Reklama

Reklama

Duel

(relácia)
  • Slovensko Duel šampiónov
Súťažný
Slovensko, 2006, 22 min

Účinkujú:

Janette Štefánková (moderátor), Michal Ďuriš st. (moderátor), Gregor Mareš (moderátor), Filip Jánoš

Obsahy(1)

Vedomosti premenené na peniaze.  Vo vedomostnej súťaži Slovenskej televízie si pod moderátorskou taktovkou Janette Štefánkovej alebo Michala Ďuriša zmerajú sily, ako to už v dueloch chodí, vždy dvaja protihráči. V troch súťažných kolách majú možnosť porovnať si a premeniť na peniaze svoje vedomosti z najrôznejších oblastí života. Atraktívnou novinkou je bezpochyby okamžité odovzdanie celej finančnej výhry víťazovi v závere relácie. Samozrejme, ak sa nerozhodne hrať a vyhrávať ďalej... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (58)

ModryPlamen 

všetky recenzie používateľa

Boli časy, keď som túto vedomostnú reláciu spolu s 5 proti 5 sledoval denne. Tieto časy sú už dávno preč, neznamená to však, že si Duel občas nepozriem aj v súčasnosti, keď už mám profil na ČSFD a domácim televíznym súťažiam sa už nevenujem. A to preto, pretože táto vedomostná súťaž od verejnoprávnej televízie patrí k tomu najlepšiemu, čo dokáže domáca tvorba ponúknuť. Máme tu dvoch inteligentných súťažiacich, skvelého moderátora a zaujímavé otázky, na ktoré musia súťažiaci odpovedať za 5 sekúnd, ak chcú vyhrať čiastky, ktoré vsadia. Keď mám náhodou voľný čas a v televízií nič nie je, občas si to pozriem. Nie je dôvod sa tu ďalej rozpisovať, pretože nie je o čom. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Celkom dobrá súťaž založená na vedomostiach súťažiacich s celkom dobrými pravidlami s obstojnými moderátormi. Reči okolo by to chcelo zredukovať, chcelo by to zrýchliť, zväčšiť výhry, objasniť výber súťažiacich, keďže nerozumiem výberu ľudí do týchto relácií, podľa čoho a prečo jednotlivcov vyberú, ale toto je vec, ktorú kritizujem na skoro všetkých súťažiach. Štúdio, grafika a podobné veci okolo toho sú už obstojné, stále je to pre mňa však mierny podpriemer. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Komentár sa týka "novej" verzie Duelu vysielanej od roku 2012. Ani moje štyri hviezdičky nezdvihli priemerné hodnotenie a tak som jednu z nich vymazal. Duel je klasická vedomostná súťaž, od ktorej možno očakávať kvalitný zážitok v rámci existujúcich limitov. Úroveň by mohlo zdvihnúť použitie obrázkov, videosekvencií a hudobných ukážok. Údajne tomu bránia autorské práva. Po odchode Bibiany Ondrejkovej nemám voči Gregorovi Marešovi žiadne výhrady. Sledoval som množstvo televíznych vedomostných súťaží, ale Duel mi vyhovuje najviac. Prospela by mu vyrovnanejšia úroveň otázok, pestrejší výber tematických okruhov, prísnejší výber súťažiacich a možno aj vygenerovanie Superduelu najúspešnejších. ()

tommy187 

všetky recenzie používateľa

Perfektná relácia, pri ktorej si každý deň prevetrám hlavu, niečo nové sa naučím, uvoľním sa a zasmejem sa. Každý deň pozerám túto reláciu preto, lebo má v programe Jednotky svoje pevné miesto ..., patrí tam. Gregor Mareš je skvelý moderátor, ktorý tu tiež patrí; otázky - sú skvelé :). Čo viac potrebujete? ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Niekto má výhodu,keď nemá tzv v hlave nasraté,a tak sa ľahučko dostane k vrcholu,kde bude RTVS o pár tisíc eur ľahšia,potom budú dávať programy s nulovou úrovňou,čo je stále... Televízia je pre mňa Tabu,nie tobôž vidieť ksichty typu moderátora Gregora Mareša,ktorý zdeptá aj súťažiacich s jeho mimikami tváre. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (8)

  • Kto sa chce dostat do vedomostnej súťaže musí najprv absolvovat telefonický test. (donnie22)
  • Otcom Duelu je Jaroslav Čorba ktorý pracoval dlhé roky v československej televízii. Pôsobil tiež v TV Markíza, kde sa venoval vedomostným súťažiam Pokušenie (1996) a Milionár (2000). (donnie22)
  • Výrobný cyklus vedomostnej súťaže trvá päť dní, počas ktorých tvorcovia pripravia sedem relácii denne. (donnie22)

Reklama

Reklama