Reklama

Reklama

Amityville: Prebudenie

  • Česko Amityville: Probuzení (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, jej dvojča James a malá sestra Julieta, sa s mamou presťahujú do nového domova. Hlavným dôvodom je, že potrebujú ušetriť peniaze, aby mohli platiť nákladnú lekársku starostlivosť pre Jamesa, ktorý je v kóme. Stručne povedané, sú v situácii, keď si nemôžu príliš vyberať a dom Amityville im plne vyhovuje. Naviac James nielenže neočakávane príde k vedomiu, ale začne sa aj zázračne uzdravovať. Bohužiaľ, toto je pre obyvateľov domu pravdepodobne posledná dobrá správa a ich radosť netrvá dlho. V dome sa začnú diať rôzne desivé nadprirodzené veci a Bella začína mať podozrenie, že jej matka im o ich novom domove nepovedala všetko. Jej zlá predtucha sa čoskoro potvrdí. Bella zisťuje, že žijú v nechválne známom dome Amityville, o ktorom sa už dlhé roky rozprávajú strašidelné a krvavé príbehy. Teraz sa potvrdzuje, že to nie sú len legendy a boj o prežitie v dome plnom zla práve začína. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (100)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Další z řady hororů, který děsí spíše svou průměrností než obsahem, ačkoliv tedy pár působivých scén taky má (hlavně tedy ve vygradovaném závěru). Nic více o druhém remaku-neremaku Amityville asi říct nedovedu, pokud člověk semtam koukne na nějaký levný horor, tak přesně může čekat podobný souhrn událostí. Mckenna Grace je opět působivá, Jennifer Morrison je tu málo a Cameron "Jerome" Monaghan to z průměru úplně nevyseká..Na druhou stranu tam ani nějaké vyšší ambice zřejmě nebyly a uteče to docela rychle. ()

Yoshitsune 

všetky recenzie používateľa

Na filmu je super, že se v první polovině ani nebere vážně, dokonce si film dělá ze sebe legraci, místy profláklé strašení, otevírání dveří, otevírání oken a otevírání úst, v tom baráku se furt něco otevírá ! Je škoda, že režisér musel jet, podle zavedených pravidel, protože taková matka, byla rozhodně super, připomínala mi tu lacinou chůvičku z filmu Přichází Satan!, zdejší máma taky ráda koketuje ze zlem a její fanatický pohled, byl bravurní. Ale jinak nic velkého, jedny proleželý záda, pár much, brácha kostlivec a dvakrát mrtvý pes.......ohh pardon, dvakrát chcíplí pes. Co však rozhodně stojí za to, je soundtrack, který aspoň dává filmu nějakou tu atmosféru. Jinak sem měl opravdu pocit, že režisér si z toho dělá prdel. Inu i Franck nemůže, furt točit horory, o šíleném hobitovi a musí si natočit, nějaký ten sranec, aby se pak zase mohl, vytáhnout s nějakou tou čvachtavou řezničinou. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

„Amityville: Probuzení“ je v konečném důsledku ale hodně průměrný snímek a v rámci série dle mého nic nového. Jsou zde nadhozeny zajímavé vztahy v rodině, ale nic nevede k jejich naplnění, respektive zdůraznění nějaké smysluplnosti pro zápletku. Postava Jamese je na první pohled odpudivá, což mi z hlediska castingu i mejkapu herce přijde hloupé a zbytečně účelné. Ženské hrdinky to lehce zachraňují. ()

silentname odpad!

