Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (viac)
Trailer
Dráma / Horor / Mysteriózny / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Tvorcovia:

Guillermo del Toro

Predloha:

H.P. Lovecraft (poviedka), Michael Shea (poviedka) (viac)

Hrajú:

Guillermo del Toro (sprievodca), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Videá (6)

Trailer

Recenzie (157)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Guillermo del Toro mal v hlavne vždy zaujímavé nápady a príbehy, ktoré chcel určite divákov ukázať. Jeho kabinet kuriozít mu to umožňuje a tak s pohľadu tvorcu, producenta a sprievodcu nám predstaví 8 krátkych príbehov, ktoré zrežíroval vždy iný režisér. Prvé príbehy a diely sa mi dosť ľúbili (Lot 36, Graveyard Rats, The Autopsy, Pickmans Model), no zvyšné štyri ma už moc nebavili a niektoré mi prišli doslova otrasné (The Outside, The Viewing). Tak či tak hororový gurmáni by si nemali nechať ujsť tieto nechutné špecialitky. 65% - 3* ()

Equilita 

všetky recenzie používateľa

Guillermo del Toro a hororová poviedková séria? Čo si budeme hovoriť, horor je ťažký žáner a nie je vôbec jednoduché vytvoriť príbeh dejovo aj vizuálne tak, aby sadol úplne každému. Obzvlášť náročné je tvoriť ducharinu alebo mimozemšťanov pre publikum, ktoré už všetko videlo a ťažko sa vymýšľa niečo nové neokukané. Preto dávam 4* namiesto troch, ktoré mi vyšli z priemeru epizód. Osobne by som chcela vypichnúť 1. a 2. epizódu, ktoré ma zaujali asi najviac. Absolútnym guilty pleasure sa však stala epizóda 7 a to vďaka geniálnemu synth soundtracku, veľmi taživým vizuálom a farebným spektrom. Zbytok je však tiež lepší priemer a myslím, že Guillermo mi zachránil môj hororový predhalloweensky týždeň. ()

Reklama

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších hororových epizodických seriálov, čo poznám. Úžasné technické spracovanie, zaujímavé historky, slušné herecké obsadenie aj výkon ako taký. Len a len odporúčam. Také moderné "Poviedky zo záhrobia". Po dopozeraní všetkých častí sťahujem na štyri hviezdy s odretými ušami, pretože viac ako polovica bola fakt len do počtu, technicky síce na úrovni, ale nič svetoborné. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Několik částí jsem si vyloženě užil a chrochtal u nich blahem hororového blázna a nadšence do Lovecrafta, jen abych v dalších dílech seznal, že se tu dá narazit i na nefalšované televizní dno. Jako jo, každý si tu najde to svoje, a všem se asi zavděčit nelze, jen by to občas nemuselo působit tak hrozně levně. [Netflix] ()

majo0007 

všetky recenzie používateľa

Nič moc. Del Tora neznášam, odkedy komplet ujebal námet The Shape of Water a ešte za to získal Oscara. To bola fraška. A aj v tomto sa horko ťažko pohybuje - obrazne aj doslovne, tukan čo si nevidí na pinďúra. Niektoré poviedky sú na odpad (Mimo) atď... Páčila sa mi akurvát pekne zahraná trojka. Ináč Halloweenske fiasko. Teraz možno prásknem od veci... ale jak Jordan Peele dojebal The Twilight Zone.... síce Toro nemal čo dojebať, ale aj tak to spravil! Kuriozita dostala svoje meno, preto nemôže byť ani dobrá, ani zlá. Len zbytočná. A banujem tých pár večerov čo som s týmto stratil. ()

Galéria (186)

Zaujímavosti (19)

  • Epizoda se odehrává v sobotu 22. září 1979. (noelcoward73)
  • Guillermo Del Toro v jednom z rozhovorů prozradil, že inspirací pro sepsání příběhu byla jeho osobní zkušenost, kdy byl jeho sklad prodán bez jeho vědomí stejně jako se to stane v příběhu Emilii (Elpidia Carrillo). (NiWi)

Súvisiace novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama