Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cary Grant hrá v tomto thrilleri šarmantného gambléra, ktorý však svoju finančnú nezávislosť iba predstiera, v prvej triede cestuje na "treťotriedne" lístky a nie je ani zďaleka taký anjel ako sa zdá. Raz si vo vlaku (v prvej triede) padne do oka s Joan Fontain a onedlho na to si ju vezme. A až po svatbe začne Joan odhalovať jeho skutočnú tvár. (POMO)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (120)

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Nakonec ty 4* dám, i když tohle byl poněkud slabší Hitchcock. Ono to je taky hlavně tím, že to bylo málo napínavé a nějak pořádně napínavé to začalo být až v poslední půl hodině. Je to dobré, Cary Grant a Joan Fontaine ve svých rolích skvělí a kamera není špatná (ačkoli myslím, že Hitchcock si s tím mohl víc vyhrát), ale na Hitchcocka to bylo prostě slabší, byť příběh to má zajímavý. Naštěstí to pro mě ta poslední půl hodina zachránila, ale víc jak slabé 4* si to nezaslouží. Hitchcock má mnohem lepší filmy. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Variácie partnerskej úprimnosti. Od lásky za hrob k náznakom nezrovnalostí až po odhalené lži. Všetko smeruje k vražednému podozreniu. Očakávanú pointu stlmí nečakaný záver, naznačujúci, že častokrát v prípade podozrenia ide o vykonštruované nepodloženosti. Vyvolané sú strachom, zrodeným zo sledovania príbehov plných temných koncov v bulvári a správach. Spravodajstvo už dlho slúži primárne udržaniu spoločnosti v permanentnom ohrození a strachu. Koniec filmu Podozrenie je síce dôsledkom režisérovho ústupku producentom, no vzhľadom na vývoj príbehu ide o koniec nečakaný. Evokujúci vyššie napísané: ľudia sú plní podozrení, či už voči chamtivým a ľstivo zákerným úplatným politikom, ambicióznym a cez mŕtvoly idúcim kolegom až po neverných partnerov, snovajúcich temné úklady. Mnohokrát ide v skutočnosti o bludy podnietené všeobecnou paranoiou plynúcou z obsahov mediálnych výstupov. ()

Reklama

(mOnkey) 

všetky recenzie používateľa

Lina si vzala nepravého muže. Johnny před ní nejprve zatají svou skutečnou finanční situaci a později skrývá i svou vášeň pro dostihy. Když je zabit jeho blízký přítel, Lina pojme podezření, že vrahem by mohl být její muž. Oprátka nad Johnnym se, zdá se, začíná utahovat, a příběh drží diváka napnutého až do dramatického finále, v němž odhalí Cary Grant svou pravou tvář! A nebo ne? ()

swed 

všetky recenzie používateľa

Tak nevím, je tu spousta postupů, které dělaly Hitchcoka jedinečným (užití subjektivity postavy spojené s vlivem impresionismu, narůstající napětí, nezaměnitelný humor, obsese...), ale nemůžu se zbavit dojmu, že jsem tohle všechno už nejednou viděl, a to v působivějším provedení a s mnohem lepší pointou. P.S. Dabing ČT nebrat! ____ Pochyby zůstávají i po zhlédnutí filmu v originále, nicméně míra zábavnosti a stupňování (falešného) napětí mi nedovolí jít pod známku 8/10 ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Celkom vydarená hra režiséra s divákom na spôsob niečo ako: Tak je lump, či nie je? Inak Cary Grant tu hral fantasticky, myslím, že najlepšie z toho, čo som s ním zatiaľ videl. Ukazuje, aký bol všestranný, teda až na tie komédie, tie mu moc nešli. Aj keď väčšina ho velebí práve za ne. A Joan Fontaine? No bábika, čo budem hovoriť. Celkovo sa na to dobre pozeralo, aj keď príbeh a niektoré udalosti okolo postáv občas skĺzavali k nude. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (19)

  • Premiéra filmu byla ve Radio City Music Hall v New Yorku. (SeanBean)
  • I když závěrečná scéna nebyla dle režisérových představ, byl nakonec rád, že mu studio RKO Radio dalo svobodnou ruku při natáčení. (SeanBean)
  • Joan Fontain toužila po roli Liny natolik, že napsala Hitchcockovi dopis a sdělila mu, že bude klidně hrát bez nároku na honorář. (SeanBean)

Reklama

Reklama