Reklama

Reklama

Čierne na bielom koni

  • Česko Černé na bílém koni (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Romantická gangsterka z Novohradu a Malohontu, krajiny nikoho, stratenej v čase kdesi na juhu Slovenska. Osem kapitol o tom, prečo sa báť ľudí, ktorí vám podajú pero a povedia: Stačí podpísať. O tom, ako dokáže nečakaná láska strpčiť zločincom pokojný život a kam až dokážu súdni ľudia zájsť, ak ich prerastie pýcha. No a nakoniec o tom, že hrdina je ten, kto sa nebojí smrti, ani keď zomrie posledná nádej. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (38)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Je to stále viac sympatický pokus o slovenskú gangsterku, ktorá by bola najviac cool gangsterkou od Bratislavy po Čiernu nad Tisou, než skutočná cool gangsterka. Niečo tu máme z Tarantina, niečo z Ritchieho a niečo z Kusturicu, na originály to samozrejme ani zďaleka nemá, ale to snáď nečakali ani v Rimavskej Sobote, ani v Lučenci. No ja ako sedlák Blavák som nečakal už absolútne nič, aj keď som samozrejme tiež cool a možno to tu raz budem celé vlastniť. Prepletené je to fajn, len tie vyústenia síce dávajú zmysel, ale sú proste v každom jednom prípade iba priemerné. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

"Nová (dokonca romantická!) slovenská gangsterka". Za mňa kvalitatívne nanajvýš priemerná a prudko lokálna variácia na Tarantina, koketujúca aj so Scorsesem (zamrznutý obraz). Je to "párty" kúsok, ktorému pomôže pokročilá večerná hodina, hladinka a kolektívny zážitok. Osobne ma veľmi bavili tie tarantinovské "kufrovky" (tzv. trunk-shots). ()

Reklama

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Tento film som si chcela pozrieť, odkedy začali naše rádiá hrať titulnú pieseň  od Jany Kirschner – Lovestory. Príbeh autor rozdelil do ôsmich kapitol, ktoré sú vtipne opísané. Film je určený pre slovenského diváka, mám podozrenie, že za hranicami okresov Rimavská Sobota a Lučenec niektoré reálie divák nepochopí. Áno, je to územie Slovenska, kde počujete skôr maďarčinu ako slovenčinu. Sú to malé mestečká s vysokou nezamestnanosťou a rómskou komunitou. Rasťo Boroš zvolil taktiku -  vytvoril film z prostredia, ktoré dôverne pozná a preto mu, prosím, verte. Úloha Bandyho je napísaná na telo pre Milana Ondríka, postavy podpriemerne inteligentných, ale zato ohnivých junákov mu idú. Protikladom jeho povahy je jeho parťák Lucano, predstavuje gangstra, ktorý neprišiel o srdce a city. Potešila aj rola Janky Bofantiovej, ktorej filmová Janka je prototypom prefíkanej ženskej logiky, ako manipulovať s chlapom a tváriť sa ako naivka. Zsolti Bofanti: „Musíme okamžite vypadnúť.“ Janka: „Teraz?“ Zsolti: „Hneď. Teraz.“ Janka: „Ale ja periem...“ ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Slovenská gangsterka z divokého východu alá Kusturica se zajímavým námětem, výborným vizuálem, výborně obsazená a zahraná s feelingem černé komedie alá Guy Richie ve svižném tempu se zajímavými charaktery a femme fatale Polákovou, ... tak proč mi to přišlo o ničem? ()

Don Maty 

všetky recenzie používateľa

Nádherne použitý slovenský jazyk. Veľmi vtipné, svieže, rýchle. Pomerne komplikovane zakomponované "artové" scény, ktoré pre dej nemajú žiadny význam, Aj keď chápem autorov v tom, že chceli v krátkom čase vykresliť charaktery týchto postáv, bolo to navyše. Gangsterka na slovenské pomery výborná...4* ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (1)

  • Film se natáčel ve městě Rimavská Sobota na Slovensku, kde se narodil režisér a scenárista filmu Rasťo Boroš. (SONY_)

Reklama

Reklama