Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (231)

Katzenklo 

všetky recenzie používateľa

K čemu by byl příběh, když máte písničky? Perný den nenabízí víc než zachycení zábavného skotačení čtyř ústředních protagonistů na cestě do Ameriky, proložené nesmrtelnými hity z jejich prvních tří alb. Tento film, nacházející se z dnešního pohledu na pomezí tří a čtyř hvězd, lze nejlépe označit slovy milý a neškodný. Někteří lidé ovšem mohou považovat za nesympatickou postavu starého provokatéra Wilfrida Brambella, jehož příšernou zubní protézu má matka výrazně zkritizovala. A ona je zubař, takže se vyzná! ()

Fingon 

všetky recenzie používateľa

70% Beatles mají asi ohromné štěstí, že po téměř padesáti letech nejsou zapomenuti třeba jako takový Al Jolson a že Perný den je koukatelnější než Jazzový zpěvák. Velká část skladeb zde prezentovaných je totiž poměrně nudná a navíc i nudně odprezentovaná, výjimkou je snad jen jejich hraní ve vlaku. Snímek zachraňují šílené scénky, ve kterých se nezpívá a potrhlý dědeček. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film mi krapet pripomina Bazanty. Tady je humor sice spis slovni a je takovej jemnej anglickej a pisnicky tu jsou daleko lepsi, ale na druhou stranu, Les Charlots umi narozdil od Beatles aspon trochu hrat a jsou to daleko vetsi sympataci. Nejvic me tu vzdy pobavil ten uchylackej dedek, kterej porad delal nejaky problemy. Taky je tu hezky videt atmosfera koncertu. Takze nakonec pekny 4*, ale je to hlavne za toho dedka a super pisnicky. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Ťažký deň” zo života Beatles, je popretkávaný samými gagovými scénami, hudobnými vložkami a vtipným dejom, ktorého priamou súčasťou je mimochodom i → údajný Paulov dedko, čo prináša do popredia neuveriteľné krkolomné situácie, ktoré sa asi najviac práve dotýkajú Ringa, ale ani John s Georgeom, nie sú ešte z toho úplne z obliga, pričom v podstate „Fab Four” , nakrúcajú film v prvom rade samých o sebe, a to konkrétne počas akurát prebiehajúcej »Beatlemánie« v maximálne, plnom prúde, spolu s dodatočným dodatkom - "dokumentárny nádych" , a tak trebárs hneď tá úvodná krivočiara sekvencia s vreštiacimi dievčatami, pôsobí nadmieru autenticky, čomu tiež napomáha i → mimoriadne strhujúce, čiernobiele prevedenie pod taktovkou špičkového britského kameramana Gilberta Taylora, kedy štyria chrobáci, budú čochviľa disponovať aj zaujímavým hereckým repertoárom..., a to ani nehovoriac o naspievaných pesničkách z ich tretieho albumu, keď do snímku sa ich zmestilo rovných 7, kde súčasne taktiež dodávam, že rovnako sa nazýva aj Lesterov svižný počin, ktorý vznikol na základe Starrovho výroku, ktorý si po namáhavej práci povzdychol: „Bol to ťažký deň.” Keď potom videl, že už je tma, opravil sa: „...noc, a z toho vzniklo → A Hard Day's Night. A na záver recenzent pridáva: „Pre (všetkých) fanúšikov, sa jedná už o akúsi automatickú povinnosť, a zase pre ostatných zvedavcov, ide o veľkú príležitosť, si chlapcov z Liverpoolu naveky vekov zamilovať..., či poprípade, keď ani jedno z toho nepripadá do úvahy, sa len tak príjemne pobaviť, kde necelých 90 minút, utečie ako voda.” ()

janek85 

všetky recenzie používateľa

Další z řady filmů natočene Beatles. Nádherná hudba, humor a celkový dojem je prostě na 5*. Ve filmu se objevuje jen první strana desky. Seznam písní vyskytující se ve filmu:1. A Hard Day's Night 2. I Should Have Known Better 3. If I Fell 4. I'm Happy Just To Dance With You 5. And I Love Her 6. Tell Me Why 7. Can't Buy Me Love. Zde bych si dovolil dát text písně A hard day´s night: It's been a hard day's night and I've been working like a dog It's been a hard day's night I should be sleeping like a log But when I get home to you I find the things that you do will make me feel al---right You know I work all day to get you money to buy things And it's worth it just to hear you say you're gonna give me ev'rything So why I love to come home 'cause when I get you alone you know I'll be O.K. When I home ev'rything seems to be alright When I'm home feeling you holding me tight, tight,yeah It's been a hard day's night and I've been working like a dog It's been a hard day's night I should be sleeping like a log But when I get home to you I find the things that you do will make me feel al---right When I home ev'rything seems to be alright When I'm home feeling you holding me tight, tight,yeah It's been a hard day's night and I've been working like a dog It's been a hard day's night I should be sleeping like a log But when I get home to you I find the things that you do will make me feel al---right You know I feel al---right ()

Galéria (137)

Zaujímavosti (60)

  • Koncert se natáčel v londýnském divadle Scala. Při zkouškách si režisér Richard Lester, slušně ovládající klavír, občas s The Beatles zaimprovizoval. Lester se ve filmu krátce mihne právě při jedné ze zkoušek. (Robbi)
  • George Harrison při běhu v úvodní scéně upadne na zem a rychle se opět zvedne. To nebylo zamýšleno. Režisér Richard Lester ale nepovedený záběr ve filmu nechal. (Morien)
  • Titulní píseň "A Hard Day's Night" napsal John Lennon za 24 hodin. (M.B)

Reklama

Reklama