Reklama

Reklama

Mozog v plameňoch

  • Česko Mozek v plamenech (viac)
Trailer

Susannah Cahalanová má 21 rokov a pred sebou sľubnú novinársku kariéru v prestížnom denníku New York Post. Zrazu začne trpieť záhadnou chorobou. Máva časté záchvaty, počuje hlasy a jej stav sa blíži k šialenstvu. Ako plynú týždne, záchvaty sa stupňujú, pacientka nevysvetliteľne prechádza od hnevu a násilia do stavu katatónie a lekári nie sú schopní stanoviť správnu diagnózu. Po dlhodobom pobyte v nemocnici sa konečne nájde lekár, ktorý doslovne na poslednú chvíľu objaví skutočnú príčinu choroby. Trpezlivo jej pomáha v pomalej a náročnej liečbe, aby mohla znovu začať žiť ako plnohodnotný človek. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (90)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Vo svojom žánru dobre režírovaný. Film, na základe skutočných udalostí, zachytáva ochorenie mladej slečny, čo spôsobí zápal v jednej časti jej mozgu. Film bez zbytočných odbočiek, sústreďujúci iba na dôležité aspekty celého príbehu. Veľmi zaujímavý a pôsobivý výkon od Ch. G. Moretz. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Samozřejmě nějaký přesah díky dívčině vzácné diagnóze to má, ovšem samotné zpracování pokulhává. Talentovaná Chloë Grace Moretz se nám osamostatnila, své myšlenky pouští přes klávesnici do článků v The New York Post, přítele zase do kalhotek. Ambice a sny jsou velké, osud má ovšem jiné plány. Sugestivně a poměrně zdlouhavě je nám vylíčeno, kterak ji přestal poslouchat mozek a kterak její okolí nepřestává věřit. Jenže příběh o vůli a o nutnosti bojovat je plný nudné vaty, bezobsažných rozhovorů, uhlazených konfliktů. S umíráním/vážnými nemocemi se v posledních letech lehce roztrhl pytel, třeba takové drama Infinitely Polar Bear, ve kterém Mark Ruffalo bojoval s maniodepresivní psychózou, mi sedlo výrazně víc. I herecky. Nemastná lékařská hádanka. ()

Reklama

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Až do príchodu Dr. Najjara mi to celé prišlo ako nejaké divné sci - fi a ešte aj nemastné - neslané. Potom to začalo byť trochu vážne, a nakoľko som išla do filmu bez toho, aby som o tom niečo vedela, tak ten koniec bol pre mňa celkom prekvapivý. Ale hádam film pomohol s osvetou. Slabúčka trojhviezda. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Brain On Fire" je filmom, ktorý budem pred jeho kritikmi brániť a budem sa s nimi ochotný hádať až do posledného momentu. Pretože podľa mňa ide o veľmi dobre zrežírovaný film a obohatený dobrými hereckými výkonmi. A napriek tomu, že nie som fanúšikom Chloë, tak mám pocit, že do tejto role bola zvolená správne, podala skutočne skvelý výkon, celý čas to s ňou prežívame a vnímame jej zmenu od začiatku až po koniec. A popravde, aj ostatní sú tu veľmi dobrí. Gerard Barrett má veľký talent v podaní atmosféry a najmä svojich postáv. Cítil som to v Glassland, a rovnako je to spracované aj tu. Film plynie pomaly, dáva nám čas spoznať hrdinov, vidieť čo prežívajú, ako ich situácia ovplyvňuje a ako ich to emocionálne zasahuje. To som chcel od filmu videť a presne to som aj dostal. Neviem, či budú so mnou ľudia súhlasiť, no v mojich očiach ide o ďalší vynikajúci film z režisérskej dielne tohto mladého írskeho režiséra a už sa neviem dočkať, s čím príde nabudúce. "Brain On Fire" je pre mňa ďalším skvelým filmovým zážitkom, ktorý by som odporúčal vidieť. Fanúšikom Chloe to určite neunikne a ostatným hovorím, nech si film pozrú. Verím, že budú spokojní. Hodnotenie: A ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom na to, že mám Chloë Grace Moretz ako herečku celkom rád a že film svojim poňatím stál hlavne na nej, tak nie som úplne spokojný, čakal som po hereckej stránke niečo viac. Nemôžem tvrdiť, že by úlohu Susannah Cahalan hrala zle, ale zas ani to nebolo niečo také, čo by bolo hodné pamätania, vyslovene len priemer. Príbeh ma však nenudil a hlavne ma milo prekvapil svojim záverom a finálnou myšlienkou s odkazom. Lepší priemer. 65/100 ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (4)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Nikar)
  • Filmovalo sa počas júla 2015 v kanadskom Vancouveri a americkom New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama