Reklama

Reklama

Kalifornia

Trailer

VOD (1)

Novinár Brian Kessler, ktorý sa zaoberá problematikou sériových vrahov, a jeho priateľka, fotografka Carrie, cestujú naprieč krajinou, aby nazbierali informácie pre svoju novú knihu. Spoločnosť im robia ich noví známi Early a jeho priateľka Adele. Čoskoro sa ukáže, že za informáciami o vrahoch a ich zločinoch nebudú musieť cestovať tak ďaleko, ako si pôvodne mysleli... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (276)

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Kaktusy a pivo. Podle mě je to takovej zapomenutej klenot. Obzvlášť kvůli tomu, jak si jindá fešák Brad Pitt zahrál tohle individuum. Nejen že vypadá a chová se jak vidlák s vulgární mluvou, přemejšlí jak největší primitiv a ovládají ho zvířecí pudy, ale ty detaily... Způsob mluvy, hlas, přízvuk, uraženej zub, psychopatickej pohled a hlavně ten jeho chrocht, chch. K tomu má super hlášky, i když se bojím, že v českém dabingu je určitě zkurvili. Ale nejde jen o Pitta. Juliette Lewis tu hloupou blbku zahrála dokonale. Akorát jsem měl pocit, že podobnou roli měla pak i v Takových normálních zabijácích (už si to přesně nepamatuju) a předtím i v Smrt přišla brzy (taky s Pittem, dost podobné) - prostě od útlého věku znásilňovaná, tak co už... David Duchovny si mohl odpustit ty náušničky a Michelle Forbes to, jak fotila každou blbost a cvakala jak o závod, ale jinak proti nim nic nemám. Pak ještě pobavil ten parole officer s hákem místo ruky, žlutejma zubama a nechutným chrchláním, kterej nakonec ale zůstal dost nevyužitej. "Where is your husband?" "I'm a widow." a po chvíli "Well, you're a widow now, Peaches." ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

K nepoznání slizký Brad Pitt ve své asi nejdivnější roli, která mu ale paradoxně dost sedla, stejně tak jako snaha o ten správně vidlácký texaský akcent. Davida Duchovnyho jsem možná dosud nikde neviděl, za to Julliete Lewis ano a nevím, zda se na ní tak ujeté, byť přesné role nikterak nepodepsaly. Konec je sice trochu ukvapený, ale to všudepřítomné napětí mi celou dobu připomínalo pocity z Mysu hrůzy. A to je známka dobrého filmu. [viděno na Prime Video 25.2.2024] ()

Reklama

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Dominic Sena je sice sračker, ale tohle nebylo úplně špatný. Zachránil to asi hlavně Brad Pitt, kterej v roce 1993 sice ještě nebyl žádná velká hvězda, ale tady toho psychopata zahrál naprosto přesvědčivě. Juliette Lewis tu naivní kravku zahrála taky slušně, ale její postava mi lezla na nervy od první chvíle. Druhej pár tvořenej agentem Mulderem a Michelle Forbes zůstal trochu v jejich stínu. Nějak mi ani jeden z nich nebyl moc sympatickej a řikal jsem si, že by je měl Pitt radši odprásknout. Pak je tam pár dobrejch scén (třeba pěkná krvavá scéna na hajzlu) a chvílema celkem slušná atmosféra. Bohužel se celej film dost vleče a v závěru to sklouzává někam mezi Béčkovej brak. Stačí vidět jednou... ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Brian je novinárom, ktorému sa vďaka pár úspešným článkom, podarilo získať, v jednom z vydavateľstiev, zálohu na napísanie knihy o sériových vrahoch. Potom ako minul všetky peniaze, no z knihy nemá ani titulnú stránku, rozhodne sa v doprovode svojej milenky a odborníkmi nežiaducej fotografky v jednej osobe, vycestovať naprieč Amerikou až do Kalifornie. Chce totiž navštíviť všetky dostupné miesta, kde vyčíňali skutoční sérioví vrahovia a dokončiť tak knihu, ku ktorej spracovaniu sa zaviazal. Nakoľko však nemá dostatok peňazí na cestu, prostredníctvom letáku na nástenke vyhľadá spolucestujúcich, ktorí mu prispejú na náklady. Earl, partner Adele, však nie je len tak obyčajným sedliakom s jednoduchým, prostým rozumom. Julliete Lewis je herecký skvost. Táto žena hrala v toľkým filmoch "spomalene" mysliacu osobu (a dokonale!), že mám až pochybnosti či je ozaj "normálna". "Kalifornia" je z 3/4 priemernou psycho drámou. Záver už síce je klasickým thrillerom, no bohužiaľ, dojem či mimoriadne mrazivé pocity vo mne nevyvolal. Zaujímavé je, že keby vo filme miesto "Muldera" hral iný herec, ani by som si to nevšimol. Pitt už so spomínanou Julliete, všetkých dokonale zatienili a nebyť práve ich výkonov, len sťažka by samotný snímok, aj napriek solídnemu príbehu (na 90' roky), dosahoval nadpriemernej kvality. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Prumernej thriller z vybornym Pittem ktery tu v roli vraha podal vskutku heroicky vykon Duchovny je taky sympatak i kdyz jeho hrdina je takovej neslanej nemastnej jo a film taky mohl bejt kratsi ale par scen zabijeni se opravdu povedlo ve finale to nicmene nevidim na cervena cisla ale spis takovej neurazlivej koukatelnej prumer ()

Galéria (150)

Zaujímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama