Reklama

Reklama

Tanec je môj život

  • Česko Tančím, abych žil (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Vo svojom vychýrenom tanečnom štúdiu na newyorskej Upper East Side učil bývalý slávny tanečník a učiteľ tanca Pierre Dulaine (Antonio Banderas) deti bohatých rodičov základy tanca, swingu a foxtrott – a snažil sa im dať tiež zopár tipov, ako zabodovať v tanečných súťažiach. No jedného večera sa tento jeho značne stereotypný život náhle zmenil – vtedy totiž prichytil neprispôsobivého tínedžera Jasona Rockwella, ktorému však nik nepovie inak ako Rock (Rob Brown), zúrivo demolovať auto riaditeľky jeho školy Augustine Jamesovej (Alfre Woodard). Namiesto toho, aby naňho podal trestné oznámenie, sa s ním však Dulaine porozprával a zistil, že mladík sa cíti extrémne nepochopený a bez akejkoľvek životnej perspektívy... Nuž a keďže takto trpiacich detí je neskutočne veľa, Dulaine sa rozhodol dostať ich z ulice – pomocou tanca! Hoci to chcelo riadnu dávku presviedčania a šarmu, nakoniec sa mu podarilo získať miesto čestného učiteľa tanca na Rockovej škole – jeho noví študenti však ním spočiatku neboli práve nadšení... Oni totiž žijú skôr hiphopom – a nejaké predpísané pózy a figúry im nič nehovoria! No kúsok po kúsku, aj keď sa to zdalo nemožné, sa odlišné svety na opačných póloch katedry začnú pomaly približovať a prelínať: študenti totiž pochopia, že tanec ich naučí mnohému a nielen správnemu držaniu tela a svojmu učiteľovi zase otvoria oči a srdce pre nespútanú energiu a drsnú krásu hiphopu! Spolu sa im potom podarí vytvoriť dynamickú novú tanečnú kombináciu z hiphopu a mixu štandardných tancov, tzv. HipHop-Ballroom - tanec, ktorým by dokonca mohli zatieniť i profesionálnych tanečníkov v prestížnej súťaži o 5 000 dolárov! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (199)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Nesmírně elegantní učitel tance Banderas na trnité cestě k osvícení školních "delikventů", kteří tak maximálně po sobě házejí o přestávce svačinou.. Ač natočeno podle skutečné události, do hlavy se vkrádají Nebezpečné myšlenky, že nosný příběh Take the Lead není pro film zrovna dvakrát originální. Ke konci mi to dokonce připomnělo epizodu Star Dance (ovšem bez břitkého humor Ebena) a kdyby bylo někdy nějaké příště, tak na otázku: „Smím prosit?“ odpovídám obratem: „S Antoniem zásadně netančím..“ ()

Elyssea 

všetky recenzie používateľa

Nesnáším Antonia Banderase, který umí jenom tři výrazy. Truchlící, rádobynadšený a neutrální. Hraje asi jako já na housle, takže nijak. Celkově příběh je šíleně nudný, milionkrát viděný, tohle je jenom taneční upgrade verze zpívající Sestry v akci. Abych nezapomněla, to vášnivé tango Banderase s tou "sexy" tanečnicí bylo vášnivé asi jako sodovka. Ta jediná hvězdička je za to tango ve třech. ()

Reklama

peetriss 

všetky recenzie používateľa

Svým způsobem šablonovitý film o sociálně znevýhodněných dětech, ve kterých se empatický učitel snaží probudit talent a chuť se prosadit, i přes překážky z předsudků a nepochopení před ně kladené. Takovýchto filmů už vzniklo mnoho, tento kromě tanečního zpestření, nepřichází s ničím novým, přesto se jedná o příjemnou záležitost, jejímž sledováním určitě nelze udělat chybu, žádnou přidanou hodnotu však nečekejte. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Take The Lead - nová vůně od Rexony - tak naivní crossover Sestry V Akci 2 a Nebezpečných Myšlenek jak jen žena-režisérka může být. Možná bych se radši otrávil tím titulním homonymním olovem, než abych ty skoro dvě hodiny absolvoval ještě někdy znova. Banderasovo nesporné charisma nemůže přebít předvídatelnost a naivitu scénáře, a i když film disponuje zajímavou hudbou, nedokázala jinak zkušená klipařka pozvednout tuhle slaboučkou látku na něco, co by stálo za to vidět. I v žánru tanečních "filmů" je toho spousta, co stojí kvalitativně výš. Za to, co provedla s nesporně pozoruhodným životním příběhem skutečného "sociálního pracovníka" a tanečního instruktora Pierra Dulaineho, by si naopak spíš zasloužila nakopat stepařskými botkami. 50% ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Nabušená hudba,"uhladený"tanec a problémová mládež.Niečo podobného sme tuna už mali,avšak Antonio Banderas ma na moje prekvapenie nenudil..!Je pravdou,že ide o naivný snímok(aj keď podľa skutočnej udalosti)ale vážne som sa bavil.Atmosféra nabitá hudbou a slušné prevedenie robí ztohto snímku niečo viac ako len tanečné B!Tanec veľmi nemusím,ale vysvetlenia a názorné ukážky pomocou Banderasa sa mi páčili..! ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (4)

  • Dante Basco hrál studenta střední školy, když mu bylo 31 let. (Cheeker)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)
  • Herci spolupracovali s Pierrem Dulainem, aby se správně naučili jeho tanečí kroky. (Karlos80)

Reklama

Reklama