Reklama

Reklama

Tajomstvo jej očí

  • Slovensko Tajomstvo ich očí (viac)
Trailer 1

Dvojica zohraných vyšetrovateľov FBI Jess (Julia Roberts) a Ray (Chiwetel Ejiofor) je zo dňa na deň rozorvaná vo chvíli, keď sa obeťou jednej vraždy stane dcera Jess. Obaja navyše s hrôzou sledujú ako je hlavný podozrivý prepustený a jeho stopy miznú v neznáme. Po trinástich rokoch hľadania nejakého vodítka nájde Ray stopu, ktorá by mohla priniesť vyriešenie prípadu a spravodlivosť. Na šokujúce tajomstvo, ktoré sa objaví, však nie je nikto z nich poriadne pripravený. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (21)

Trailer 1

Recenzie (201)

pavcas 

všetky recenzie používateľa

Musím říct, že jsem od toho i vzhledem k obsazení a námětu očekávala víc. Agentce FBI (pěkně unavená Julia) zabijou dceru, ta má ještě tu smůlu, že se k případu dostane jako první a pak se rozbíhá honba za domnělým vrahem. No rozbíhá je silný slovo, rozbíhá se asi tak rychle, jako když si na vaše každodenní kolečko do parku půjčíte o číslo menší kecky od mladší ségry. Každou chvíli se musíte zastavit a popřemýšlet jestli se vrátíte zpátky, jestli už jste tudy náhodou neběželi nebo jestli je radši nemáte zahodit do prvního kanálu. Film se totiž vrací i do minulosti,ale tak trochu bez varování a chaoticky, takže jediný jak to identifikujete než si zvyknete je, že hlavní hrdina má víc šedin a Nicole je víc vosková. Taky jako sorry,ale když máte podezřelýho z vraždy dcery svojí agentky, tak jako nadřízenej dáte přednost spratkovi co donáší na teroristy? Protože bezpečnost země je na prvním místě? No nevim. Každopádně závěr jsem ještě tak pár minut před koncem nepředpokládala a společně s druhou půlkou filmu to vytáh na lepší 3*. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tak Julia sa mi nepáčila ani v Pretty Woman ani nikdy, ani za mlada, ani s dlhými vlnitými vlasmi a veľkými ústami ako Mick Jagger. Ale jej podoba v tomto filme je priam otrašujúca. Mega unavené oči, spuchnutá, hysterická a strih alá francúzsky princ z 14. storočia. Dokonca aj Jana z Arcu by si ju určite zmýlila s dauphinom. Inak ako thriller film vôbec nefunguje. Ejiofor pracuje v protiteroristickom, čo je dobré na oklamanie skutočných teroristov. Ale antichémia s Kidmankou bola hmatateľná. Dobrý námet je obalený v nudnom spracovaní, ktoré nedramatizuje ani hudba. Žiadna totiž vlastne neexistuje. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Remake (či správnejšie nová adaptácia knihy?) originálu môžeme chápať ako synekdochu amerického chápania pomsty po jedenástom septembri, kde ani tak nešlo o pravdu, ale nájdenie niekoho, kto by vinníkom byť mohol, alebo ani nemusel. Vitajte vo vojne. Obetný baránok síce nie je obetným baránkom v pravom slova zmysle, pretože je vinný tak či tak. Tento myšlienkový aspekt filmu je myslím upozadený oproti opäť nezmyselnému porovnávaniu, či je lepší originál, ktorý je vždy za lepší považovaný automaticky a aký má preto zmysel nakrúcať novú verziu. Krimi to už bola "iba" dobrá aj v pôvodnej verzii, rovnako milostná línia opäť škrípe, ale herci pomáhajú divákovi sa plynule dostať do mysle postáv a chápať ich motivácie a traumy. Hodnotím trochu vyššie, pretože tvorba Billyho Raya je zaujímavá a kvalitná priamo úmerne svojej nedocenenosti. ()

Lyli 

všetky recenzie používateľa

Velké, velikánské, obří nic. Ukecaná nuda. Když uznám, že scéna, kdy zjistíme, kdo to leží v konťáku, je silná...a když řeknu, že snaha o šokují závěr, je chválihodná, tak to je vše, co lze pochválit. Problém je, že toto jsou dva momenty, které dělí nějakých 90 minut (odhaduju, a můj odhad na čas, vzdálenost a množství je na prd - což nic nemění) totálního opruzu! Fakt děs. ()

jefff 

všetky recenzie používateľa

Co s tím, že je tam plejáda hereckých es, když je to natočené jak video film ze zapadlého kouta americké půjčovny. Kidman sterilní, Roberts podivně dřevnatá (a strašně nehezká) a Ejiofor jako hlavní postava totálně nezáživný. Alespoň něco zachraňuje překvapivé finále. Ale na skoro dvouhodinový film to je smutně málo. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (9)

  • Při výrobě filmu zemřela matka herečky Julie Roberts, která se vrátila k natáčení 5 dní po její ztrátě. (Spidey3)

Reklama

Reklama