Reklama

Reklama

V pasti: Barcelona

  • Španielsko Bird Box: Barcelona (viac)
všetky plagáty
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemná síla ničí lidstvo a nová zlověstná hrozba sílí. Tenhle postapokalyptický příběh z Barcelony navazuje na trhák V pasti. (Netflix)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (101)

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Tenhle sequel měl slušně nakročeno do chvíle než jsem zjistil, že monstra, který by bylo tentokrát možný bez problému vidět zase neuvidíme a kromě jedný teorie se o nich zase nic moc nedozvíme. Taky jsem se bavil mnohem víc než začala na danym postaposvětě pobíhat sekta “vidoucích” fanatiků. Ty bych nejradši z příběhu vynechal a soustředil bych se jenom na hlavního (anti)hrdinu. Pojetí, že hlavní postava je minimálně ze začátku záporák (byť asi s dobrym úmyslem) se mi naopak vcelku líbilo. Atmosféra zničený Barcelony byla taky docela zajímavá. Kdyby příběh byl nejdřív o seznámení s “vidoucí” postavou a následně se rozjela bitka mezi monstrama a zbytkem lidstva díky jistym DNA modifikacím (viz závěr), moh být výsledek o dost lepší. Tahle bitka byl asi námět na případnej třetí díl, ale obávám se, že toho se fakt vzhledem k bídnejm ohlasům a recenzím fakt nedočkáme. Žádnej průšvih se sice nekoná, ale oproti původnímu filmu jde o velkej sešup dolu, co se zábavnosti a napětí týče, dvě hodně silný hvězdy. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nič proti Pastorovcom, ale keď prvý diel režírovala Bier, tak barcelonský výlet mohol padnúť do rúk tiež niekomu globálne známemu, napríklad Bayonovi. Film je ale o dosť lepší ako napovedá tunajšie hodnotenie, má temnú atmosféru, zaujímavú ambivalentnú hlavnú postavu a rozširuje celkovú mytológiu. Dozvedáme sa zaujímavé teórie, čo môžu byť záhadné tvory zač, bohužiaľ tieto "zistenia" sprevádza nepríjemné klišé, kedy si vedec vytvorí vlastnú teóriu a rozpráva ju svojmu okoliu ako fakt, pričom okolie má tendenciu pritakávať bez argumentov proti. Táto teória sa mi páči, je veľmi originálna, avšak scenár s ňou v podstate vôbec nepracuje a sledujeme "iba" tŕnistú cestu z bodu A do bodu B. Čím táto dnes už séria začína pripomínať seriál a všetky odpovede na otázky sa dozvieme asi v nejakej šiestej časti o 10 rokov. ()

Reklama

mzss1 

všetky recenzie používateľa

[10%] Sakra, už ani první díl mě až tak moc neuchvátil, ale s porovnáním s tímto je vlastně původní film se S. Bulock pecka. Prvních 20 min když jsem toto sledoval, tak jsem si řekl, že se snad jedná o zlý sen. Tak mizerné a divné efekty, dějem a podobností k prvnímu filmu to šlo totálně mimo mísu. K tomu ti přiblbí herci ... Odpad nedávám, uprostřed filmu se něco dělo, snahu to možná mělo, ale já pak už zbytek filmu moc nevnímal, včetně finále. Takže sorry.. ()

DJ Rocco iNc 

všetky recenzie používateľa

Totálny pokles kvality oproti prvej časti. Vizuálne fajn, myšlienka taktiež, no réžia zaostáva a necháva postavy točiť sa v kruhu. A zavŕši to nezmyslený koniec, ktorý nemá ani hlavu a ani pätu. Škoda, pri schopnej réžii to mohlo byť celkom úspešné pokračovanie, ktoré by zvýraznilo aj španielské kvality. ()

Silviaxx 

všetky recenzie používateľa

Určite sa nevyrovná predchádzajúcemu Bird Boxu, ale nie je to ani tá najväčšia blbosť na svete. Prvá polovica celkom fajn. Predovšetkým twist na začiatku, kedy pochopíme, z koho perspektívy, tentokrát, príbeh sledujeme. Postapo svet vyzeral tiež obstojne. V druhej polovici to už ale bola miestami celkom nuda. Potenciál filmu - mám na mysli, uhol pohľadu v deji - bol z môjho pohľadu využitý naplno. Ako priemerná zábava na jedno pozretie sa to dá. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (2)

  • Film sa natáčal od januára 2022 v Barcelone. (Arsenal83)
  • Na hrad Montjuïc, na který se skupina snaží dostat, nevede jen cesta lanovkou. Hrad je na pevnině a lanovka, která je vidět ve filmu, je pouze lanovka z lodního přístavu. (willy1)

Reklama

Reklama