Reklama

Reklama

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(viac)

Videá (52)

Trailer

Recenzie (253)

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Co na tom stupidním sportu vidíte, vy žrouti bik meků? Americká oslava (světe div se) dle skutečné události o koumákovi, jemuž padl dobrý draft! Definitivně jsem nepochopil, jak že výše uvedený draft funguje,ale Kostner během výběru tvářil poměrně vážně, takže by pro nezainteresované bylo zjevně nemožné do dané problematiky zaplout. Pěkná roštěnka Kevine! 68% Celosvětový výdělek k 22. 9. 2014: $25,000,000, což je 0,76 násobek budegtu ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Film z prostedia o ktorom viem velky prd. Vdaka tomu som sa miestami trochu stracal, ale vdaka sympatickemu Costnerovi to bolo po celu stopaz napinave. Costner a filmy so sportovou tematikou sa skoro vzdy rovna skvely film. Hlavna linia je o drafte. Ta je strhujuca, druha linia je romanticka. Ta mi pripadala v pohode. Aj ked mohli vybrat sympatickejsiu herecku ako Jennifer Garner. A tretia linia so smrtou otca Costnerovej postavy je ako jedina trochu otravna. Ale nastastie ma fakt minimum priestoru. Rozmyslal som medzi 3 a 4 hiezdickami, ale tentokrat zvolim vyssie hodnotenie vdaka Costnerovi, ktoreho som skoro 10 rokov nevidel v tak dobrom filme. Stale ma charizmu na to, aby utiahol film. Fanusikovia americkeho fotbalu z toho budu v siedmom nebi. 7/10. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"HOW IS IT THAT THE ULTIMATE PRIZE IN THE MOST MACHO SPORT EVER INVENTED IS A PIECE OF JEWELRY?" -------- Slabo nadpriemerný film, priamo zo zákulisia NFL. Aj keď bolo zrejmé, že nepôjde o hru samotnú, nebolo by od veci zobraziť viac futbalových scén, ako len krátke tri, počas celej 106-minútovej stopáže. Obsadenie Diddyho veľké plus. Obsadenie Costnera obrovské plus. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Je pre teba víťazstvo dôležité?" Som veľmi rád, že sa K. Costner pomaly, ale isto vrátil medzi hereckú elitu. Veľký draft je veľmi podareným filmom aj keď zo športu, ktorému v Európe veľmi nefandíme. O šport ako taký tu však nejde. Ako názov prezrádza ide o draft nádejných mladíkov a je zaujímavé sledovať, čo všetko je dôležité pre majiteľa či manažéra klubu, až sa mi niekedy veriť nechce, že dnes niekoho zaujíma, kto je aký človek. Všetko spolu súvisí a mnoho to napovie o prípadnej nálade v kabíne a súdržnosti týmu, takže z tohto pohľadu sú i na prvý pohľad zanedbateľné maličkosti veľmi dôležité a tento film je presne o tom. Kúpime si namyslenú a šikovnú mediálnu hviezdu - Callahana alebo dáme šancu iba jemne nadpriemernému športovcovi , ktorý je však rozhodnutý urobiť pre tým a víťazstvo všetko. Prevažne konverzačný, ale výborný film. 80%. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Film ryze ze zákulisí tradů a vysoké sportovní politiky. Chybí syrovost a dravé zápasy z Any Given Sunday, či poetika a široký záběr z Moneyball, paradoxně je ale Draft Day příjemnější než druhý zmiňovaný kousek. Je to díky svižné Reitmanově režii, bravurnímu vedení herců a suprovým výkonům - Costner - Garner - Langella (!). Když cítíte ty živé, vybroušené dialogy, naučené z perfektního scriptu a vybaví se vám přitom v některých sekundách práce Chrishophera Nolana, je asi vše jak má být. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (9)

  • Filmování probíhalo na Manhattanu v New Yorku a v aquaparku Wildwater Kingdom v ohioském městě Aurora. (reich)
  • Herec Chadwick Boseman mal v čase natáčania už 37 rokov, no i tak stvárnil postavu univerzitného hráča. (MikaelSVK)
  • Roli draftovaného hráče Raye Jenningse ztvárnil skutečný hráč Houstonu Arian Foster. (Elvis Presley)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (viac)

Reklama

Reklama