Reklama

Reklama

Ripley

(seriál)
Trailer 1
USA, 2024, 7 h 30 min (Minutáž: 45–76 min)

Tvorcovia:

Steven Zaillian

Réžia:

Steven Zaillian

Predloha:

Patricia Highsmith (kniha)

Scenár:

Steven Zaillian

Kamera:

Robert Elswit

Hudba:

Jeff Russo

Hrajú:

Andrew Scott, Dakota Fanning, Johnny Flynn, Pasquale Esposito, Eliot Sumner, Vittorio Viviani, Bokeem Woodbine, Kenneth Lonergan, Bruno Crucitti (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Mladý podvodník vyrazí do Itálie splnit zvláštní úkol a nahlédne přitom do světa mocných a bohatých. Život, o kterém snil, tak má na dosah. Stačí se k němu jenom prolhat. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (114)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Netflix dodrbal ďalší skvelý námet. Filmovú verziu s Damonom milujem. Toto vyzerá ako hrubý zostrih filmu, vďaka čomu to má brutálne uspávajúce tempo a sledujeme kopu zbytočných detailov. Pôsobí to proste strašne naťahovane. Dej je v hlavných obrysoch rovnaký, len sa zmenilo pár detailov. Za mňa zakaždým k horšiemu. Najhoršie dopadol kasting. Ripley v podaní Andrew Scotta je od pohľadu skazený parchant, ktorého by som cez prah nepustil. Dickie tu je je skôr za chudáka a chémia medzi nimi je nulová. Vlastne chémia medzi všetkými je nulová. Najhoršie ale dopadol Freddie, ktorý sa na nepríjemného P.S. Hoffmana z filmovej verzie nechytá. Dokopy sa mi tam nepáčilo vlastne nič. Hrozná slabota a ďalšiu sériu vynechám. 3/10. ()

255085349 

všetky recenzie používateľa

Vedle Jednoho dne nejlepší věc, kterou jsem na Netflixu za poslední dobu viděla. Skvělé, pomalu plynoucí, sugestivní zpracování, natolik odlišné od prosluněné Minghellovy verze, v níž jsem nesnášela frackovitého Juda Lawa jako Dickieho. Moc se mi to líbilo dokonalou kamerou, mnohem jiným pojetím všech tří aktérů, hudbou, lokacemi, propojením s milovaným Carravagiem, vším. Andrew Scott dokazuje, že umí mnohem víc než být "jen" Moriartym a sexy knězem. ()

Reklama

*CARNIFEX* odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak buď jebe mne, alebo všetkým ostatným nakomplet šmykol remeň. Dokážem ešte akceptovať to, že podaktorí "onanujú" nad čiernobielymi obrázkami, respektíve nad tou miestami podivnou formou komunikácie, mĺkvych, oneskorených prejavoch, či čudesných pohľadoch, no porovnávať tento pokus s celovečerákom "Talentovaný pán Ripley", v ktorom doslova excelovali všetky tri (+jedna) postavy, tak to je normálne ostuda. Keď sa na scéne objavil po úraze hlavy, genderovo nezaradený Stingov potomok Eliot PAULINA Sumner v roli Freddieho Milesa (!!), doslova ma naplo, pričom prvé čo ma napadlo, že sa musí Seymour Hoffman v hrobe obracať. Netflix doslova zohavil jeden z najlepších, psychologických thrillerov vôbec, pričom milí priatelia, tak takúto adaptáciu, tak presne takúto si môžete akurát tak strčiť do riti a toho extrémne nesympatického, slizkého Andrew Scotta, ktorý je údajne oproti Mattovi Damonovi "o dost jiný kalibr", sotiť niekde zo skaly. "Že o dost jiný kalibr" - Leda tak ve snu přítelkyně! ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Talentovaný pan Ripley v seriálovém provedení a audiovizuálním černobílém opojení. Přiznám se, že původní film jsem si už moc nepamatoval. I proto jsem si možná o to víc tento seriál užil. Netušil jsem totiž díl za dílem, co dál se bude dít. A že tady se, vzhledem k výkonu pana Ripleye, dít může naprosto cokoliv. S tou fantastickou kamerou, která si geniálně pohrávala s atmosférou nejen jižní Itálie, ale i s tamními architektonickými detaily, jsem to tvůrcům sežral i s navijákem. Po dlouhé době opravdu hezká filmařina. Ve všech ohledech. ()

Nikkilee 

všetky recenzie používateľa

***** Asi nelze jinak, protože po cinematografické stránce se jedná o  úplný strop!! Jak tu někdo již napsal - každý záběr by se dal zarámovat, naprosto úchvatné! Nevybavuju si, kdy jsem byla takto naposledy ohromena kamerou! Černo-bílá tomu dodává správnou atmosféru. La dolce vita v pomalejším tempu, která vás ale nenudí, nýbrž napíná a napíná a vy čekáte, kdy (to) praskne! Stačí jen jedna jediná fotečka a Ripleyho je konec...Tak díky, čau já se stěhuju do Itálie! ()

Galéria (162)

Zaujímavosti (5)

  • John Malkovich si zde zahrál malou roli padělatele dokladů Reevese Minota. Jedná se o odkaz na film Ripleyho hra (2002), kde Malkovich ztvárnil právě Toma Ripleyho. (Kubeska)
  • Čiernobiely odtieň seriálu režisér Steven Zaillian odôvodnil nasledovne: "V čase, kedy Patricia dielo napísala (r.1955), by bol film čiernobiely. Obálka knihy bola taktiež čiernobiela, takže čiernobiela bola aj moja predstava pri čítaní. Okrem toho je tento príbeh hriešny a temný, neviem si predstaviť, že by sa odohrával na nádhernej talianskej scéne s modrou oblohou." (Ahsoka)
  • Podobne ako príbehový antihrdina Tom Ripley (Andrew Scott), aj známy taliansky maliar Michelangelo Merisi da Caravaggio bol na úteku za vraždu. V 350-ročnom flashbacku poslednej epizódy sa Caravaggio ukrýva pred Rytiermi sv. Jána, rovnako ako aj Tom pred políciou. "Prišlo mi to ako zaujímavá paralela," povedal režisér Steven Zaillian. (Ahsoka)

Reklama

Reklama