Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovateľka Rikke (Isabel Vibe) sa po menších nedorozumeniach s manželom rozhodne na nejaký čas odcestovať na vidiek a v starej rodičovskej chalupe dokončiť rozpísaný román.
Nechcene sa však okamžite stane terčom pozornosti troch miestnych neotesancov, ktorých obťažovanie a záujem o jej osobu naberajú každým dňom na intenzite. (Karamanlis)

(viac)

Recenzie (25)

Sobis87 

všetky recenzie používateľa

Amatérská verze exploitation klasiky I Spit On Your Grave, která překvapí maximálně tak lehce nadprůměrným gore. Herecké výkony dle očekávání ochotnické, hnusná digitální kamera (tomuto žánru prostě sluší celuloid) a špatný zvuk, scénář pitomý a hlavní hrdinka rozhodně nespadá do kolonky atraktivních královen hororu a roli dostala asi proto, že byla ochotna chodit půlku filmu s holou kačenou...na poli amatérského filmu to jakžtakž funguje (rozuměj je to konzistentní a jasně vyhraněné dílo), ale jinak Hora nemůže obstát a ve výsledku je spíše směšná...nikoliv vtipná ()

Hunter2222 

všetky recenzie používateľa

Veľmi nepodarená vykrádačka kultového Rape and Revange snímku I Spit on Your Grave / Day of the Woman (1978). Vo filme sa prvú pol hodinu nič nedeje, v kľude si môžete podriemať, tak ako ja. Potom sa začne niečo diať, ale je to tak natočené, že sa vám chce ďalej driemať. Herecké výkony sú otrasné a dialógy blbé. Film obsahuje obrovskú kopu nelogickostí. Režisér sa ešte k tomu snažil o niečo ako umelecké prvky (občas čiernobiely obraz, nepočuť zvuk iba šušťanie...), ktoré to ešte viac pomrvili. Ale niektoré násilné scény sú celkom dobré (dobre okopírované) a gore efekty sa tiež celkom podarili. Takže film si 30% určite zaslúži. ()

Reklama

Karamanlis odpad!

všetky recenzie používateľa

Najhorší nórsky horor a zároveň najhorší rape and revenge čo som kedy v živote videl... Ak to bolo myslené ako pocta "I Spit on Your Grave" či Thriller - en grym film, tak to bol fakt úbohý pokus, zlyhávajúci na hrubom amatérizme, príšerných hereckých výkonoch a celkovej hlúposti tejto snímky, ktorá sa občas dokonca pokúša tváriť ako osobité nezávislé dielko. Nepochopiteľné striedanie farebného a čiernobieleho obrazu, fingované pretrhnutie pásky, chýbajúca scéna nahradená nápisom s ospravedlnením, že daný úsek filmu bol poškodený, zvuky rachotiacej premietačky, ktoré divák zreteľne počuje... wtf??? Pocta grindhouse kinu a starým exploitationom?? Niečo také si mohli dovoliť borci ako Quentin Tarantino a Robert Rodriguez a vyznelo to štýlovo, Nór Reinert Kiil však menovaným režisérom nie je hoden ani nosiť aktovku, jeho pokus o čosi podobné preto vyznieva trápne a otravne. Napriek tomu, že je Hora vyslovene zlý film, chcel som jej zo súcitu udeliť aspoň jednu *, keď som však závere uvidel, ako hlavná hrdinka držiac ležérne iba v jednej ruke brokovnicu s upílenou hlavňou triafa na vyše 100 metrov buranov s takmer milimetrovou presnosťou, od zámeru zhovievavého hodnotenia som definitívne upustil... ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Norský film „Hora“ nedokázal navázat na „I Spit on Your Grave“ anebo na podobné snímky skutečně skvěle, bere si z nich vlastně jen to základní a jediné, co přidává k topornému herectví, je skutečnost, že jsou zde scény, které dovedou zaujmout, znechutit, nabudit v tom smyslu, že najednou přestanete u filmu usínat a řeknete si, že by možná nakonec stálo za to tenhle horor dokoukat ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Když už je pro mne původní "I Spit on Your Grave (1978)" takový kult, musel jsem si samozřejmě prohlédnout i toto. Čekal jsem, že to nebude zrovna lehký úkol, ale nějak jsem těch 90 minut nudy nakonec zvládl. Tady je aspoň krásně vidět, co to je opravdu "nezávislý-nízkorozpočtový-experimentální" film a film ve svém plném rozsahu. Film se strašně táhne a vše je zde nechutně pomalé, herci nesympatičtí, hlavní herečka nehezká oplácaná divná ... příroda pěkná, škoda, že se skoro vše točilo v té odporné uvikaci kde zřejmě štáb sídlil a kalil... Jen pro příznivce původní verze a sexploitaition subžánru. Brutalita je zde na vysoké úrovni, takže varování pozor pro nezkušené jako vždy ...! ;-) ()

Zaujímavosti (2)

  • Isabel Vibe, která hraje postavu Rikke je slavná skandinávská porno star. (Pumiiix)
  • Film byl natočen za 10 dní, natáčelo se každý den 16 hodin. (Pumiiix)

Reklama

Reklama