všetky recenzie používateľa

"Amityville: The Awakening" Ani neviem čo som vlastne od tohto filmu čakal, ale postupne sa to menilo na katastrofu obludných rozmerov. Už len fakt, že sa vydanie filmu neustále posúvalo a nič nešlo podľa predstáv mohlo dať človeku aspoň nejaký náznak toho o čo pôjde, no realita siaha hlboko pod tieto očakávania. Kde s týmto filmom začnem? Skúsim povedať aspoň pár pozitív? Možno hudba je celkom okey a Jennifer Morrison je dobrá, no dokopy nemám pocit, že by sa ju film rozhodol nejako poriadne využiť a spracovať ju ako poriadnu postavu. Je fajn, že rolu Jamesa dali Cameronovi Monaghanovi, no popravde poviem, že keby predviedol viac svojho talentu, ktorý ukázal v sérii "Gotham", tak by to mohlo byť aspoň trochu desivejšie, no nič také sa nekoná. Takže aj dobre zvolené obsadenie je absolútne nevyužité v možnosti, ktoré mohli niečo otvoriť. Okey, teraz poďme na negatíva, lebo úprimne, je tu toho viac než dosť. V prvom rade naša hlavná hrdinka je hororový stereotyp až to bolí. Videli sme túto postavu milónkrát a nikdy nepriniesie do toho nič nové. Plus to musí byť aj krásna tínedžerka, lebo to presne teraz horory potrebujú. Jej matka je absolútne strašná a neviem či vlastného syna pripútaného na lôžko nechce v skutočnosti miestami pretiahnuť. Jej reakcie sú strašné, herecký výkon je otrasný a okrem toho v záverečnej tretine odhalí tak príšerný zvrat, že je treba ho povedať. takže pre všetkých prichádza varovanie: *SPOILER ALERT - Matka kúpila ten dom práve preto, že vedela o červenej izbe a verila, že keď Boh nepomohol ich synovi cez modlitby, tak mu pomôže diabol. *SPOILER END*. Celý film to spraví zo zlého na absolútne príšerný. Potom je tu Thomas Mann ako spolužiak, ktorý chce Belle asi zbaliť, alebo ja neviem a chce jej pomôcť, no nevie absolútne dať svojej postave potrebný šarm a charakter. Nefunguje to. Vizuálne to neprináša nové absolútne nič, straší nás to hlavne skákačkami, ktoré nefungujú a realita je taká, že napriek tomu, že tento film sa snaží byť jediný skutočným pokračovaním, ktoré žije vo svete, kde všetko ostatné sú len filmy, tak zlyháva na plnej čiare. Myslím si, že film "The Amityville Horror" z roku 2005, ktorému tento film doslova musí kopnúť do zadku má viac atmosféry a priniesol niečo zaujímavajšie, než všetko, čo sa dostalo sem. Jediné nad čím momentálne musím premýšľať je fakt, čo je reálne horší film. Toto, alebo "Resident Evil: The Final Chapter". Hodnotenie: F ()

Havaj8 

všetky recenzie používateľa

Tomuhle se říká absolutní klasika jako přes kopírák. S tím rozdílem, že v roli prostředníka toho zla byl brácha v kómatu. Trošku děsivý. Těch kvalitních lekaček tam bylo maximálně pět, ale povedly se. To už se nedá říct o zbytku filmu. Bylo to suchý, relativně předvídatelný, konec obyčejnej. Celý to bylo postavený na hlavu i tím, že matka o tom všem vlastně věděla a s tím do toho i šla. Největším kladem byla Bella Thorne, která i přes její rockovo/metalovej vzhled byla super sexy. ()

Galéria (100)

Zaujímavosti (10)

  • Pôvodný plán pre tento film bol "Amityville: The Lost Tapes", teda koncept okolo stratených pások zo strašidelného domu. Zápletku napísali Casey La Scala a Daniel Farrands a využili uhol nájdených záberov. Zápletka zahŕňala „ambicióznu stážistku v televíznom spravodajstve, ktorá je na pokraji prelomenia najslávnejšieho prípadu strašidelného domu na svete, ktorá vedie tím novinárov, duchovných a paranormálnych výskumníkov do vyšetrovania bizarných udalostí, ktoré sa stanú známymi ako The Amityville Horror, len aby nevedomky otvorili dvere do neskutočného, ​​ktoré možno nikdy nebude môcť zavrieť." Po niekoľkých odkladoch natáčania bol tento koncept nakoniec zrušený. (Arsenal83)
  • Dům, který vidíme v tomto filmu, byl postaven v El Dorado park na Long Beach v Kalifornii. (veronikajel)
  • Pri otváracom víkende v USA bol film premietaný v desiatich kinách a zarobil len 742 dolárov. (Marceloo)

Reklama

Reklama