Reklama

Reklama

Neporaziteľný: Návrat kráľa

  • Česko Neporazitelný: Návrat krále (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Každým novým zápasom sa Yuri Boyka snaží prebojovať na turnaj európskej ligy bojových umení. Nešťastná náhoda a smrť súpera v ringu ho prinútia zamyslieť sa nad športom, ktorému zasvätil svoj celý život. Keď zistí, že manželka muža, ktorého nechtiac usmrtil v ringu, má existenčné problémy, rozhodne sa jej pomôcť. Bojuje v sérii zápasov, ktoré sa dajú vyhrať len ťažko. Pre jej záchranu však urobí všetko. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (187)

JFL 

všetky recenzie používateľa

Návrat krále se koná, i když trochu méně spektakulární, než by člověk po výšce laťky nastavené předchozími dvěma částmi série doufal. Absence Isaaca Florentina na režisérském postu je bohužel znát, navzdory snaze produkce ho důstojně zastoupit. Bulharský rutinér Todor Chapkanov bezesporu režíroval jen dialogové pasáže a akční scény měl pod palcem choreograf Tim Man ve spolupráci s kameramanem Ivanem Vatsovem, který v pozici operátora kamery koukal pod ruce zkušenějším už na natáčení předchozího dílu. Ovšem i přes snahy kopírovat jeřábové nájezdy a dynamickou kameru trojky, tentokrát kamera nemá až tak vytříbené oko pro co nejefektivnější zachycení fází souboje i v rámci jednotlivých dlouhých záběrů - jinými slovy tentokrát film nemůže těžit z až tak dokonalé souhry režie, kamery a choreografie. V tomto ohledu zůstává třetí díl série neporažený. Tedy ona trojka má vůči čtyřce navrch také v rovině scénáře s jeho skvostnou přímočarostí. Snaha vypořádat se s tím, že Bojka není za mřížemi, ústí do testosteronového asketismu a mesiášství, jejichž rozvádění ve scénáři paradoxně ukrajuje pozornost a prostor soubojům.Ty naštěstí díky Adkinsově oddanosti práci i publiku nadále přinášejí kýžený úžas nad atletickými dovednostmi všech zúčastněných, který od druhého dílu představoval hlavní přednost série a dokáže zastínit jakékoli nedostatky. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Cakal som dalsieho Boyku (ultimativnu uchvatnu arenovku) a dostal som dalsieho Ninju (film z bohovskymi bitkami ale neznesitelnou dejovou omackou). Zapletka o tom, ze si Boyka vstupil do svedomia a kvôli vycitkam, ze zabil cloveka sa snazi pomahat jeho zene mi vzhladom na Boykovu silnu poboznost v minulych dieloch pripadala celkom akceptovatelna, ale je podana tak strasne nezazivne, ze ma sceny mimo bitiek vôbec nebavili. A kvôli mizerneme podanemu deju utrpeli aj bitky. Po choreografickej stranke sice boli uchvatne a asi najprepracovanejsie a najkomplikovanejsie z celej serie. Aj ked miestami som uz aj ja mal pocit, ze to s tymi otockami a saltami prehanaju. A to ich bezne zboznujem. Ani po rezijnej stranke velka zmena stylu nenastala a po väcsinu filmu to vyzera jak keby to natocil sam Florentine. Trochu ma srali len posledne dva suboje v ktorych sa kamera trochu chveje. Hlavnym problemom je, ze bitky negraduju v ramci pribehu. Pôsobia, ze su len tak dodatocne vlozene do filmu, aby sa kazdych par minut odohrala nejaka bitka, kedze sa to vola Undisputed. Proste tu nie je ziadny ultimativny zaporak, ktory by si postupne budoval reputaciu a my by sme sa tesili na jeho suboj s Boykom. Nie su tu ani ziadne povedome xichty typu Lateef Crowder na ktorych duel som sa tesil. Je tu kopa sice schopnych ale uplne neznamych bijcov. Pokial sa nesustredite, tak vam ani nedôjde, ze jeden z borcov je Tim Man. V bitkach mi zase chybalo skandovanie divakov a poriadna hudba, ktory by im dodavala atmosferu. Nedockame sa ani klise o vzchopeni hrdinu potom co prehrava. V trojke vsetky tieto klise su a funguju perfektne vdaka comu ju povazujem za najlepsiu arenovku. Stvorka v tomto smere uplne zlyhava. Po predoslych dvoch dieloch som sa nevedel dockat vzniku dalsieho, ale po tomto diely uz na dalsi chut nemam. Choreograficky to uz prilis nie je kam posunut a po dejovej stranke duplom. Vymyslat nejake dalsie zapletky mimo ring je zbytocne, kedze u jednorozmernej Boykovej postave proste nefunguju. Viackrat si to mimo bitiek uz nepustim. 6/10. ()

