Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karibské more roku 1668 nebolo určite bezpečné pre žiadnu loď, najmä ak viezla vzácny náklad drahých kovov či vzácnych surovín. Tu sa zdržiava a svoju „prácu“ vykonáva aj odvážna a hrdá mladá pirátka Morgan Adamsová (Geena Davis), ktorá po svojom otcovi zdedila časť mapy k zlatému pokladu! Morgan však nie je jediná, kto chce poklad získať, a tak sa cesta za ním mení na smrteľne nebezpečné dobrodružstvo. Proti Morgan totiž stojí nielen jej strýko Dawg Brown (Frank Langella), ale aj chamtivý guvernér Ainslee (Patrick Malahide) - a dokonca aj časť jej vlastnej posádky! Po jej boku našťastie stojí niekoľko verných priateľov a spolubojovníkov, medzi ktorými vyniká najmä šarmantný podvodník William Shaw (Matthew Modine). ktorého Morgan kedysi vykúpila z otroctva – a ktorý je odvtedy jej oddaným obdivovateľom... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (25)

  • V jednom rozhovore Matthew Modine povedal, že ďalším faktorom, ktorý prispel k tomu, že výrobné náklady sa vymkli spod kontroly, bol, že Harlin mal vždy tri kamery v pohybe súčasne. (Arsenal83)
  • Režisér Harlin minul 1 milión dolárov na prepísanie scenára z vlastných peňazí, keďže Carolco Pictures bola v takom dlhu, že si nemohla dovoliť platiť ďalej. (Arsenal83)
  • Prvý týždeň po natáčaní pôvodný kameraman filmu Oliver Wood spadol zo žeriava do jednej z nádrží s vodou a zlomil si nohu. Musel ho nahradiť kameraman Peter Levy. Woodov príspevok k filmu ale bol spomenutý v záverečných titulkoch. (Arsenal83)
  • Filmom inšpirovaná bola videohra vydaná spoločnosťou Acclaim Entertainment pre hlavné platformy tej doby (Super NES, Sega Genesis a Game Boy). Hra voľne nadväzuje na udalosti z filmu. (Arsenal83)
  • V čase natáčania filmu bol Renny Harlin vo vzťahu s herečkou Geenou Davis (Morgan Adams), ktorá hrala doposiaľ len v komediálne ladených filmoch. Renny presvedčil producenta Marria Kassara, aby z nej spravil akčnú hviezdu. (beso74)
  • Vlajka, ktorá visí na lodi Morgan Adamsovej (Geena Davis), je kópiou vlajky pirátskeho kapitána "Calico" Jacka Rackhama, jediného piráta z Karibiku so ženami ako členkami posádky (Anne Bonny a Mary Read). (beso74)
  • Vlajka, ktorú používa Dawg Brown (Frank Langella), je kópiou najstaršej známej pirátskej vlajky s lebkou a prekríženými hnátmi, ktorú používal na svojej lodi kapitán Emmanuel Wynne. (beso74)
  • Pri tvorbe odevu pre Dawga (Frank Langella) sa filmári inšpirovali vzhľadom pirátskeho kapitána Kita Oloarda. (beso74)
  • Malá pirátská opice, kterou nosí Geena Davis (Morgan Adams) většinou na rameni, se jmenuje Thor. (Rominator)
  • Sebevědomí producenta Kassara bylo v době příprav Ostrovu hrdlořezů na takové úrovni, že klidně začal nakupovat rekvizity a stavět kulisy ještě předtím, než byl vůbec hotový první návrh scénáře. [Zdroj: kinobox.cz] (Duoscop)
  • Problémy provázely i natáčení, které se přizpůsobovalo rozmarům režiséra a jeho hlavní hvězdy (=partnerky). Původně obsazený Oliver Reed musel z projektu odstoupit, neboť ukázal na Geenu Davis holý zadek. Kameraman si zlomil zápěstí a musel být nahrazen a Harlin se shádal se štábem takovým způsobem, že několik desítek techniků dobrovolně natáčení opustilo. [Zdroj: kinobox.cz] (Duoscop)
  • Režisér snímku Renny Harlin si střihl bezejmennou roli jednoho z pirátů. (Olík)
  • Film je uveden v Guinessově knize rekordů jako nejvetší "propadák" všech dob. (Terva)
  • Z důvodu nízkých zisků a vysokého rozpočtu snímku vyhlásila produkční společnost Carolco bankrot, a to už šest týdnů před premiérou filmu. (Coldrex)
  • Scénář a kulisy byly dokončovány bez dohledu režiséra Rennyho Harlina. Výsledky se mu však nezamlouvaly, a tak se začalo bourat, přestavovat a přepisovat. Také to je důvodem, proč se rozpočet snímku vyšplhal až na 115 milionů amerických dolarů. V kinech jich poté ale utržil pouze 11 a půl. (Coldrex)
  • Matthew Modine byl do role obsazen hlavně proto, že uměl výborně šermovat. (Coldrex)
  • Původně si měl roli Shawa zahrát Micheal Douglas. Ten však z projektu odstoupil, protože tvůrci odmítali dát této postavě větší prostor. (Coldrex)
  • Paradoxně, hudba k tomuto filmu je označována za nejlepší dílo Johna Debneyho a mezi fanoušky filmové hudby patří k nejoblíbenějším soundtrackům vůbec. (fannah)

Súvisiace novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (viac)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (viac)

Reklama

Reklama