Reklama

Reklama

Nezodpovední a stále nedospelí tridsiatnici Danny (Paul Rudd) a Wheeler (Seann William Scott) dokázali počas divokej žúrky zdemolovať služobný nákladiak plný energetických nápojov. Po zatknutí im dáva sudca na výber z dvoch možností. Ísť do väzenia ani jeden z nich nechce a obaja si radšej odpracujú 150 hodín ako vedúci v tábore pre problémové deti bez domova. Po jedinom dni strávenom v detskom programe sa im ale už ale väzenie nezdá až tak strašné... Riaditeľka centra (Jane Lynchová) im však nekompromisne priloží nôž na krk svojím ultimátom a Danny s Wheelerom musia prispôsobiť svoje nedospelé správanie sa jej striktným podmienkam. A práve títo dvaja hrozní chlapi nakoniec dokážu, že odstrašujúce príklady niekedy pomôžu pri výchove detí viac než akákoľvek snaha či sofistikované metódy prísnych učiteľov. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (327)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Komu pripadala prestávka medzi LOTR a Hobitom príliš dlhá, ten tu mal Veľkých bratov. Priemerná americká komédia, kde som sa nahlas nemal čomu smiať, ale ktorá aspoň neuráža tuposťou a prvoplánovosťou. Zrelí tridsiatnici v podstate žijú svoje životy ako deti, ktoré dostanú pod ochranu, viď reklama s minotaurom verzus fantasy boje na lúke. Či si honíte pred monitorom, alebo vyhadzujete po jednej noci ženy z postele je znakom rovnakej emocionálnej nevyzretosti a tvorcom nechávam, že takto "nastavujú zrkadlo" dnešnej dobe. Inak fakt si neviem predstaviť, že by som niečo podobné pozeral za plnú sumu niekde v multiplexe. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Film je naozaj chytľavý a je plný skvostných perličiek, podfarbených skvelou atmosférou, ale v rámci žánru neponúka nič nové a hlavne nie je ničím nápaditý. Herecké duo Scott a Rudd sú ale aj napriek tomu absolútne skvostný. Krásne si nahrávajú a celkovo sú ich postavy sympatické, lenže potom sa na scénu dostavia detský hrdinovia, ktorý skopávajú film dole, pretože sa snažia prehnane moralizovať o dospievaný a o svete dospelých, ktorý im neustále ubližuje a nerozumie im. Najhoršie je že je to na filme viditeľné ale Wain to skrátka nestavia do pozície uveriteľnosti, alebo dokonca zrozumiteľnosti a kebyže ste rádoby nový divák, ktorý tento žáner moc nemusí a náhodne sa k nemu dostane, rozhodne vás to neprinúty zmeniť na žáner názor, skôr budete mať v hlave miš maš a večnú otázku " čo tým chcel režisér sakra povedať??" Kvantum vedľajších postav, ktoré sa snažia byť prehnane vtipné, alebo prehnane pútať na seba pozornosť pritom film iba viacej komplikujú a pre samotný dej sú zbytočné. vidno, že sa na tom podielali 4 scénaristy , a každý tam chcel presadiť trochu svojho. Bohužial namiesto toho aby s toho režisér spravil zrozumiteľne dielo , spravil film, ktorý sa dá po dvoch pivách celkom slušne pretrpieť a to tiež kvôli tým pekným kozám a úhlavnej dvojke v ktorej sa nájde skoro každý chlap. ()

Reklama

teutates 

všetky recenzie používateľa

Role Models ako sonda do USA a ich "sociálneho systému"... zišla sa tu elita "teenage movie" ako Stifler, McLovin a mnoho ďalších... hláškovo preplnené dielo, ktoré vážne pobaví a prevedie do sveta nerealisticko - utopickej krajiny kde chce vládnuť McLovin... "výchova" spoločnosti formou hrania 6/10 ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Komedie se Scottem jsou sázkou na jistotu. Prakticky celou svou kariéru drží linii, kterou v Prcičkách nastolila jeho ikonická role Stiflera, takže člověk ví, do čeho jde. Znovu tedy hraje macho divočáka se zálibou v chlastu a holkách. Přídavkem je odmítání zodpovědnosti a slušné práce. Zaměření na děti však příliš nepotěší a finále v kostýmech je čiré peklo. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Ako námet na spracovanie v komediálnom duchu to vôbec nebolo zlé, ale aj moje očakávanie boli predsa len o kúsok väčšie. Hlavní dvaja protagonisti majú na výber medzi väzením a verejno prospešnými prácami v organizácii, ktorá ponúkala veľkých bratov pre asociálne deti. Takže voľba bola jasná, hoci obaja zo začiatku pochybovali či by predsa len väzenie nebola lepšia voľba. Po týchto udalostiach vznikajú nové priateľstvá, spočiatku nesmierne chladné a plné nechápavosti - ale potom sa dokázali dostať do svojich rolí a ich malí bratia ich konečne začali rešpektovať a vážiť si ich. Takže scenár bol super, akurát tomu chýbalo trošku viac epickosti a možno by nezaškodilo trošku ubrať z toho vulgárneho humoru. Ale niektoré scény fakt stáli za to, a hlavne samotné stredoveké vojny v mestskom parku - to nemalo fakt chybu. Ale keď sa to tak celkovo vezme - priemerná komédia. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (15)

  • Mnohé repliky vo filme boli improvizované a aj vďaka neustálym novým nápadom sa scenár neustále prepisoval. (Arsenal83)
  • Když Danny (Paul Rudd) a Wheeler (Seann William Scott) na začátku filmu vykonávají potřebu, tak Danny prohlásí, že to je jako když čůrá Shrek, což je odkaz na stejnojmennou filmovou sérii. (Zix.)
  • Píseň "Beth", kterou Paul Rudd "zpívá" v závěru filmu Elizabeth Banks, je také použitá ve filmu Léto k nepřežití (Wet Hot American Summer) z roku 2001, který také režíroval David Wain. V tomto filmu má jméno hlavní postava filmu, kterou hraje Janeane Garofalo. (FilmFan24)

Reklama

Reklama