Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na prízemí domu kdesi v Ústí nad Labem, neďaleko chemickej továrne, je "montércimra", kde sa striedajú náhodní a stáli obyvatelia, nad ňou je byt riaditeľa továrne a potom ženské a mužské izby - slobodáreň. Toto usporiadanie sa však nikdy nedodržiava. Všetko je beznádejne pomiešané, do slobodárne vtrhne mladý pár, ktorý čaká dieťa. Neznášajú sa s riaditeľom, ale ani so spolubývajúcimi, hádajú sa o trochu vody, chcú vytlačiť ostatných, chcú byt. Nakoniec sa presťahujú a všetko sa zamieša a začne odznova. Na pozadí tohto kolobehu sa odohrávajú dva veľké príbehy: príbeh inžiniera Borka Trojana (Jiří Langmajer) a jeho lásky k Zite Gráfovej (Zlata Adamovská) a príbeh mladého Romana Gráfa (Jakub Prachař), zúfalo zamilovaného do krásnej, ale nepokojnej Maddy Serafínovej (Kristina Kloubková), ktorých zničujúci vzťah vyústi do vraždy. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (8)

  • Hudba byla nahrána ve studiu Elektrovox Jevany. (noelcoward73)
  • Město Ústí nad Labem na film přispělo 1 000 000 Kč z propagačních důvodů. Premiéra filmu proběhla v Ústí nad Labem, reakce publika však byla vlažná. (Neklan)
  • Ve filmu probíhá u Gráfů licitace známé karetní hry Bridž (Bridge). Stejně jako směr odhazování karet, licitace vždy probíhá doleva od rozdávajícího. Ve filmu ale licitace probíhá v opačném směru. (Prochy38)
  • Postavu Romana Gráfa, kterého zahrál Jakub Prachař, po návratu z vězení nadaboval skutečný otec jeho představitele David Prachař. Tvůrci filmu tak hlasově rozlišili pubertu a dospělost postavy. Aranku v dospělosti (Lucia Gažiová) pak kvůli výrazné slovenštině nadabovala Veronika Gajerová. (funhouse)
  • Kristina Kloubková (Majda) není herečka, je profesí tanečnice. (M.B)
  • Filmovalo se v Ústí nad Labem a na zámku Velké Březno. Točilo se od 20. července do 26. srpna 2004. (M.B)

Reklama

Reklama