Reklama

Martrix 

všetky recenzie používateľa

Netuším jak na tento žánr pohlíží dnešní u komplů uprdelená mládež, ale já jsem vyrůstal na filmech s Jeanem, Silvestrem a Arnoldem. Chodil jsem do fitka budovat svalovou hmotu a ve snech jsem se rubal s Bolo Yeungem, Matthiasem Huesem a dalšími lotry. Takže mám s čím porovnávat. Nabízí se kousky jako Lví srdce, nebo třeba Orlí spáry. Ale je to trochu nefér, protože i tento žánr se posunul. Tedy ne co se týká scénářů...ty zůstaly stejně pitomé. Ale uspokojit diváka kopem z otočky...to už dnes nejde. Možná v nějakém superbéčku, tím ale Neporazitelný: Návrat krále není. Choreografie plně využívá schopnosti Scotta Adkinse, který je více než důstojným nástupcem těch nejlepších akčních bijců. A kupodivu netlačili na pilu ani režisér se scénáristou, takže Neporazitelný si nehraje na hutné drama, ale je to přímočarý, poctivý akčńák s mnoha efektními scénami a vcelku uvěřitelnými postavami. Za tu poctivost a pěknou Teodoru dám o půl hvězdy navíc, takže ve výsledku to ty slabé 4* dá. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Obrovskou výhodou filmu je, že napriek tomu, že som žiadnu z predchádzajúcich častí nevidel nijakým spôsobom to neuškodilo v tom, aby som bez problémov vnímal celý dej tohto pokračovania. V podstate sa jedná o klasický film z prostredia bojových športov, aj keď ring v ktorom sa prevažná časť filmu odohráva nie je zďaleka práve takým, v ktorom by sa dodržiavali zásady fair play. Aj zápletka je takmer klasická, hlavný hrdina, skvelý bojovník bojuje o miesto v srdci mladej ženy (motívom však nie je láska, ale odpustenie) a v ceste mu stoja nie práve férový protivníci na čele s majiteľom klubu,mesta aj Boykovej vyvolenej. Hodnotenie smerom nadol posunulo hlavne vyvrcholenie filmu, keď už bolo možné ruského zápasníka označiť doslova za neprestrieľného mnícha. ( Skoro ako Riči :-D). Hodnotenie užívateľov na hranici 75% presne odráža jeho kvalitu, ďalší film z prostredia bojových športov ktorý nesklame, ale ani nenadchne. ()

decouble 

všetky recenzie používateľa

Scott Adkins hledá vykoupení, jediné věc, o kterou stojí, je slyšet pár slůvek odpuštění od vdovy, co vede komunitní centrum, ve kterém děti rády kreslí. Všechny souboje jsou tak vlastně jen takový křoví mezi tím, jak Adkins myslí na ruskou vdovu a hlavní záporák není bitkař, ale hlava místní mafie v podání izraelskýho Roberta De Nira. Ale bitky jsou pořád v cajku. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (12)

  • Martyn Ford získal rolu vo filme na základe odporúčania Scotta Adkinsa (Boyka), s ktorým sa poznal už pred natáčaním. Obaja bývajú v rovnakom meste a prvýkrát sa stretli v posilňovni. (m.a.t.o.)
  • Trayan Milenov (Boris Tarsov) si zahral vo všetkých troch pokračovaniach série Undisputed. V každej časti mal súboj so Scottom Adkinsom (Yuri Boyka), no vždy stvárňoval iného súpera. (m.a.t.o.)
  • Scott Adkins (Yuri Boyka) v jednom rozhovore uviedol, že choreografia bojových scén bola taká náročná, že pri jej nacvičovaní robil niektoré kopy prvýkrát v živote. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama