Weilandovu pravú totožnosť a nariadi Carterovu smrť. Obaja musia spojiť svoje sily, aby gang rozprášili a dostali za mreže najvyššieho šéfa (Tom Berenger), ktorý má všetko na svedomí. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (115)

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Ak by toto mala byť prvotina Chrisa Brinkera, tak sme sa mohli oprávnene tešiť z jeho ďalších filmov. Správa sa tu ako hotový profík na štýl Manna (záber na fúzatých chlapov z dvojpozície), hutná atmosféra, naratívne dobre zvládnutý príbeh. Dafoe a Dillon sú výborní a ťahajú všetko čo majú z oboch pólov morálky. Jedine ako trefne poznamenal tu prítomný, prestrelky majú úplne iný charakter, akoby k filmu ani nepatrili, sú formálne točené akoby zvlášť. Netuším, či išlo o snahu o autenticitu, ale ak ste naučený na boľavé a najlepšie prestrelky v podaní Manna tak to nie. Priemer nie. Ten sa hrá vo vedľajších kinosálach kde všetko žije. Tu sa dôjde k vykúpeniu oveľa skôr, priamo vo filme. Mne títo dvaja proti gangu sadli. V mieste aj čase. Dobrá príjemná vec. (videné 24.10.2019, Dajto archív) ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Priemerná krimi bez autorského rukopisu. Televízne pôsobiaca, recyklujúca 100x videné. Dynamika rozprávania prítomná, ale postavám chýbajú ostrejšie rysy. Na jedno pozretie vystačí, hlavne vďaka Dafoemu, ktorý je vo svojej roli najpresvedčivejší. Dillon si je spočiatku neistý, z čoho sa vyklube možný zámer nedávať najavo emócie a neodkrývať povahu postavy. Berenger ako najvyšší mafiansky boss diskutabilný. Viacej vo mne evokoval prepitého strejdu z domova dôchodcov, než strach vzbudzujúceho zlosyna. Do telky pre diváka, ktorý si rád chrochtá pri starých časoch. ()

Reklama

majo_svk 

všetky recenzie používateľa

Veľká škoda, že Bad Country nenatočil ostrieľaný David Ayer, ktorý vie tak úžasne skĺbiť realistickosť (skutočný svet), dramatickosť a akciu do výborných filmov. Námet Bad Country je výborný, obdobie zločinecky úrodné a obsadenie kvalitné. No aj napriek tomu je len dobrým filmom. Nech sa v ňom deje čokoľvek, stále je priemerný, nevýrazný, s množstvom nedotiahnutých detailov, strihačských a kameramanských nedostatkov. Akcia je bez výraznej gradácie a kvality. Tvári sa skutočne a autenticky, dramaticky a živo, ale nemáte pri ňom ten pocit. Nezažívate nič podobné ako v Drsných časoch, Kráľoch ulice alebo Patrole. Je to natočené retro štýlom, ktorý fajn, ale tá kamera a strih je bieda. Dafoe a Dillon veľmi dobrí, ale to do nadpriemernosti naozaj nestačí. Po dopozeraní, spokojnosť, zaslúžené ***, ale nič viac. Keď si však necháte prejsť hlavou, aké sračky sa točia v posledných rokoch, poviete si, ďakujeme aspoň za niečo takéto. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Tento film v sebe skĺbil všetko, čo sme už tisíckrát videli inde a často krát oveľa lepšie. Matt Dillon síce hrá jednu zo svojich najlepších postáv, ale stále mi to prišlo nevyužité a trochu odfláknuté. W. Dafoe herecky nikdy nesklame, hrá o dušu, ale režisér to celé pojal dosť vlažne. Akčné scény sú iba rutina, bez nejakej adrenalínovej scény a príbeh je dosť predvídateľný bez výraznejšieho prekvapenia či zvratu v príbehu. Je to škoda, potenciál tu bol a celý čas som si vravel, že teraz niečo príde a film v mojich očiach poskočí na štyri hviezdy, ale nestalo sa. Priemer, ale pozrieť sa oplatí. 60%. ()

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Bavilo mě to od začátku do konce, žádná nuda, napětí a akce. Dillon to zahrál perfektně, vše je parádně natočeno. Jen mě zas pobavilo na konci (jako v každém filmu) přesně jak skončí závěrečná přestřelka tak jsou zase v pozadí slyšet houkačky.. to je OPRAVDU v každým filmu tohle snad :D a opět nechápu hodnocení.. 59%?? Co jste kurva chtěli? ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama