Reklama

Reklama

Pod zemou

  • Slovensko Smrtiace katakomby (viac)
Trailer 1

Túžbe nájsť legendárny Kameň mudrcov a pokračovať tak v odkaze svojho nebohého otca neváha archeologička Scarlett (Perdita Weeks) podriadiť úplne všetko. Aj preto sa spolu s kolegom a expriateľom Georgeom (Ben Feldman), dokumentaristom Benjim (Edwin Hodge), sprievodcom Papillonom (François Civil), jeho priateľkou Souxie (Marion Lambert) a ich kamarátom Zedom (Ali Marhyar) bez najmenšieho zaváhania vydá po jedinej naozaj sľubne vyzerajúcej stope vedúcej hlboko do parížskych katakomb – netušiac, aké nepredstaviteľné šialenstvo ich tam dole, v dosiaľ neprebádanom labyrinte z kostí, všetkých čaká. Mesto mŕtvych totiž ukrýva temné tajomstvo – a jediná cesta z neho von... Vedie nadol! (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (607)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Scarlett je študentkou histórie zameranej na alchýmiu, ktorá sa za pomoci niekoľkých "kolegov" rozhodne prebádať katakomby pod povrchom Paríža. Jej poznatky navždy zmenia uhol pohľadu na históriu tohoto veľkomesta! V prvom rade musím povedať, že ma neskutočne odrádzala tá debilita postáv. Nerád by som "spoileroval" (KOMU TO VADÍ, NEČÍTAŤ), ale pár vecí predsa len spomeniem. ZA PRVÉ: Keď ide skupinka archeológov na miesto bádania, myslím si, že by mala mať aspoň v úvode svojej cesty, jasnú víziu, akým smerom treba ísť. A TU? Hneď hádka. Týmto tunelom! Nie týmto! Nie nie týmto! Ešte že sa jeden z nich zrútil lebo by sme ani zápletku nemali. ZA DRUHÉ: Stretnúť niekoho v neprebádanej časti katakómb, POSERIEM SA! Nie ešte počúvať jeho rady, ako sa dostať von, keď je viditeľne zadumaným "poloretardom". Pri jeho vyjadrení: "Nie je dôležité čo to bolo, ale kto to bol", by som ho jebol kamerou cez gebulu - "TO JE TUTOVKA!" - lebo aj malomocnému by došlo, že toto asi nebude najlepší sprievodca pamiatkami. ZA TRETIE: Nie som archeológ, ale bol som v nemom úžase zo Scarlett, ktorá kedykoľvek, kdekoľvek pozrela, videla cestu. Neskutočné. Zrejme má v obľube Laru Croft a "prešla" všetky časti Tomb Raidera. ZA ŠTVRTÉ: Aj laik vie, že keď nájde v tajných jaskyniach či pyramídach poklad, nesmie sa ho dotýkať, lebo to môže mať neblahé následky. No títo "majstri" akoby pozabudli na Winnetua a jeho poklad na striebornom jazere. Ale nebudem len kritický (som predsa Váhy :D). V záverečnej tretine "As Above, So Below" ponúka pár originálnych prvkov, ktoré potešia najmä fanúšika mystery. Preludy aj keď mimoriadne nevystrašili, potešili! Najmä rozuzlenie ma milo prekvapilo. Čakal som niečo úplne iné. Taktiež sa musím priznať, že napriek tomu, že som to očakával, raz ma neskutočne miklo! Bohužiaľ, gore sa až na jednu scénu divák taktiež nedočkal, tak Já neviem čo s tým. Čo stačí inému, druhému nie. Pre jedného naj, pre druhého bohapustý, udriemaný priemer - 50%. ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

To je muffin pejska a kočičky, kámen mudrců, dcerka Henryho Jonese Juniora, Nicolas Flamel, halušky v podzemí a tak dále nenadále. Bolí mě oči, nenávidím hand made kameru (až na pár výjimek). Bobtnající mnich super. Kamenožrouti úsměšní. Jinak tomu chyběl jen Voldemort a bylo by to super. Velmi nefungující film, nevěrohodné herecké příkony (a ka "tvař se, jako bys dostala výsledek těhotenského testu"), atmos-féra takto vytvářená pro mě není ničím zajímavá. ()

Reklama

choze 

všetky recenzie používateľa

Na výlet do smrtí nasáklých pařížských katakomb jsem se těšil a první hodinu mě i bavil, přestože hororový skoro nebyl a pokud se o to pokusil, výsledkem byl směšný provar. Aneb found footage bloudění v kruhu a la BLAIR WITCH meets ožívající traumata/zločiny hrdinů a la HRÁČI SE SMRTÍ nebo HORIZONT UDÁLOSTI). Na hrdinku se koukalo dobře a její posedlost se starala o dostatek dramatu, taky její boyfriend byl sympoš a zaznělo pár zajímavostí kolem katakomb. Bohužel v poslední půlhodině se směšný provar totálně vymknul kontrole a stala se z toho smršť lekaček, umírání a plačtivého utíkání. A závěr darmo mluvit. Vhodné do dvojprogramu s Labyrintem s Luckou Vondráčkovou, který tohle předběhl o dva roky. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

ako latentnému klaustrofobikovi mi dusná podzemná atmosféra nebola úplne ľahostajná, malo to pár pekných momentov, pár povinných, no fajn načasovaných ľakačiek a predovšetkým sa mi páčilo, že to nebolo prevalené a držalo si to istú úroveň umiernenenosti v štýle zobrazovania "prízrakov" a pod., samozrejme to však trpí neduhmi produkcie podobného razenia a formátu + som čakal buď výraznejšiu pointu alebo dovetok; ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Po dlouhé době horror, který námětem zaujme, trailerem chytí za krkem a filmem potvrdí, že dobré nápady (byť nenápadně vysbírané a přepsané odjinud), se i v podceňovaném žánru pořád ještě nosí. Bylo by sice velmi snadné začít se strefovat do několika snad až příliš snadných hádanek, které Scarlett bez zaváhání vyřešila nebo i do samotné premisy, ale to už samo o sobě ubírá na zábavnosti celého konceptu. Forma found footage má totiž konečně zase jednou smysl a těch pár proklatě vypečených momentů (zírající černovlasá slečna si jich krade většinu) bylo tak moc, že jsem hlavním hrdinům držel palce čím dál víc. I kdyby to mělo znamenat jen to, že se dostanou za nejbližší zatáčku. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v pařížských katakombách a v kostele svatého Eustacha. Jedná se o první film, u něhož francouzská vláda svolila z natáčením v katakombách. (Terva)
  • Názov filmu As Above, So Below (Ako hore, tak aj dole), je aj okultné príslovie. (Pat.Ko)
  • Film nebol vopred premietaný kritikom. (BoredKid)

Reklama

Reklama