Reklama

Reklama

Žár

(neoficiálny názov)
  • USA The Burning (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Neoblíbený táborový správce se stane obětí kanadského žertíku, který se však nečekaně změní v tragédii. O pět let později se hrůzně znetvořený muž vrátí na místo tragédie a mezi novými táborníky, kteří jeho příběh znají jen coby zábavně děsivou historku od táboráku, rozpoutá svými ostře nabroušenými zahradnickými nůžkami hrůzostrašný masakr. (nash.)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (101)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Solídny camp slasher, ktorý sa na nič nehrá a poskytuje všetko, čo sa od žánru čaká a to: kemp, znetvoreného psychopatického zabijaka so špecifickou zbraňou (nožnice), dobrý flashback o jeho vzniku, kopec sexy dievčat, niekoľko z nich aj nahých, krvavé a celkom originálne mordy, ktorých väčšina je on-screen a jednoduchú syntetizátorovú hudbu. Nič prelomové, ale skvelá slasherová zábava, že sa až čudujem, že to skončilo iba pri jednom diele. ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Vedle Pátku třináctého a Sleepaway Camp by tento snímek mohl završit pomyslnou trojici nejlepších kempových slasherů z počátku 80. let. Je zde znát velká inspirace hlavně prvním ze jmenovaných, nicméně The Burning si jde svou vlastní cestou a má několik opravdu divokých scén k nabídnutí. Slušná podívaná. ()

Reklama

nash. 

všetky recenzie používateľa

Sice typická táborová vyvražďovačka osmdesátých let, která je však překvapivě lepší než její mnohem slavnější vzor "Pátek třináctého". Zdařile hororová atmosféra s několika nezapomenutelnými momenty a vskutku děsivým řezníkem, který sice pracuje jen se zahradnickými nůžkami, ale o to lépe s nimi umí zacházet. ()

fcreading 

všetky recenzie používateľa

"Neotáčajte sa, uvidí vás." "Nedýchajte, započuje vás." "Nehýbte sa, inak ste mŕtvi." Hneď úvodná scénka, keď si štyria chlapci chcú spraviť žart z jedného chlapíka je podarená ( zapálenie zaživa ). Od toho momentu sa už nič nedeje, spomeniem scénku keď ten znetvorený vrah zabodne zahradnícke nôžky do brucha striptérky, velmi dobrá scénka. Ďalej sa to nudne vlečie, vrah sa objavuje len miestami, dievčatá sa snažia aj ukázať prsia aby tak trošku zahnali tu nudu, ale ani to nezaberá. Poriadny masaker nastane v druhej polovici, zvlášť scénky v lese sú vydarené, ale bohužial ani to nás nezachráni, snímok sa značne miestami tiahne, ale vyvražďovačka to je dobrá a je cítiť atmosféru 80 rokov 60 percent. ()

ambron 

všetky recenzie používateľa

Leto. Tábor. Les. Jazero. Sprchy. Chatky. Kanoe. Krátke šortky. Vysoké podkolienky. Sex. Deformovaný psycháč. Osemdesiatkový slasher ako vyšitý. Je pravdou, že film vo veľkej miere spolieha na klišé slasherov, ale poúvodná scéna v štýle giallo naznačuje, že si pôjde vlastnou cestou. Tvorcovia dokonale využili atmosféru hlbokých lesov a mladíckej bezstarostnosti letného tábora a legendy, ktorá predznamenáva hrôzostrašný koniec, plný krvi. Burning je platí pre mňa ako jeden z nečakaných hororových skvostov. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (20)

  • Tom Savini vytváral masku Cropsyho 3 dni. (beso74)
  • Matka producentov Harvey Weinsteina a Boba Weinsteina, Miriam Weinstein, sa taktiež spolupodieľala na natáčaní tohto filmu, a to ako pre-produkčná asistentka. (beso74)
  • Pouze scény s táborákem se skutečně natáčely v noci. (Chatterer)

Reklama

Reklama