Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenzie (287)

K.I.N.G. 

všetky recenzie používateľa

Nedají se moc pochopit motivace jednotlivých postav tohoto filmu. Vše je radši zbytečně komplikované, protože kdyby to bylo jednoduché, zjistilo by se, že to nedává moc smysl. Jinak má tato šovinistická hra na vojáčky chvílemi docela spád a strhující tempo, ale ta zpackaná přestřelka ve finále, to skutečně vyráželo dech, pokud pomyslíme, že to natočil Ridley Scott. A Demi Moore si nechala kvůli filmu hlavu vystříhat dohola a pak za svoji roli ještě dostala Zlatou malinu. Tomu se říká zkrátka pech. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Viggo Mortensena uznávám jako herce, který mě ještě nikdy v žádné roli nezklamal. Tady jej mám ještě raději, nasadil pekelný knírek a jal se úkolu, který je hodný mistra. Vycvičit ženu v elitní bojové jednotce. Tuto úlohu naopak nemohl zastat nikdo jiný než Demi Moore, ta v té době, co si pamatuju, připomínala chlapa. Ústřední dvojice je tedy jasná, zbylé postavy jsou hodny zapomenutí. Ridley nenatočil svost, ale taky nezklamal. ()

Reklama

MoiJe 

všetky recenzie používateľa

Pamätám si, že keď som to videla ako (ledva) teenager, zostal vo mne z vtedy neznámeho Mortensena silný dojem, ale spomienka bola, že si vychutnal rolu hajzla, ktorý to GI Jane komplikoval. Teraz v 2022 bol dojem z neho stále silný, ale už vôbec nie hajzlovitý, naopak. (Plus aj divnú kameru kompenzujúcu streľbu a výbuchy som tiež zaregistrovala až teraz. A tiež fešácky tým. :)) ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Scott je samozrejme dobrý režisér, ale G.I.Jane mu veľmi nevyšla..Ono nie je tak problém v tom ako je to natočené, skôr v scenári. Neviem či mi niečo ušlo, ale celý čas som nechápal či sa jedná o agitku zoženštenia armády, poukázanie na diskrimináciu, o motivácii hlavnej postavy už ani nehovorím...Koniec som doslova odzýval... Existuje kopec lepších filmov o vojenskom drile, ktoré majú aj nejaký ten hlbší podtext, G.I Jane sa im nepribližuje. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Najlepšie platená herečka 90. rokov, Demi Moore, sa rozhodla svetu ukázať, že nie je iba najkrajšia a najbohatšia, ale aj najsilnejšia. Feministicky ladená báchorka o vojenskej dôstojníčke, ktorá sa chcela stať členom špeciálnych jednotiek, bola však trapasom. Prílišnú naivitu scenára a slabučký výkon hlavnej hviezdy nedokázalo v tomto prípade spasiť ani výnimočné filmárske oko majstra, ktoré ostalo navyše napoly zavreté. Ten film má síce svoje silné momenty, ale hlášky typu „Suck my Dick" by pochovali aj výrazne zaujímavejšie tituly. Najväčší čierny bod v kariére tohto mimoriadne kvalitného tvorcu a posledný klinec do rakvy jednej, kedysi sľubne sa rozvíjajúcej hereckej kariéry. Komerčne film síce nedopadol zle, avšak posmech divákov aj kritikov bol až príliš silný. 5/10 ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (12)

  • Názov filmu G.I. Jane je odvodený z amerického slangového pomenovania mladého muža v armáde - G.I. Joe (Goverment Issue Joe - mladý muž vo vlastníctve vlády; Joe je veľmi bežné meno, ktoré nahrádza faktickú stratu identity človeka po vstupe do armády). (ČSFD)
  • Na autenticitu filmu dohlížel Richard Marcinko, zakladatel SEAL Team 6. (Sealteam6)
  • Stejně jako ve skutečnosti nosí ve filmu příslušnící Navy SEALs hodinky značky Traser P 6600 Type 6 MIL-G. (Jizni Tlapa)

Súvisiace novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (viac)

Reklama

Reklama