Reklama

Reklama

Londýnská policie je v pohotovosti kvůli sériovému škrtiči žen a stopy typicky hitchcockovským způsobem vedou k nevinnému muži, který musí dokázat svou nevinu nejlépe tím, že vraha vypátrá sám. V tomto thrilleru se snoubí scény napětí s nezapomenutelným černým humorem. Scénář napsal Anthony Shaffer. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (190)

Legas 

všetky recenzie používateľa

Krapánek drsnější, dějově poutavá detektivka. Scéna s mrtvolou v bramborách je neskutečně brrr a vůbec všechny uškrcené dívky jsou aranžovány až překvapivě odpudivě. O to více překvapí romanticky laděné úvodní titulky s průletem pod Tower Bridge. Velice se mi líbila manželka šéfa Scotland Yardu, tvrdohlavě vařící svému manželovi francouzské speciality. Frenzy je velmi kvalitní film Hitchcockova režijního podzimu. 4 a 1/2 ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúce krimi, okorenené poriadnou porciou čierneho humoru a na Hitcha v celku netypickou dávkou zobrazeného násilia. Niektoré scény patria k tomu naj čo kedy maestro natočil (scéna v nákladiaku)...Skvelý casting, najmä psychopat sa podaril:))) Nie je to síce perla typu "Vertigo", no Frenzy radím bezpochyby k tomu najlepšiemu čo Hitch natočil. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Film sa točí okolo "kravatového vraha" - necháva za sebou mŕtve ženy, ktoré uškrtí vlastnou kravatou. Z vrážd je nešťastnou zhodou okolností obvinený Richard, ktorému na podozrení priťažuje aj jeho násilnícká povaha a sklony k alkoholu. Nezostáva mu nič iné, iba sa na úteku pred políciou pokúsiť sám tajomného vraha vystopovať a očistiť tak svoje meno... Z tohto pohľadu mi snímok trochu pripomína giallo, len s tým rozdielom, že tu vraha poznáme prakticky už od začiatku a v gialle sa meno vraha divák dozvedá zásadne až na konci. Snímok vyniká i veľkou dávkou humoru, hlavne scény pri večeri boli zábavné. Tiež Hitchcock v snímku prvý krát nasadil aj ťažký kaliber - nahotu, avšak určite nie pre potešenie, tá sa tu vyskytuje iba v spojitosti s vraždou resp. brutálnym znásilnením, takže práve v nie príliš oku lahodiacich scénach. Rád by som ocenil aj hudbu, tá bola jednoducho úžasná. V zásade som spokojný, dôstojný majstrov comeback. 80/100 ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Ako milovník horor žánru, momentálne touto úbohou ponukou na trhu mierne trpím. Sledujem to, čo by som za normálnych okolností nepozeral, a tak si hovorím, daj príležitosť niečomu, čo si zanedbal. "Alfréd" je údajne dávny hororový bohém, ktorý dokonale pracuje s postavami, no najmä napätím, či samotnou story, a tak som sa rozhodol, že si dám "malý maratón" jeho počinov, lebo je tak trošku na hanbu, že som zanedbal práve takéhoto velikána. "Psycho, Vtákov" mám úspešne (kurva dávno) za sebou, a tak je "Zbesilosť" mojou prvou zastávkou na ďalekej ceste. A moje dojmy?? Jaaaa neviem. Dnes mi mnohé veci už prídu tak nelogické, že to samotnému scenáru neskutočne ubližuje. Identita vraha známa od úvodu, atmosférických scén pomenej, v záverečnej pasáži niekoľko "rozumových" dier, a tak samotné plusy v podobe akejsi odľahčenej formy prezentácie, dokonalých dialógov, či zasadenie do Londona, z môjho pohľadu akosi nehrajú veľkú rolu. Tri budú tak akurát ... ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Tento film mi spravil strašnú radosť.Nepoznám okolnosti vzniku ale Frenzy mi najviac pripomínalo malé bokovky veľkých režisérov ako napr. Terminál, Pain and Gain alebo Good Year ( aj keď tu je to samozrejme úplne v inom žánry). Neambiciózna, hravá, mierne neučesaná, miestami skutočne vtipná ( policajt s manželkou) a občas perfektne napínavá ( scéna v nákladiaku je geniálna) Hitchcockovka s prekvapivo drsnejšou a menej elegantnou atmosférou ako od Hitcha divák očakáva. Veľmi milé prekvapenie 9/10 aj napriek tomu, že sa s najväčšími majstrovými peckami nemôže rovnať. ()

Galéria (109)

Zaujímavosti (12)

  • Natočené od konca júla do polovice októbra 1972. (shimik77)
  • Během natáčení dostala Hitchcockova manželka Alma mrtvici. Natáčení a zejména samotného Hitchcocka to velmi poznamenalo. (ČSFD)
  • Hitchcock se ve filmu ukáže na začátku, kde stojí v buřince v davu přihlížejících (a jako jediný netleská). (Němi)

Reklama

Reklama