Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nevlastní súrodenci, černoch John (Wesley Snipes) a beloch Charlie (Woody Harrelson), pracujú ako policajti v newyorskom metre. Kým John žije sporiadaným životom, Charlie je večne zadĺžený hazardný hráč, prenasledovaný smolou. Peniaze, ktoré mu brat požičal, prehrá v kartách s majiteľom nočného podniku Brownom. Pred pádom z mrakodrapu ho v poslednej chvíli zachráni John. Konflikty medzi súrodencami sa prehĺbia, keď k ich jednotke nastúpi atraktívna kolegyňa Grace Santiagová (Jennifer Lopezová), do ktorej sa zamilujú. Múdrejší John síce dievča prenechá bratovi, ona si však vyberie jeho. Ani s peniazmi nemá Charlie šťastie. John mu síce dal 15 tisíc pre Browna, o tie ho však okradla nenápadná starenka, keď v metre zatýkal vreckového zlodeja. Keď sú obaja  falošne obvinení z toho, že ukradli 25 tisíc dolárov z vlaku, kde vypomáhali ako ochranka, Charlieho ho to privedie na myšlienku vlak skutočne vylúpiť. Dostáva sa do stále vážnejších problémov a tak sa rozhodne ísť do akcie aj bez brata. John  pochopí, čo má brat v úmysle a ponáhľa sa za ním, aby ho zastavil... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (113)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Čakal som tú najtupejšiu tuctovú nudu, akú som si vtedy dokázal predstaviť. To viete, mladý človek na gymnáziu, ktorý objavuje art filmy, aby si dokázal svoju inteligenciu a automaticky opovrhuje všetkým komerčným. Vlak plný peňazí má tuctový scenár, ale má zaujímavé postavy, ktoré žijú a nie sú čiernobiele (nemyslím vizuálne, pretože to sú) a to hlavne vďaka ich predstaviteľom. Záver je už otrepaná akcia, ktorá ale nenudí a nakoniec nám ukáže, že film sa nesnažil byť až tak psychologický, ako sa miestami zdalo. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„No dobre, ale ty si mi rodina, ty ma urážať smieš.“ Wesley Snipes a jeho „brat“ Woody Harrelson (a pravdupovediac ani Jennifer Lopez) nepatria medzi mojich najobľúbenejších hercov, napriek tomu sa mi Vlak plný peňazí vždy páčil už tým, že sa ani nesnažil vyhlasovať sa za jeden z najlepších akčných filmov 90. rokov. V tomto smere sa na nič nehrá, tvorcovia si evidentne veľmi dobre uvedomovali svoje limity (a rozpočet... a scenár). Toto proste nie je ďalší T2, Nebezpečná rýchlosť, Skala, Con Air, ani Matrix (v najakčnejšej scéne je na pľaci desať hercov a jeden ošarpaný vlak). Napriek pomerne malému rozpočtu táto svieža buddy kriminálka má rytmus, i atmosféru. Môžu za to predovšetkým svižné dialógy, šťavnaté podporné roličky (rasistický šéf, pyroman) a zaujímavé prostredie podzemného metra. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Film je dostatočne akčný a obsahuje všetko, čo je k správnej zábave nutné, ako vtipných hrdinov, šialeného maniaka, erotickú scénu a pre policajné vyšetrovanie nevyhnutnú návštevu striptízového baru. Skôr by som uprednostnil J.Lo, ktorá tiež niečo ukázala a nielen z umenia boxu. No a samozrejme vlak, teda metro, s tým zopár nereálnych scén, ale dobre sa na to pozerá. ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Nevydarená buddy akčná komédia. Harrelson a Snipes robia policajtov v metre kde chytajú drobných zlodejov. Nejaká väčšia zápletka tu nie je, väčšinou po sebe títo dvaja len ziapu a potom sa objímajú, lebo Harrelson má problém s gamblingom a má zálusk na novú kolegyňu, ktorej sa ale páči Snipes. Toto romantické tokanie s neherečkou Lopezovou len ďalej riedi aj bez toho celkom nezáživný film. Akcie je málo, ale keď na nejakú dôjde je natočená výborne a kineticky (a má ohromný 90’s feeling). Scenár je však tak idiotský a má tak hrozné postavy, že sa o nejakom pozitívnom hodnotení nedá uvažovať. Dokonca aj ten vlak z názvu sa rieši len v posledných dvadsiatich minútach. 5-/10 ()

brixner 

všetky recenzie používateľa

Mám rád vlaky, jak na plátně, tak i v reálu. Tento film, i přes svůj věk zrodu, jsem viděl poprvé teprve nedávno. Když je v názvu filmu slovo VLAK...páni, to bude asi akční jízda typu " Únos vlaku 123" nebo "Nezastavitelný vlak" Zde ovšem zmýlená platí, bohužel. Žádný, kdoví jaký akční "sešup", se nekonal. Jistě, o vlak zde nakonec jde, ale jen jaksi okrajově. Byli dva bratři, jeden černý(hodný), druhý bílý(zlobivý), oba policisté, OK. Naštěstí se nám tvůrci nesnažili vnutit, že šlo o bratry POKREVNÍ, protože...Ale vlastně-proč ne? Vždyť bílé ženy prý touží po černých mužích, mají prý veliké...charisma, takže snad by to možné i bylo. Zde je ale hlavním prvkem filmu nikoli rychle ubíhající a třeba i ztřeštěná akce, nýbrž jakási sonda do duší a životů obou hlavních aktérů-bratrů. Film je jednoznačně zaměřen na "hodňáctví" a "zlobiváctví" s uvedením všech možných důvodů, takže v mnohém by se mohlo jednat i o jakýsi pokus o psychologické profily oněch poldů. No, klidně bych si dokázal představit i scénář, kdy by byly role obrácené a možná by to více sedělo typu obou představitelů. Wesley jistě promine, ale Woody je mnohem lepší herec a toho hodného brášku, by jistě zvládl mnohem lépe a minimálně pro mně by to bylo i více uvěřitelné. Nakonec k akčním scénám i došlo a nutno dodat, že byly povedené. Přesto bych tento film za ryze akční nepovažoval, ale jako oddechovka dobré.Jennifer Lopez moc nemusím, ale tady jí to neskutečně slušelo, pokusila se i hrát, což jí slouží ke cti. Nejspíš je dost pravdy na tom, že ona si přeje co nejméně záběrů na její krásný zadeček; holka zlatá, ptám se-proč? :-)) Celkově film jakž takž ucházející, ale v mé osobní sbírce stálé místo nenašel, bohužel. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (7)

  • Vlakový vůz R22 byl po natáčení věnován Automobilovému muzeu v New Yorku. (Terva)
  • Originální hudební score Marka Mancina bylo vydáno roku 2011 v limitované edici v počtu 3 000 kusů. (Terva)

Reklama

Reklama