Reklama

Reklama

Tanec je môj život

  • Česko Tančím, abych žil (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Vo svojom vychýrenom tanečnom štúdiu na newyorskej Upper East Side učil bývalý slávny tanečník a učiteľ tanca Pierre Dulaine (Antonio Banderas) deti bohatých rodičov základy tanca, swingu a foxtrott – a snažil sa im dať tiež zopár tipov, ako zabodovať v tanečných súťažiach. No jedného večera sa tento jeho značne stereotypný život náhle zmenil – vtedy totiž prichytil neprispôsobivého tínedžera Jasona Rockwella, ktorému však nik nepovie inak ako Rock (Rob Brown), zúrivo demolovať auto riaditeľky jeho školy Augustine Jamesovej (Alfre Woodard). Namiesto toho, aby naňho podal trestné oznámenie, sa s ním však Dulaine porozprával a zistil, že mladík sa cíti extrémne nepochopený a bez akejkoľvek životnej perspektívy... Nuž a keďže takto trpiacich detí je neskutočne veľa, Dulaine sa rozhodol dostať ich z ulice – pomocou tanca! Hoci to chcelo riadnu dávku presviedčania a šarmu, nakoniec sa mu podarilo získať miesto čestného učiteľa tanca na Rockovej škole – jeho noví študenti však ním spočiatku neboli práve nadšení... Oni totiž žijú skôr hiphopom – a nejaké predpísané pózy a figúry im nič nehovoria! No kúsok po kúsku, aj keď sa to zdalo nemožné, sa odlišné svety na opačných póloch katedry začnú pomaly približovať a prelínať: študenti totiž pochopia, že tanec ich naučí mnohému a nielen správnemu držaniu tela a svojmu učiteľovi zase otvoria oči a srdce pre nespútanú energiu a drsnú krásu hiphopu! Spolu sa im potom podarí vytvoriť dynamickú novú tanečnú kombináciu z hiphopu a mixu štandardných tancov, tzv. HipHop-Ballroom - tanec, ktorým by dokonca mohli zatieniť i profesionálnych tanečníkov v prestížnej súťaži o 5 000 dolárov! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (199)

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Je to omšelé téma: mezi bandu otrávených, fetujících a na šikmé ploše se vezoucích teenagerů se vydá učitel, který jim nabídne alternativu. Začne je učit společenské tance, hru na housle, ikebanu, pletení, výrobu sýrů...atd. A děcka po počáteční nedůvěře jeho nápad přijmou, skvěle se to naučí, takže ohromí i profesionály a přitom najdou samy sebe a jejich budoucnost je náhle růžovější.____Tahle verze je svižně, i když nijak překvapivě natočená, scény tance jsou opravdu vášnivé a já mám ráda Banderase, proto dávám za tři. /19. 9. 2010/ ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Keby to nebolo podľa skutočnosti, tak by som si povedal, že už to tí scenáristi preháňajú. Schéma rovnaká ako pri x ďalších filmoch - nezvládnuteľní žiaci zo zlých sociálnych pomerov, ktorých sa ujme nejaký blázon a rozhodne sa z nich urobiť nielen lepších ľudí so svetlou budúcnosťou, ale aj akýchsi majstrov v určitom obore. Tentoraz je to tanec, ale už boli speváci, šachisti a neviemčo ešte. Takže za pár týždňov sa stanú lepšími tanečníkmi klasických tancov ako tí, čo to trénujú 10 rokov a máme tu typický happy end. Nuda. ()

Reklama

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Tanec ako-taký mi toho veľa nehovorí, no a sám som sa k nemu zdiaľky priblížil (alebo ani nie) iba ak pri rôznych pofidérnych kreáciách na tanečnom parkete uprostred hromady ľudí - tým sme si však asi prešli takmer všetci. Že by som tomu ale holdoval nejak viac, užíval si všemožné detaily, striehol na zvládnutie prevedenia atď, tak to nehrozí, k tomu nemám absolútne žiaden vzťah. Banderas taktiež nepatrí zrovna k mojim obľúbencom, čiže východisková pozícia tejto snímky bola v mojich očiach dosť zlá. Určite tomu nepomohol ani fakt, že to bolo priam preplnené rôznymi klišé a dej filmu sa dal odhadnúť už počas úvodných minút. Nejakým zázrakom som sa cez to ale tentokrát dokázal preniesť, no a pozeranie mi nespôsobovalo žiadne výraznejšie trápenie. Chvíľkami mi to síce pripadalo až moc "presladené" a tak ďalej, no nič, čo by som vyložene nezniesol. Nebolo to nijak dotieravé (iba ak trochu), šlo to pomerne plynulo a dokonca ani ten Banderas príliš neprekážal. Takže na to, že absolútne nešlo o moju "šálku kávy", tak to dopadlo ešte pomerne fajn, mohlo to byť aj horšie, oveľa horšie. Každopádne podobných snímok, kde učiteľ/učiteľka prostredníctvom nejakej aktivity zvládne "skrotiť" alebo motivovať problémových žiakov, tých som videl už viacero a niektoré z nich ma zaujali aj o čosi viac. 3/5 ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Asi takto si predstavujem príjemný, pohodový "komerčný" ľahký filmík, hoci tanec určite nie je moja krvná skupina. Antonio Banderas je určite hlavnou devízou a po výkone v tomto filme ho definitívne radím do škatulky "dobrí herci":) Od začiatku je jasné ako všetko dopadne, máte pocit, že ste podobný príbeh už sto krát videli (btw film je podľa skutočných udalostí) napriek tomu som mal viac než príjemný pocit...Tanečné čísla sú zaujímavo, akčne natočené a celkovo sa jedná o poctivý a dobrý priemer. ()

Bohemák 

všetky recenzie používateľa

Aj! Aj! To bylo jedno klišé za druhým! Naprosto nerealistická podívaná, která se schovává za zavádějící informaci, že film se vztahuje ke skutečným událostem. Shrnutí klasické historky: učitel to má těžké, nevzdává se, překonává spoustu překážek a nakonec se mají všichni rádi... No jo. Ono si to vlastně své fanoušky musí najít. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (4)

  • Dante Basco hrál studenta střední školy, když mu bylo 31 let. (Cheeker)
  • Herci spolupracovali s Pierrem Dulainem, aby se správně naučili jeho tanečí kroky. (Karlos80)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)

Reklama

Reklama