Reklama

Reklama

Keď obyčajný muž zabíja zločincov, aby zastavil násilie, je sám zločincom alebo hrdinom? Zabezpečuje spravodlivosť alebo pácha iba ďalšie krivdy? John Doe (Jamie Bamber) je v očiach niektorých ľudí hrdina, kým iní ho považujú za podlého kriminálnika. Ide o obyčajného človeka, ktorý videl priveľa násilia, a preto sa rozhodol vziať veci do vlastných rúk. Znechutenie zo zlyhávajúceho právneho systému, vďaka ktorému sa najkrutejší zločinci dostávajú na slobodu, ho presvedčilo, aby sa sám stal vykonávateľom spravodlivosti a zniesol zo sveta tých, ktorí si to zaslúžia. Tým sa dostáva na veľmi tenkú hranicu existujúcu medzi spravodlivým katom a chladnokrvným vrahom. (Incantator)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (71)

SHI-SHA 

všetky recenzie používateľa

První polovina filmu je tak nezajímavá, nezáživná a zmatená, že jsem měl chuť ho vypnout. Pak naštěstí přišly zajímavější scény a hlavně poměrně slušný závěr. Nepovažuji se za filmového znalce, ale měl jsem celou dobu z toho všeho takový poměrně silný amatérský dojem. A nemluvě o tom, že celý film je vlastně vykradený Soudce Dredd. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Pomsta a jako příloha právo na psychotické příhody, to vše v dosti chatrné politické sci-fi tortille, které se poněkud trhá těsto a chybí koule to rozetnout. Zbožná představa masového vraha masírujícího spodinu přizdisráčské společnosti není nijak inovativní, minimálně od dob Paula Kerseyho. A tady je třeba připomenout, že ten ještě masil i černochy v tunelu. Tady mi z té sněhové běloby až přecházel zrak. Bolest, pocit zmaru a vztek na člověka, který ublížil mně nebo mým blízkým přetavená v tuhle hyperneonacistickou a přece tak korektní proprdelgandu? No já nevím, viz závěr kulykova komentáře. Natočené je to ale svěže a inovativně a vyloženě béčkový a očekávaný twist mě málem přivedl až ke čtyřem úderům pálkou přes držku. ()

Reklama

ondrula 

všetky recenzie používateľa

Dost o hovně. Film podle mě staví akorát na primitivním pocitu divákova zadostiučinění, že nějakej slizkej ouchyla dostal do držky, a z těchto scén se vlastně film skládá. Pak je tam ještě nějaká vata, která není podstatná. Je-li ve filmu nějaká myšlenka (asi tedy spočívající v názoru, že každý recidivista by měl být libovolně zamordován kýmkoliv, kdo si to zamane), je dost stupidní. ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(118/2015) / Austrálčania nezvyknú v thrillerovej sfére zásadne sklamať (až na aktuálny Swerve, ktorý som nezvládol ani do polovice). Znovu tu máme pokus o akú takú originalitu, hlavne v štýle podania príbehu, kde sa skáče na prvý pohlad chaoticky medzi scénami a lokáciami. V skutočnosti je spracovanie hlavne prínosné pre dynamiku filmu, fakt tlieskam za to ako perfektne film odsýpa. Škoda konca, ktorý rozhodne mal byť tvorivejší a ambicióznejší. Námet filmu je skoro mix Dextera a V ako Vendetta čo treba oceniť. (7/10) ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Zapálená, tím pádem ani trochu nestranná "agitka" proti současnému systému (policejní, právní, soudní, ale i mediální) spravedlnosti, jež umožňuje jasným zločincům odcházet bez trestu. Reportážní styl, kterým zpětně mapuje řádění a "odkaz" samozvaného "strážce pořádku", čili plodného masového vraha (33 obětí z řad zabijáků, násilníků, pedofilů, atp.), toho času čekajícího na rozsudek, není prezentován špatně, ale mnoho dlouhých, rádoby "dopadajících" či emotivních scén dost nudí a konec to nepěkně béčkově zalamuje. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v austrálskom meste Melbourne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama