Reklama

Reklama

Bež!

  • Slovensko V zajatí (viac)
Trailer 2

Pred materinskou láskou sa nedá uniknúť. Z bezpečného prístavu matkinho náručia sa však niekedy môže stať smrtiaca hrozba. Mladé dievča Chloe o tom vie svoje. Je na vozíku a vyrastá osamote, izolovaná od sveta, iba so svojou milujúcou mamou. Ich vzťah a život sa môže zdať bežným ľuďom zvláštny, možno až znepokojujúci, nikto však nemôže mame Diane uprieť urputnú snahu chrániť svoju dcéru, starať sa o ňu až do roztrhania tela a mať ju pre jej vlastné dobro stále pod dohľadom. Chloe má množstvo zdravotných problémov, potrebuje starostlivosť na plný úväzok a s oddanou mamičkou tvorí zohratú dvojicu. Keď sa však v sedemnástich chystá na vysokú, začne odhaľovať čoraz desivejšie tajomstvá. Namiesto odpovedí na otázky sa od svojej mamy dočká len ďalších obmedzení. Chloe je pripútaná k invalidnému vozíku, z oceľovo pevného materinského objatia však musí za každú cenu utiecť. Odpovede na jej otázky sú totiž ešte strašnejšie, než si dokázala predstaviť. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (231)

classic 

všetky recenzie používateľa

Bež” totižto predstavuje úplne "handicapovanú" dievčinu Chloe Shermenovú, ktorá by tak strašne chcela kamsi bežať, ako trebárs taký Forrest Gump, no lenže absolútne nemôže, aj keby veľmi plakala, keďže je najskôr upútaná na invalidnom vozíku, tak nemá ani prinajlepšom šancu sa s takouto výzvou hocako popasovať...? Má vôbec veľké šťastie, že sa o ňu stará mimoriadne starostlivá matka Diane Shermenová, ktorá mala ťažký priebeh (predčasného) pôrodu, kedy to už normálne vyzeralo tak, že novorodeniatko asi neprežije... Predčasníci majú vždy dôvod na radosť, ak sa narodia hneď zdraví, napríklad budú môcť veselo chodiť, kam sa im vlastne zachce, čo ale vonkoncom pre našu protagonistku neplatí, pretože je zaplavená samými chorobami typov - arytmie, hemochromatózy, astmy, cukrovky, a nakoniec i paralýzy, a tak sa dá v podstate povedať najmä to, že je väčšinou iba zavretá medzi štyrmi stenami, a to bez prístupu na internet, a taktiež aj bez chytrého telefónu, na ktorom by si mohla robiť samé "selfíčka" , čo by inak pre dnešnú mládež zrejme znamenalo pohromu apokalyptických rozmerov, alebo mi (ihneď) ukážte mladého človeka, ktorý by dokázal (pre)žiť bez týchto výdobytkov techniky ? Prevdepodobne by (všetci) spáchali "seppuku" ? Našťastie našej postavy sa to netýka, lebo sa venuje nielen domácemu vzdelávaniu, kde dokonca očakáva i potešujúcu správu o prijatí na univerzitu, ale aj stereotypnému užívaniu liekov, a tak má zvyčajne každý jeden deň rovnaký ! Až konkrétny postreh ju prijme prehodnotiť doterajší spôsob svojho života, keď zároveň začína popritom zisťovať i extrémne nemilé skutočnosti, týkajúce sa jej samotnej, o ktorých predtým nemala ani najmenšiu páru, čo ju povedzme potom trošku mierne vyvedie z rovnováhy, a vtedy to bude ešte oveľa zaujímavejšie, ako na začiatku... / Indicko-americký filmový režisér Aneesh Chaganty, ma celkom oslovil s jeho debutovým thrillerom "Searching" z roku 2018, v ktorom vytvoril ozaj dusnú atmosféru, čo sa mu opäť podarilo zopakovať, ak nie zrovna ešte vylepšiť ? Obsadenie (budúcej) herečky Kiery Allenovej, vnímam, ako jednak pozoruhodným ťahom filmárov, pretože sa rozhodli obsadiť skutočne ochrnutú mladú ženu, ktorá sa síce takto nenarodila, ale z neznámych dôvodov v roku 2015 ochrnula, čo snáď automaticky pridáva na autenticite, kde sa tiež dbá i na kopec odvážnych scén, ktoré svojim hereckým výkonom podtrhuje čoraz pracovne vyťaženejšia sympatáčka Sarah Paulsonová, od ktorej tentokrát radšej žiadne veľké sympatie ani nečakajte, ale (naj)skôr sa prichystajte na Annie Wilkesovú a jej podobným indivíduám... Film pochválim v tom zmysle, že sa určite nejednalo o stratu času, ako v mnohých, iných prípadoch s tým spojenými. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Když jsem někdy v první polovině roku viděl hezky sestříhaný trailer na nový film RUN, jehož děj sice působil povědomě a předvídatelně, ale byl pod ním podepsaný Aneesh Chaganty, rejža výborného a překvapivého Pátrání, věřil jsem a říkal jsem si: "Jo, on si tam určitě vymyslel nějakej šokující zvrat a bude to pecka, stejně jako jeho prvotina". No, a ono houby. Run je sice dobře natočený, takže dokáže napnout, dobře zahraný, takže dokáže vzbudit zájem o hlavní hrdinku, dobře napsaný, takže nad konáním postav divák nemusí zoufale kroutit hlavou, ale k čemu to všechno je, když se to všechno ubírá přesně tím směrem, který asi každý odtuší po přečtení sysnopse / zhlédnutí traileru. Hodnotit se musí palcem nahoru, protože je tu všechno tak nějak správně na svém místě. Ale to je tak všechno, a v tomto konkrétním případě - a vzhledem k celkové sumě talentu na placu - je to málo. ()

Reklama

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

takový ten klasický skorothriller na jedno podívaní.Chvilku sice není úplně jasné o co jde,ale už cca v půlce se dá celkem dobře odhadnout kudy se bude film ubírat.Pravda konec mě trochu překvapil,ovšem ne proto že by se extra povedl,ale spíš proto že jsem chování Chloe úplně nepochopil.Obě herečky každopádně fajn a jsem zvědavý jestli si Paulsonka někdy zahraje někoho normálního...60% ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Velmi dobrá kingovka, která ale není od Kinga. Film je napínavý a výkony spolehlivě skvělé Sarah Paulson i debutující Kiery Allen se na tom podílejí stejně jako svižný scénář bez místa pro nudu nebo režie, která nepotřebuje opulentní záběry a z minima těží maximum třeba "jen" díky tomu, že nám ukáže důležitou věc o pár vteřin později než hlavní hrdince. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Napínavé ako kšandy, až vôbec nevadí, že hapruje logika, ale keďže tu máme dve ženy, ktoré nie sú dvakrát pri zmysloch, tak sa niet čo čudovať. Jedna sa ale začne uvedomovať a predostiera tak divákovi pomerne hrôzostrašný príbeh vlastného života so svojou materou. Niežeby bol príbeh bohvieako originálny a hutný, ale keď ho začnete čítať ako všeobecnú metaforu o túžbe rodičov nevzdať sa vlastných detí v čase prechodu do dospelosti, tak sa javí ako chytrejší než na prvý thrillerový pohľad. Obe herečky sú perfektné a osobne by som sa zaobišiel aj bez úplne posledného momentu filmu. Práve viac k veci by mi prišlo, ak by šlo len o bežnú návštevu, kde sa otočili karty... ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (16)

Reklama

Reklama