Reklama

Reklama

20. apríla 2010 došlo na ropnej plošine Deepwater Horizon v Mexickom zálive k jednej z najväčších človekom spôsobených katastrof na svete. Tento film rozpráva príbeh, ktorý sa neobjavil v nijakých správach a väčšina ľudí ho nepozná. Je to príbeh 126 členov posádky, pracujúcich na palube Deepwater Horizon, ktorí tam v teň deň prežili skutočné inferno. Skúsení profesionáli, muži aj ženy, bojovali s ohňom do úplného vyčerpania v nádeji, že prežijú a čoskoro sa dostanú na breh k svojim rodinám. V jedinom okamihu sa ocitli v najhoršej nočnej more a museli pozbierať všetku svoju odvahu, aby zastavili rozpútané peklo, a vo chvíli, keď všetko vyzeralo stratené, zachránili aj jeden druhého. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (21)

Trailer 2

Recenzie (601)

whack 

všetky recenzie používateľa

Ničím výnimočný katastrofický film, ktorý je zaujímavý iba preto, lebo je natočený podľa skutočných udalostí. Dej začína niekoľko dní pred haváriou a táto časť filmu aspoň ukazuje jej príčiny, a končí niekoľko hodín po havárii, hneď po záchrannej misii. Ako to býva zvykom, je to typicky zdramatizované na americký spôsob, kamera sa neustále točí (doslova) okolo jedného drsňáka, ktorý behá po horiacej plošine medzi vybuchujúcimi nádržami a zachraňuje ľudí, kým ostatní skáču do záchranných člnov. Potom film skončí; Bez zhrnutia dôsledkov, bez pár slov o vinníkoch, bez zmienky o dopadoch na životné prostredie. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Famózní spektákl. Ta úvodní spontánní dvacetiminutovka s ruční kamerou, která vypada jako polodokument o frajerech na ropných plošinách, je možná ještě víc cool, než občas lehce stereotypní a freneticky sestříhané bouchání a ničení všeho možného i nemožného. Kurt i Mark jsou na jedničku, v rolích které jim dokonale padnou, takže fandit jim zaručeně bude skoro každý. Pro Berga mluví minimum patosu a slušná porce nefalšovaných emocí. Myslím, že důstojná pocta další katastrofě, která poznamenala miliony lidí. Ne tak precizně dokumentaristická jako třeba United 93, ale ani zdaleka pateticky ubíjející typu WTC. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $110miliónovTržby USA $61,433,527Tržby Celosvetovo $121,790,373Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,884,822Tržby za predaj DVD v USA $8,008,199║ Je to až neuveriteľné ale konečne Peter Berg zvládol réžiu, samozrejme že to má pár múch ale tie sa dajú prepáčiť ako nádych nevyhnutného amerického pátosu. Hlavne že to tu až tak strašne nebije do očí a dokáže dramatizovať na tých správnych miestach. Ponúka veľmi výbušnú drámu, kde je fakt na čo pozerať a dokáže v divákovi vyvolať úzkosť, spokojnosť prekvapil. /90%/ ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Scenáristicky priamočiare, remeselne skvelé katastrofické peklo s trochou klišé, ale s emocionálne dôstojným, pôsobivým záverom. Pre mňa prvý katastrofický film tak intenzívny, že sa mi ho nechce absolvovať opakovane, len pre potešenie z kvalitnej filmárčiny. Wahlberg ako "ľudový hrdina z predmestia" tradične funkčný, Kurt Russell ako zodpovedný šéf chlapskej party robotníkov najlepší vo filme. A Johna Malkovicha asi presvedčil vysoký honorár. V jeho roli bezohľadného korporátnika by mi viacej sedeli iní adepti, kľudne menej zvučného mena. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najsilnejších filmov a celý rok. Deepwater Horizon rozpráva príbeh najväčšej ropnej katastrofy, ktorá sa udiala v Amerike roku 2010. Musím povedať, že vďaka realistickému tónu, ktorým sa tento film rozhodol ísť je jeho najsilnejšou stránkou. Postavy sú vyobrazené veľmi vierohodne a sám som uveril všetkým momentom, čo sa na tejto plošine udiali. Som prekvapený, že tam prežilo toľko ľudí a musím povedať, že výbuch na plošine patrí k jednej z najlepších explózií, aké som kedy vo filme videl. Mark Wahlberg, Kurt Russel, Gina Rodriguez, všetci podali svoje role maximálne uveriteľne a mám pocit, že film veľmi dobre ukázal ich ľudskosť, ale rovnako aj ich zraniteľnosť. Sledoval som to s obrovským napätím a som z filmu nadšený. Skutočne ma dostal. A ja jediné čo môžem povedať je - "Choďte si ho pozrieť" Hodnotenie: A ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (17)

Súvisiace novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (viac)

Reklama

Reklama