Reklama

Reklama

Kadiaľ tečie rieka

  • Československo A rieka tečie (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

V magickom prostredí lesov a potokov Montany vyrastajú dvaja odlišný bratia pod prísnou výchovou svojho otca - presbyteriánskeho duchovného. Ich otec ich od malička vedie k láske k rybolovu a literatúre. Zatiaľ čo starší sa snaží napĺňať predstavy svojho otca, no zostáva iba priemerným spisovateľom a rybárom, mladšiemu rebelantovi neunikne žiadna ryba. Film je príbehom o vzťahu otca a syna, o bratskej i ľúbostnej rivalite o skutočných hodnotách v ľudskom živote v citlivej réžii Roberta Redforda. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (163)

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Nebudem klamať. Nie ie je to moja moju šálku kávy. Nerušená pokojná kamera, skvelý mladý Brad Pitt, obstojný príbeh ktorí (u nás) pred obrazovkou združil rodinu, no mňa sa tento film nedotkol. Dal som tomu šancu ale iba to prefrčalo okolo mňa. Redfordov režisérsky rukopis, hoci nie je nejako extra statický, ma nudil, takže nikomu neberiem vyššie hodnotenie, má to svoje čaro. ()

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Řeka ovíjející příběh jako stužka dárek a ta největší ryba na háčku coby symbol a smysl života, ale Ota Pavel to není? Brad Pitt uprostřed velkolepých scenérií, ale Legenda o vášni to není? Konflikt dvou rozdílných bratrů v lůně středostavovské rodiny, ale Na východ od ráje to není, jasný pane - co je to? Je to Redfordova tiše plynoucí řeka s poklidnou hladinou střídanou peřejemi a skrývající záludné spodní proudy, plná bystrých pstruhů i dravých štik, moudrá, divoká řeka, která je vždycky svědkem, ale nikdy soudcem těch, kteří žijí a umírají na jejích březích. Řeka, jakých je možná dost, ale neztrácejí tím svou krásu a působivost. A i kdyby Redford-režisér do konce života vstupoval stále do stejné řeky, nevadilo by mi to. Je sice potřeba filmů objevných, šokujících, neortodoxních, ale já osobně budu vždycky potřebovat ty krásné. ()

Reklama

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Za mě teda vyhrává spíš ta nuda no... Redforf jako režisér, no nevim no, nikdy mě nenadchnul.... Tenhle film mi přišel dost často jakoby o ničem. Je tu výborný Pitt, a výborná dobová atmosféra, kostýmy a takové věci, ale až příliš často to nechává unikat myšlenky směrem někam mimo dění na obrazovce. ()

tom88 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekná dráma, príbeh zo staršieho obdobia v Amerike. Redford ako režisér je veľmi zručný a zdatný. Maličký Gordon-Levitt a mladý Brad Pitt v začiatkoch tiež slušne zahral. Veľmi pekné prostredie. Nejde síce vo filme o niake filozofické a hlbšie veci, ale príbeh je príjemný. Film by mohol byt o niečo kratší. Je to medzi 3* a 4*. 70% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ten popis k filmu je dramatickejší než film sám. Keď si chcem vychutnať horské prostredie alebo americkú divočinu a k tomu vidieť aj drámu a romantiku, tak určite siahnem po Legende o vášni, pretože tam je všetko. Tento film pochádza zo zhruba rovnakého obdobia, no je len odvarom bez nejakého deja. Pre vzrušujúcejší zážitok sa môžete dve hodiny radšej pozerať na akúkoľvek rieku. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (9)

  • Několik let přemlouval Robert Redford Normana Macleana k získání práv na ztvárnění jeho novely. (D3VIL)
  • Pstruhy, ktoré „hrali“  vo filme, pochádzali z jednej z fariem v Montane. Boli držané v špeciálnej chladenej a prevzdušňovanej nádrži až do „veľkej“ chvíle, keď sa objavili pred kamerami. Neboli použité žiadne háčiky - na spodnú čeľusť pstruha bol priviazaný vlasec, a to pod drobnohľadom predstaviteľov Montana Humane Society. (Arsenal83)

Reklama

Reklama