Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo ví, co hledá americký novinář Jake Geismer (George Clooney) v poválečném Berlíně? Možná klid, možná příběh, ale určitě ne svou dávnou lásku Lenu (Cate Blanchett). Ani stopu tajemství a podvodů, které vedou od Leny k jejímu milenci - mladému ambicióznímu desátníkovi (Tobey Maguire). Stopa pokračuje až k vraždě, o kterou se nikdo nezajímá. Nikdo kromě Jakea. Tři herecké talenty pod vedením Stevena Soderbergha v thrilleru, který vzdává hold filmové atmosféře 40. let a zároveň působí svižným, moderním dojmem filmu noir. „Děsivý i fascinující, skutečná filmová lahůdka“ (Peter Travers, ROLLING STONE). (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (119)

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Bohužel, i opravdu poctivá napodobenina filmů noir, včetně hvězd současného filmového průmyslu, nemůže zachránit snímek s absencí děje. Jediná věc, u které jsem se probírala z letargie, byla absolutně nesedící uniforma George Clooneyho - vypadal, jako když zrovna spěchá na maškarní a v půjčovně neměli jeho velikost. Ani jeho mužné, ostře řezané rysy nevynikaly v černobílé tak, jak se asi předpokládalo. ()

murakamigirl 

všetky recenzie používateľa

Berlínske sprisahanie? To ťažko. Sprisahanie na divákovi. Sprisahanie na mne. Ďalšie!! Keď zasadnem pred film, to sú chvíle , kedy všetky sprisahania bežného dňa zametám pod prah a tam si poriadajú párty, whatever áno?..... No pravdaže tá nádhera života je v jeho úúúúžasnej, víťaznej nepredvídateľnosti (alebo: proste vám to vždy osladí, vážení, špeciálne ak nesladíte kávu! :-)). Takže? Nemám kľud. Ani energiu nevyhnutnú na imunitu proti filmovým pikliam pána Soderbergha. Tak len si to skúste predstaviť: ráno budík vypovedá opakovanie, namiesto neho ma teda zobudí telefonát niekoho, kto chce niečo od niekoho- ahááá..... MŇA!!!, veľmi milé, sprisahanie č. 2- vlasy, moje vlasy ako po noci s nepriateľom :o(, č.3- autobus v kýbli, č.4- dobrý sused s autom už v práci začína myslieť na obed, č. 5- podarí sa mi dostať do mesta, č. 6- na obed v obľúbenej pizzerke obľúbená pizza NEchutí obľúbene, č.7- neviem si spomenúť čo chcela tá osoba, ktorej vďačím za svieži akcelerátor dňa, č.8- podozrievavé pohľady niektorých divečat na moje vlasy, č.9- polku z polky práce odloženej na dnes odkladám na zajtra, pretože nie je nik, komu to darovať, č.10- deň pretekajúci sprisahaniami a film so sprisahaním v názvi- plný sprisahaní, č. 11- zasa komentár, ktroý dostatočne verne nepribližuje ani môj deň ani filmový zážitok. No sláva. ______________ Catinke to ohromne svedčí. Žiadne sprisahanie. Huráá!! :-) ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Pocta (nielen)Casablanke ... Soderbergh zvolil vizuálne zaujímavý čiernobiely štýl rozprávania, kde pri pocte atmosféry 40.rokov, hojne využíval zadnú projekciu i dosť rušivé prechody medzi dobovými zábermi. Do filmu výborne zapadla Thomasova hudba i herci, ktorých zvolil. Toľko pozitíva.Je to jeden z ďalších snímkov kde forma zvíťazila nad obsahom. Slušne ne(sympatický)výkon T.Meguira(samozrejme, že je to tým, že joho postava je proste zaujímavá) zatieňuje všetkých ostatných a po jeho "vytratení sa" z príbehu sa iba brodíme príbehom ktorý pôsobí dosť chladne a režisér, ani herci niesú schopný nás vtiahnuť do deja a už vôbec nie precítiť ho. Je to škoda, lebo všetko naznačovalo že pôjde o vynikajúci film. Keď si pomyslím, že som na tento film rok netrpezlivo čakal,tak ma výsledok teda nepotešil. Pán Soderbergh, ani já Vás nepoteším! 50%! ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Nie je vela filmov, pri ktorych sa mi podarilo zaspat. Good German je vynimocny tym, ze sa mu podarilo uspat ma raz a to az do jeho konca a druhy krat na druhy den, ked som sa to snazil dopozerat a mal som opat co robit, aby som nezaspal. Film moze byt natoceny stylovo (ta ciernobiela a snaha o imitovanie noiru, niekedy naozaj vyzera dobre), avsak pokial je pribeh plochy a postavy chladne, nemozem hodnotit inak ako hodnotim. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Něco mezi Zahraniční aférou, Svědkem pro obžalobu a Charlotte Gray. Samozřejmě nechybí ani Německo v roce nula. Nechte Casablancu spát, chcete-li hovořit o stylu poválečných 40. let a filmech z rozbombardovaného Berlína... Osobně jsem byla k Berlínskému spiknutí velice skeptická z důvodu obsazení, ale nakonec musím uznat, že minimálně Clooney mi dokázal, že není jen hvězdou. Naopak o Maguireovi jsem začala pochybovat. Nicméně to, že je Cate novou Katharine Hepburn se potvrdilo už v Letci. De facto by teď mohla přehrát všechny filmy v jejím stylu a podílet se na přesných kopiích jejích skutečných filmů. Jen více a houšť filmů, které nechávají daleko za sebou označení retro a taví ho v požitek. Jen žasnu nad tím, jak si tu nedokážete ve valné míře užít takové maso. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (6)

  • Film je natočen jako „noir“ v černobílém provedení formátu 1.33:1 a situován do roku 1940. Rovněž neobsahuje žádné sexuální scény a klení, které nevyhovovali tehdejšímu výrobnímu zákoníku. (Terva)
  • Tvůrci čekali od snímku pozitivnější hodnocení od diváků i větší počet ocenění. Bohužel byl ale kasovním propadákem a krom nominace na zlatého Medvěda v Berlíně a nominace na Oscara za nejlepší hudbu se jinou nominací nebo oceněním pyšnit nemůže. (Terva)

Súvisiace novinky

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (viac)

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

01.02.2007

Už před několika týdny proběhla médii zpráva o účasti českého filmového hitu Obsluhoval jsem anglického krále v hlavní soutěži německého Berlinale. Ovšem až včera byl konečně odtajněn officiální… (viac)

Reklama

Reklama