Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (315)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

1.Nevím, kde se Coenovci inspirovali, ale mě to připadalo jako variace na Joea. Jen o něco brutálnější, absurdnější a nasáklá whiskou. Každopádně já se bavil a s hlavním hrdinou jsem si ty jeho songy spokojeně broukal. 90% 2. -SPOILER- Povídka o jedné zdánlivě jasné bankovní loupeži, která se hlavnímu hrdinovi vymkne z rukou a to jen proto, aby se místnímu strážci pořádku vymkla z rukou jeho poprava. Krev, sranda a nebetyčná smůla. 90% 3. Smutná záležitost reflektující i naší dobu. Beznohý recitálista a jeho principál se potýkají s nedostatkem diváků a tím i peněz. Na daném prostoru se Coeni až příliš často opakovali. 60% 4. Upřímně řečeno ono se toho tady moc neděje. Tom Waits kope a hledá zlatou žílu. Ale to údolí, ve kterém se příběh odehrává, je tak nádherné, že bych se na něj vydržel koukat jen tak. 70% 5. Vztahovka, která v podání hlavních aktérů působí mile neohrabaně a až příliš rozumně, ale přesto se jí nedá upřít romantický náboj. Výborná Zoe Kazan. 80% 6. Zábavná konverzačka, které dodá grády náboženský(?) podtext. slovní přestřelka mezi usedlou matronou a bonviánem byla parádní. 80% Celkově je škoda, že se víc povídek neneslo v duchu prvních dvou, ale i tak se jedná o povedený kousek nejen pro fandy westernů. Průměrných 80%. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Dali si Coenovci tentokrát extra záležať ? Povedal by som, že väčšinou, áno_Sú nepredvídateľní, nikdy poriadne neodhadnete, čo sa stane v najbližšej sekunde, a smrť tu vystupuje častokrát. Postavy sú umiestnené na zaprášenom Divokom západe. Celý snímok je urobený v knižno-poviedkovom háve, totiž listuje sa ilustrovanou knižkou, v ktorej sa predstavujú jednotlivé, oddelené línie, vôbec so sebou nesúvisiace, zložené zo šiestich krátkych, zhruba, cca. 20 minútových sekvencií, ktoré svojim vizuálom nie sú ďaleko vzdialené od surového Revenanta, akonáhle si všimnete útočiacich, beštiálnych Komančov, tak si rýchlosťou svetla spomeniete na tento pozoruhodný film s Leom DiCapriom, režírovaný Mexičancom Alejandrom Iñárrituom_ Vôbec sa mi ani nezdá, že dvorný kameraman bratov Coenovcov, Roger Deakins by bol výraznejšou stratou, ba naopak, Francúz - Bruno Delbonnel má taktiež dostatok skúseností s veľkým dôrazom na vizuálnu stránku, a niektoré pasáže sú priam dych-vyražajúce. Veľmi dobre ho zastúpil. Nevravím, že sú všetky scény strhujúce, ale ponúkajú sa nečakané z-v-r-a-t-y, ktoré ma normálne priklincovali do sedačky ! Trebárs: výborné sú s Jimom Francom, Tomom Waitsom i so Zoe Kazan_ „Káblovka” N.E.T.F.L.I.X zaznamenáva ďalší “majstrovský snímok” zo svojej, čoraz viac prosperujúcejšej, tvorivej dielne. Vidí sa mi do budúcna, že lepšie filmy sa nakrútia najskôr pre INTERNET, kde ich uvidí kopec ľudí, k tomu budú spokojní, ako pre kiná, kde už odmietam chodiť, lebo bývam často sklamaný z viacerých faktorov... ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Stále som čakal na tú parádu a ono to neprišlo. Keď už poviedky, tak nech sú všetky zaujímavé ako latinské Divoké historky, kde sa proste nemáte šancu nudiť. Lenže tento súbor je úplne iný. Prvé dve sa ešte dali, priniesli aj úsmevné momenty. Odvtedy akoby uťalo. Vizuálne pekné, áno je tu super westernové prostredie, pekná príroda, západy slnka, ale dejovo to má tendenciu klesať stále nižšie, prichádzajú hluché momenty a tie sú vypĺňané napríklad tým, že si postava pospevuje a takto prejdú kľudne aj dve minúty. Slabšie tri hviezdy. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Mňa Coenovci nezklamali. Poviedkový western v ktorom ma zaujal každý príbeh. Je tu humor, akcia i drsné zvraty. Bavil som sa výborne, osobne by som privítal i nekoľko príbehov naviac. Z každého príbehu by sa dal kľudne vystavať i celovečerný film keby sa chcelo, pretože kvalita i atmosféra tam je. Ja som spokojný, niektoré scény som si pustil viackrát. 80%. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

The Ballad of Buster Scruggs - 100%, Near Algodones - 80%, Meal Ticket - 70%, All Gold Canyon - 100%, The Gal Who Got Rattled - 100%, The Mortal Remains - 70% .................................. Buster Scruggs príde v šialenom tempe, zaspieva si, zastriela si a zasa zmizne. Esencia komediálnych Coenovcov. Druhá poviedka detto. Tretia s Neesonom ma nebavila, ale zas ten záver... A o to tu ide. Či už to pohromade drží alebo nie, každá z tých poviedok/postáv by zvládla vlastný film. So všetkými detailmi, krásnou prírodou a brutalitkami; Coenovci toho za tie dve hodiny dokázali povedať viac, ako o tej dobe povedal ktorýkoľvek iný western. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (11)

  • Príbeh, ktorý rozpráva potulný umelec (Harry Melling) je "Ozymandias" od Percy Byshe Shelley. (toi-toi)
  • Když se Buster Scruggs (Tim Blake Nelson) podíval na karty při hře poker, tak tam byly dvě černé esa a dvě černé osmičky. Tato kombinace karet je známá jako „Dead man's hand“. Toto odkazuje na zabití legendární postavy Divokého Západu, jež je známa po jménem Wild Bill Hickok, který byl právě zabit při hraní pokeru. (Puxina)
  • Kovboje, který zabije Bustera Scruggse (Tim Blake Nelson), hraje americký folkový zpěvák Willie Watson, který se podílel na významné části soundtracku. (moukey)

Súvisiace novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (viac)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (viac)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (viac)

Reklama

Reklama