Reklama

Reklama

Ferruccio Lamborghini začínal skromne výrobou traktorov, počas druhej svetovej vojny sa venoval vojenským vozidlám a keď navrhol a začal vyrábať automobily Lamborghini, vďaka svojej genialite sa stal skutočnou ikonou automobilového priemyslu. Na druhej strane ho ničila rivalita s Enzom Ferrarim a neúspech v osobnom živote, kde prežíval citové zmätky, vášne, lásku i tragédiu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (46)

dannyyy 

všetky recenzie používateľa

Samotnému Grillovi patří až druhá půle filmu, ale ten exceluje snad všude. Kdo by ale čekal nějaký velkofilm, jako je Le Mans '66 (2019), tak ho zklamu. Tam byla rivalita mezi Fordem a Ferrarim, zde je rivalita mezi Lamborghinim a Ferrarim. Toto je "jen" životopisný film o Lamborghinim, který z traktorů přešel na auta (traktorům se ale věnují dodnes). První půle filmu se zaměřuje na jeho mládí po konci druhé světové války a druhá půle filmu zrod vůbec prvního Lamborghini 350 GTV alias Miura, který byl vymyšlen a postaven během rekordních 6 měsíců. Velmi pobavila kresba, kterou nechal předat Lamborghini Ferrarimu na autosalónu v Ženevě :)) ()

JohnSmith 

všetky recenzie používateľa

Je zvláštní, že jakmile nějaký významný režisér oznámí svůj nový film na určité téma, objeví se druho až třetiřadý režisér a splácá něco v lepším případě nudného, na obdobné téma. Takže ještě než dostaneme od Michaela Manna film s názvem Ferrari, na který se velice těším, dostali jsme tohle béčko Lamborghini, které je nudné, nezáživné, nepříliš dobře napsané a natočené a seč se Grillo snažil sebevíc, sám to prostě neutáhnul. Takže rychle na tenhle nepovedený životopisný snímek zapomenout a těšme se na Mannův film. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Je zvláštne, že keď som nadobúdal pocit, že film konečne niekam ide a začíname sa dostávať k zaujímavejším momentom a nádherným športovým vozidlám, tak už ostáva do konca len pár minút. A to je celkom zvláštne. "Lamborghini" nevnímam ako zlý film, no myslím si, že ivacerí asi boli sklamaní z toho, že sa nedočkali toho, v čo dúfali najviac. A tam trošku patrím aj ja. Na druhú stranu je zaujímavé vidieť ako sa vlastne celá firma dala dokopy, v čom začínali a k čomu sa dopracovali. A myslím si, že finálna veta: "You buy a Ferrari because you want to be somebody. But you buy a Lamborghini because you are a somebody" je v mojich očiach highlight filmu a niečo, čo si asi najviac zapamätám. Pretože si pamätám ako som sa ako päť-osemročný chalan hrával so svojimi modelmy autíčok spolu s mojim bratrancom a obaja sme boli v tej dobe absolútne nadšený z Lamborghini. Nie Ferrari, ale Lamborghini. Takže v tomto smere je to veta, ktorá ku mne niečo dostala. Vo výsledku ale takýchto scénok je vo filme celkom málo. Skôr sa venujú iným momentom... ktoré sú síce zaujímavé, ale niečo im rozhodne chýba. Chcel som aby mal film viac energie a adrenalínu... a nie aby sme sa dočkali ďalšej klasickej životopisnej drámy so všetkým, čo k tomu patrí. Na jedno pozretie dobré, no tam asi skončím. Hodnotenie: B- ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Filmový životopis, který působí spíš jako rychlý přehled základních událostí v životě jednoho výrobce traktorů, který se přeorientoval na sporťáky, ale doplněno něco málo ze soukromí a pár technických zajímavostí k jeho výtvorům. Jednoduché, skoro jako dokudrama, s feelingem tv filmu, ale Frank Grillo byl výborný (a taky to produkoval) a mně to nakonec přišlo fajn, ale pokud značka Lamborhini někoho nebere, tak pro ně to bude velmi slabý film. Myslím, že letošní konkurent Ferrari (2023) bude o dvě třídy lepší podívaná. ()

MajkHany 

všetky recenzie používateľa

Za mě super filmek o tom, jak se pan Lamborghini vypracoval z kluka, který ve chlévě spojoval šroubky, aby postavil traktor, až k panu supersportovnímu.. Je skvělé vidět takové nadané týpky, jak pro ně není problém udělat cokoliv, co už bylo prohlášeno za nemožné. Mě prostě přišlo zábavné, sledovat krůček po krůčku, jak se postupně zdokonaloval, lidi které tenhle film nudil, nevím, asi chtěli dvouhodinový závod Gallarda s Murcielagem.. ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (6)

  • Když se narodí dítě Clelie (Hannah van der Westhuysen) a Ferrucciovi (Frank Grillo), je vidět, že má dokonale zahojený pupík, když ho lékaři vyzvedávají. Takto by žádný pupík u právě narozeného dítěte nevypadal. (Johnny.ARN)
  • V závodě mezi Enzo Ferrarim (Gabriel Byrne) a Ferruccio Lamborghinim (Frank Grillo) jede Ferrari v automobilu Ferrari Mondial z roku 1982 a Lamborghini v automobilu Lamborghini Countach z roku 1985. (sQelle)

Reklama

Reklama