Reklama

Reklama

Snímka sa inšpirovala skutočným príbehom mladej desiatničky námorného vojska, ktorej jedinečná disciplína a puto s vojnovým psom zachránili mnoho životov počas ich nasadenia v Iraku. Po disciplinárnom konaní preradia desiatničku námorného vojska Megan Leaveyovú k jednotke psovodov, kde má upratovať po psoch. Vo výcvikovom stredisku K9 sa spriatelí s agresívnym psom Rexom a napokon dostane príležitosť, aby ho vycvičila na stopovanie a vyhľadávanie výbušnín. Megan sa stane psovodom a spolu s Rexom úspešne dokončia viac než stovku vojenských misií. Všetko sa zmení, keď oboch zraní explózia ukrytej výbušniny v Iraku. Táto chvíľa ovplyvní ich ďalšie životné osudy. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (108)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nerozumiem, ako sa súdna žena môže nechať naverbovať do armády a k tomu ešte do tej útočnej, teroristickej, americkej. To je asi jediná armáda na svete, ktorá aktuálne "bráni" svoje hranice tisíce míľ od vlastného pobrežia niekde na strednom Východe. Vymývanie mozgov však funguje a tak sa útle, milé, nežné ženy ochotne nechajú vtiahnuť do systému buzerácie na úrovni otroctva. Celý film je samozrejme zameraný na psa a tak to je pekne vopred pripravené na ľútosť, slzy, pátos. Psy máme skoro všetci radi, len si skúsme uvedomiť, o čom ten film je a čo vlastne americký pes robil v Iraku. V krajine, kde ani za 20 rokov stále nenašli tie sľubované chemické zbrane a Husajn pritom už dávno odvisel. Americký patriotizmus je tu zaoblený do súcitu k psovi. No a Kate Mara s rozpustenými vlasmi to sa dá. Ale v debilnej vojenskej čiapke to je niečo strašné. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Necelou hodinku a půl to bylo docela fajn válečné dobrodrůžo o holce a psovi. Hodně dělal neokoukaný námět, protože narozdíl od těch policejních vojenští hafani zatím nedostali tolik prostoru, ale bavil mě i do určité míry pohodový průběh, což by byl pro válečné filmy obecně handicap, ale tady to beru jako plus. Možná je to dáno tím, že tu neteče krev a vlastně se tu ani neumírá. Jenže v posledních třiceti minutách se to zvrhlo. Já sice chápu, že člověk si se zvířetem dokáže vytvořit pouto, ale to, co měla hlavní hrdinka se svým psem bych nazval nezdravým vztahem. V kontextu s tím, jak se chovala k vlastní rodině, to působilo silně protivně. No a pochopitelně došlo na mraky patosu v té nejhrubší podobě se salutováním a masovým tleskáním. Škoda. 60% ()

Reklama

tahit 

všetky recenzie používateľa

Mám rád skutečné příběhy o psech, což je asi dáno tím, že vždycky jsem měl psa. Z tohoto důvodu se nechávám rád unášet filmy o poslání čtyřnohých hafanů. Každopádně, i když má vyprávění téměř dvouhodinovou stopáž, ani chvilku jsem se nenudil. Navíc žádná vyfabulovaná pohádka, ale dojemný příklad toho, co se týče psů, že může být dobrým přítelem i posluchačem. ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Filmový príbeh o vzťahu mladej ženy vojačky k psovi (a naopak) prvá polovica rozhodne lepšia, aj keď vytýkam prácu trénera psov pri nakrúcaní (pes sa často od hlavnej predstaviteľky odvracal a pozeral mimo (na pokyny trénera). Škoda v tejto pasáži mali filmári troška viac pridať a nevenovať toľko času a priestoru adopcii psa. U mňa veľmi dobrá trojka. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dalsi citovo vydieracsky film v ktorom zomrie pes alebo jeho pan? Nie, nebojte sa. Je to skôr taky poucny film v ktorom zistime aky narocny vycvik musia absolvovat psi a ich psovodi, ktori sluzia v armade pri vyhladavani bômb. Cele to sledujeme z pohladu mladej hrdinky Megan, ktora ma uz po krk zivota v zapadakove a tak vstupi do armady, kde ju zaujme prave praca so psami. Prva polovica filmu venujuca sa vycviku a naslednej misii v Iraku je velmi zaujimava. Potom ale dôjde k rozdeleniu Megan, ktora odide z armady a jej psa Rexa a tak sledujeme o dost menej zaujimavu jej liniu v ktorej najprv hlada, co bude robit dalej a nakoniec zacne bojovat za to, aby jej armada dala Rexa po jeho vyradeni z armady. To prekvapivo vo mne ziadne velke emocie a dojatie nespôsobilo, takze po skvelej prvej polovici ta druha vo mne vyvolala vlazne pocity. Ale ako celok je to zaujimavy film, ktory sa oplati vidiet nielen psickarom, ale snad nebudu trpiet ani milovnici odpornych kocurov a podobnych hnusnych domacich zvierat. 7/10. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. května 2017 na filmovém festivalu Montclair v USA. (ČSFD)
  • Skutečná Megan Leavey si ve filmu zahrála malou roličku, jako instruktorka výcviku č. 3. (Martrix)
  • Herečka Kate Mara (Megan Leavey) a skutočná Megan Leavey sa obe narodili v roku 1983 v New Yorku. (pkno)

Reklama

Reklama