Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cary Grant hrá v tomto thrilleri šarmantného gambléra, ktorý však svoju finančnú nezávislosť iba predstiera, v prvej triede cestuje na "treťotriedne" lístky a nie je ani zďaleka taký anjel ako sa zdá. Raz si vo vlaku (v prvej triede) padne do oka s Joan Fontain a onedlho na to si ju vezme. A až po svatbe začne Joan odhalovať jeho skutočnú tvár. (POMO)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (120)

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Nakonec ty 4* dám, i když tohle byl poněkud slabší Hitchcock. Ono to je taky hlavně tím, že to bylo málo napínavé a nějak pořádně napínavé to začalo být až v poslední půl hodině. Je to dobré, Cary Grant a Joan Fontaine ve svých rolích skvělí a kamera není špatná (ačkoli myslím, že Hitchcock si s tím mohl víc vyhrát), ale na Hitchcocka to bylo prostě slabší, byť příběh to má zajímavý. Naštěstí to pro mě ta poslední půl hodina zachránila, ale víc jak slabé 4* si to nezaslouží. Hitchcock má mnohem lepší filmy. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Hitchcock mal dar vyťažiť z minima maximum, z béčkových tém stvoril najväčšie klasiky kinematografie. Tu však z psychologicky vďačnej témy nedokáže vydolovať nadštandartný film. Dôvodom je myslím pomerne naivne natočená romantická prvá polovica filmu, ktorá mi nedovolila sa plne ponoriť do nasledujúcej paranoje. Postava Joan Fontaine pôsobí značne naivne (rozumej nevieryhodne), mávať s ňou je veľmi jednoduché. Záver si môžete vyložiť po svojom, teda aspoň pevne dúfam, že ho Hitch myslel dvojznačne. Čo môže potom ešte nasledovať? Ak je však záver doslovný (najskôr asi je), tak je pre mňa bohužiaľ sklamaním. ()

Reklama

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Film, který doplácí v deformovaném scénáři na přetahování mezi režisérem a producentem o to, zda je Grantova postava skutečně vrahem (preference Hitchcocka), nebo je to celé jen paranoia J.Fontaineové (názor studia), je přesto znamenitým kouskem filmařiny, zejména v tom, jaký Hitchcock „donutil“ Granta podat komplexní herecký výkon. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Nie je to Hitchov klenot...ale je to zaujímavý film s nadštandardnou prvou polovicou. Potom možno príde fáza korešpondujúca s psychickými útrapami jednotlivca (Fontaine). Tento priebeh deja má ale stále čo povedať (aj v dnešnej dobe i keď predpoklad je, že sa úlohy vymenia). Grant a Fontaine-ová valcujú! ()

GodComplex 

všetky recenzie používateľa

Kapku slabsi Hitchcock, ktery ale tradicne schopne stupnuje napeti a z neceho, co zacina jako oldschool romantika vymackne solidni thrillerovou atmosferu. Cary Grant v netypicky protivne roli a naopak sympaticka Joan Fontaine s libeznym hlasem, ktera si za to dokonce shrabla Oscara. 5/10 ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (19)

  • Joan Fontain je jedinou herečkou, která získala Cenu Akademie za snímek režírovaný Hitchcockem. (SeanBean)
  • Po jedné z projekcí nařídil producent R.K.O. snímek přestříhat a očistit tak od momentů, které poukazují na Granta coby vraha. Tím se ale stopáž filmu snížila pod hodinu a šéf společnosti dovolil Hitchcockovi vrátit snímek do původního stavu. (Hwaelos)
  • Johnnie (Cary Grant) nazývá svou vyvolenou (Joan Fontaine) "Monkey Face" a učiní tak ve filmu celkem devatenáctkrát. (SeanBean)

Reklama

Reklama