Reklama

Reklama

VOD (1)

Pozoruhodný príbeh bezpodmienečnej lásky nakrútili podľa najpredávanejšej knihy pamätí Jeannette Wallsovej. Mladá žena sa zamýšľa nad svojím životom v excentrickej, nekonformnej bohémskej rodine, ktorá bola úplne nefunkčná, napriek tomu však odolná a úzko prepojená. Matka Rose Mary (Naomi Wattsová) bola výstredná umelkyňa a otec Rex (Woody Harrelson) alkoholik, vo chvíľach triezvosti však podnecoval fantáziu svojich detí, učil ich fyziku a geológiu a hlavne, nebáť sa žiť slobodne. Mladá Jeannette (Brie Larsonová) našla silu odísť a vybudovať si vlastný úspešný život. Vydala sa, žije v New Yorku, musí však čeliť kritike rodičov, ktorí jej vyčítajú, že zradila ich hodnoty. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (86)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Sklenený zámok sme nakoniec nepostavili.“ – „Ale užili sme si jeho vymýšľanie.“ Bože, to bolo dlhé ako režisérska verzia Pána prsteňov! Z „kamzíčka“ (v slovenskom dabingu Petra Kočiša) sa budem ešte dlho strhávať zo sna. Fakt ťažký a negatívny nielen dabingový, ale tak celkový filmový zážitok. Paradoxne, keď už som to čakal najmenej, asi dvadsať minút pred koncom to dostalo ako-taký zmysel. Zaujímavé na Harrelsonovej postave je, že akonáhle nad ním zlomíte palicu, urobí v nasledujúcej scéne niečo pekné. Nakoniec je možno aj pravdou, že svojim deťom okrem všetkého toho svinstva dal do života aj zopár dobrých lekcií (ale veľa ich určite nebolo a mal by sa hanbiť za to, čo robil a aký bol, prípadne sa mal liečiť, pretože toto už asi bola choroba). Mimochodom, fakt príšerný výkon Woody. Prepáč, mám ťa ako herca rád, ale v tomto si nikdy hrať nemal, to nebola „tvoja“ rola, to nebol „ten“ typ, na aký sa špecializuješ a v ktorom si fakt dobrý. Relatívne (veľmi relatívne) podobný Toto je náš svet s Viggom Mortensenom sa mi páčil oveľa viac (mimochodom, aj v ňom hral jedno z detí Charlie Shotwell, wtf). ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Aj keď v rodine Wallsových často chýbali peniaze, jedlo, stabilné zázemie ... nikdy tam nechýbala láska. Možno preto celý ten ich príbeh vyznieva skôr optimisticky. Ohromné dobrodružstvo, ktoré ale deti prestane baviť, akonáhle dospejú a pochopia, že toto asi nie je správna cesta a zoberú osud do vlastných rúk. Obdivuhodné. Woody ako hlava rodiny, ktorá svojich démonov topí v alkohole, odviedol výbornú robotu. To isté sa dá povedať aj o Destinovi. Už jeho Short Term 12 bolo vynikajúce, a myslím, že aj Jeannette musela byť spokojná s filmovým prevedením jej príbehu. Ja som bola. 4,5* ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Film, jež doopravdy naučí člověka vážit si své rodiny, ať už jde o jakékoliv vztahy a problémy. Brie Larson a Woody Harrelson neskutečně táhnou jeden pravdivý příběh kupředu, příběh z jedné části tak pozitivní a zároveň tak krutý, že to prostě musí nějak zapůsobit na každého. Rozhodně to nesedne každému, ale kdo podobné příběhové filmy vyhledává, ten nejspíš neprohloupí. Za perfektní emocionální závěr ještě jeden stupeň nahoru. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Woody Harrelson ako alkáč, ktorý dbá na to, aby i na smrteľnej posteli vypadal dobre. Samotný príbeh sa môže zdať prikrášlený a možno i rozprávkovo neuveriteľný, avšak jeho sila tkvie podľa mňa v skutočnosti, ktorá stála za fotrovým chlastaním. Sám som sa prikláňal ku dvom hviezdičkám, avšak záver filmu, ako i fotografie skutočných hrdinov, ma prinútili ísť s hodnotením nakoniec hore ! ()

bubun 

všetky recenzie používateľa

Až na to, že jsem to viděla s dabingem, a na to finální smíření a odpuštění, mi to přišlo jako docela dobrej a koukatelnej biják. Ale zklamal mě ten konec, protože to, co předváděli oba rodiče, nejen otec, matka se v takových případech stává spoluviníkem - i když v menší míře - to se nedá jen tak odpustit. Ty hlavní dětské postavy to poznamenalo na celej život. A hlavní "hrdinka" to vystihla přesně: slova nic neznamenají. Ale na konci jí ta slova najednou se začnou zdát super, nebo co, přestože děti neměly víc než často co jíst, otec sebral dceři prachy, chtěl vyhodit matku z okna apod. ... Takže otec může odejít s klidem v duši. Mohou ale ostatní? Jo a co se mi taky nelíbilo, bylo přílišný vykreslení toho extrému, když hlavní postava dělala ještě žurnalistku, ten přehnanej luxus, to líčení, hadry a stylizace, jako chápu, že to tam muselo bejt naznačený, aby se na konci zas mohla přetransformovat, ne do toho, co byla jako dítě a jsou stále její rodiče, ale do takový tý obyčejný supr holky, ale tohle bylo fakt až moc. Takže za tři. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (3)

  • Vo filme sú použité originály obrazov maliarky Rose Mary Walls. [Zdroj: bookbub.com] (SkySkye)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět fotky a videa rodiny Wallsových. (griph)

Reklama

Reklama